Hoe lang onderweg in auto

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door pookie66, 1 jul 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Caithy

    Caithy Fanatiek lid

    8 feb 2013
    3.713
    1.060
    113

    Mooie camping, ik zoek idd iets waar we paar dagen langer kunnen staan en met zwemmogelijkheid.
     
  2. edelweiss

    edelweiss VIP lid

    24 jan 2013
    7.328
    474
    83
    Wij rijden zo'n 11 uur. We gaan in de avond rond half 11 rijden en rijden dan snachts door. De kinderen kunnen mooi slapen (stoelen kunnen allemaal in ligstand) en tegen de tijd dat ze wakker zijn. Hoeven we nog maar een uurtje of 2 tot aan de bestemmingen.
     
  3. liefdotje

    liefdotje Niet meer actief

    Wij moeten 949 km rijden naar de Le grand daque (voor ons niet ver :))
    We vertrekken rond 02.00 in de nacht (gaan rond 21.00 slapen tot 01.50) en dan gaan we rijden.
    We doen het zonder overnachting... Terug gaan we eigenlijk altijd rond 16.00/17.00 rijden en dan zijn we eind van de nacht thuis (als alles meezit) en dan nog een paar uurtjes slapen en dan weer uitpakken.

    Dit doen we al een aantal jaar zo en bevalt ons erg goed.
     
  4. siriel

    siriel VIP lid

    15 nov 2010
    5.077
    2.909
    113
    Vrouw
    Wij rijden normaal gesproken altijd s'nachts ik zorg dat de camper helemaal ingepakt staat, en dan uur of 1 a 2 s'nachts gaan we rijden.
    We zijn wel eens in Spanje geweest, ook in Frankrijk aan de Atlantische Oceaan. Maar dit wordt de 3de x Serignan Plage aan de Middelandse zee. Dat is voor ons ongeveer 1300 km rijden.
    Normaal rijden we dus s'nachts weg, en rijden we 1000 km. Dan komen we daar begin vd middag aan. Wij hoeven niet vaak te stoppen, de kinderen kunnen onder het rijden plassen omdat er een badkamertje in de camper zit. Maar soms gaan we ff eruit om de benen te strekken. Daar overnachten we dan van 2 nachten, om vervolgens de laatste 300 km op ons dooie gemakje richting Serignan Plage te rijden, om daar een kleine 3 weken te blijven.
    Zo deden we het altijd, je komt wel uitgerust aan.

    Maar... ik merk dat de dag voor vertrek, ik heel onrustig ben omdat we dan een korte nacht gaan slapen. Ik natuurlijk geen oog dicht doe omdat we dan om 1 a 2 uur s'nachts er uit moeten. Pffff niemand in ons gezin heeft dit, alleen ik..;)
    Vervolgens rijd mijn man dus de hele nacht, en ik zit er dan naast behoorlijk moe, maar ik kan niet slapen tijdens het rijden..beetje jammer. De daaropvolgende 2 dagen haal je de slaap wel weer in, maar ik vind het niet echt fijn...

    Dit jaar doen we het anders. Als mijn man op donderdag eind vd middag uit het werk komt, zorg ik dat alles klaar is. Hij ff douchen, en dan vertrekken we richting grens Nederland/Belgie 145 km rijden. Daar blijven we 1 nacht. We slapen in de camper dus dat is ideaal natuurlijk.
    We kunnen dan ook lekker allemaal slapen omdat we niet de nacht door gaan.
    Vrijdagochtend gaan we dan op tijd weg, ik vind het gewoon een prettig idee, dat je dan al lekker op weg bent. Ik moet alleen nog even uitzoeken wat handig is, ivm ochtenddrukte op de belgische wegen (iemand een idee? hoe laat het meestal spits is daar vrijdagochtend. )
    Vrijdagochtend rijden we dan 850 km en gaan dan overnachten voor 3 nachten op een camping met een leuk zwembad en glijbanen zodat de vakantie al lekker begint.
    Op maandagochtend rijden we dan naar serignan plage wat nog zo'n 3 uur rijden is en blijven daar dan 20 dagen.
    Terug rijden we eigenlijk altijd in 1 keer.

    Het tussendoor overnachten op de heen weg is voor ons geen enkel probleem, omdat je alles aan boord hebt laat maar zeggen. Je zet de camper neer en klaar, heerlijk.
    Als we aankomen waar we een kleine 3 weken blijven, dan zetten we tegen de camper een grote voortent met extra slaapgelegenheid voor de kinderen die dan een keer in de tent kunnen slapen als ze dat willen. Zo heb je net iets meer leefruimte (al ben je eigenlijk alleen buiten natuurlijk) Maar altijd handig mocht er een slechte dag qua weer tussenzitten.
     
  5. pookie66

    pookie66 Fanatiek lid

    9 mrt 2008
    4.888
    1
    38
    Zaanstreek
    Leuk om die verschillende manieren in aanpak te zien.

    Wij zijn vorige week al van plan veranderd. Eerst wilden we de 1500 km in 1 ruk s' nachts gaan rijden maar we gaan nu toch voor overdag rijden met een overnachting.
    En de terug weg doen we in 3 dagen zodat we nog wel een beetje relaxed ook weer naar huis gaan.
     
  6. Bubbel

    Bubbel Niet meer actief

    Wij moeten ongeveer 1500 km rijden. We vertrekken op zondag of maandag. We rijden zo lang mogelijk maar proberen de eerste dag voorbij Lyon te komen. Dan is het sowieso avond en zoeken we een slaapplek (we hebben een caravan). Dan rijden we de volgende dag verder en hopen we laat in de middag aan te komen. Maar het kan ook zijn dat we er een dag extra over doen (of twee:)), en dat we een leuke camping zoeken voor een paar dagen. Wij zijn niet zo van het plannen.
     
  7. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    Wij gaan om 17:00 rijden en om 18:00 zetten we de vouwwagen op 😂 .

    Als we verder weg gaan rijden wij eigenlijk tot zo'n 700/ 1200km in 1 x met pauzes uiteraard.
     
  8. Noukje

    Noukje Fanatiek lid

    14 sep 2009
    2.263
    3
    38
    We gaan naar naturparkhotel Florence in de omgeving van Reutte. Gevonden via Booking.com.
     
  9. nijn37

    nijn37 Fanatiek lid

    13 aug 2006
    2.471
    2.163
    113
    Wij gaan naar het Gardameer, voor ons 1100 km rijden. We vertrekken thuis meestal rond 7.30 uur en rijden de 1e dag 600 km. Dan overnachten we in Zuid Duitsland een klein half uurtje voor de Zwitserse grens. De 2e dag vertrekken we dan meestal rond 8.30 uur (eerst even rustig ontbijten) en dan moeten we dus nog 500 km. We hopen beide dagen ergens in de tweede helft van de middag op plaats van bestemming te zijn, maar dat hangt natuurlijk ook af van files. Vanaf het Gardameer gaan we nog naar Karinthië, Oostenrijk voor een weekje en dat is zo'n 3,5 uur rijden (zonder stop en files). Als we van daaruit naar huis gaan, rijden we zo'n 660 km tot vlak voor Frankfurt en overnachten daar. Voor ons is dat een onbekende route, dus geen idee hoe dat gaat lopen. We hopen eind van de middag toch wel in het hotel te zijn. De laatste dag naar huis is dan nog een kleine 400 km, zo'n 3,5 uur rijden (zonder stops en files) dus dan hopen we lekker bijtijds thuis te zijn.
    O ja, zowel heen- als terugreis zijn op vrijdag en zaterdag. Van Italië naar Oostenrijk op zaterdag. Nog 6 weken wachten tot het zover is.
     
  10. Lindah

    Lindah Bekend lid

    21 apr 2012
    981
    132
    43
    Brabant
    Dankjewel, ga straks eens even kijken!
     

Deel Deze Pagina