Over wanneer heb je t dan wel? Novastar begon erover met de opmerking een paar jaar geleden, dus ben wel benieuwd over welk jaar jij t dan hebt.
Maar dat zal, als we de peilingen moeten geloven, met de PVV ook gebeuren na de verkiezingen. Er is geen enkele partij die met hen wil regeren. Wat dat betreft klopt het inderdaad niet. En is het niet heul democratisch allemaal.
Ja, daar ben ik ook wel heel erg benieuwd naar dan. 2012 waren volgens mij de laatste verkiezingen ...
De peilingen en de werkelijkheid verschillen nogal Op zich is het heel democratisch, een coalitie moet gevormd worden om een meerderheid in de kamer te krijgen. Een enkele partij zal nooit de eenzijdige meerderheid krijgen, daarvoor zijn er denk ik teveel partijen. En dan moet je op zoek naar coalitiepartners, waarbij de grootste partij het voortouw trekt. Dan ga je opzoek naar gelijkgestemden of in ieder geval partijen waar je een compromis kan sluiten om goed samen te werken. De PVV heeft als eens bewezen dat het geen regeringspartij is. En die ene keer dat ze dat wel waren, hebben ze alleen maar de boel lopen te stieren en alleen maar lopen dreigen om het kabinet te laten klappen (wat uiteindelijk ook is gebeurd). PVV is een oppositiepartij pur sang ...
Ik denk dat we DENK eens de kans moeten geven om te regeren. samen met de PVV. Dat gaat vast lukken! Nee? Geen goed idee? Niet? Niemand? Nou dan niet
Klagen komt overal voor. Men is overal ter wereld ontevreden. Ik woon zelf in Frankrijk en de Fransen kunnen er ook zeker wat van! Mensen zoals Le Pen, Wilders, Johnson en Trump spelen ook heerlijk mee in dat ontevredenheidspelletje. Vingers wijzen, verdeeldheid zaaien, grote uitspraken doen. Maar als puntje bij paaltje komt dan trekken ze zich laf terug natuurlijk (zie Boris Johnson met Brexit). Klagen is soms goed, klagen helpt om scherp te blijven. Kritische vragen en opmerkingen vind ik belangrijk. Maar dan wel om te belangrijke zaken. Klagen dat een Albert Heijn 200 meter verderop verhuisd is natuurlijk gewoon kul.
Daarom zeg ik ook als we de peilingen moeten geloven Maar het was ook alleen als voorbeeld dat niet altijd de grootste partijen een regering gaan/kunnen vormen. Natuurlijk is het goed wanneer verschillende partijen samenwerken zodat aanpassingen en veranderingen op een voor iedereen zo prettig mogelijke manier verlopen. Maar dat betekent dus ook dat partijen hun beloftes ed. niet altijd waar kunnen maken op de manier zoals ze dat zelf zouden willen.