16 t/m 30 juni 2016 mama's. Deel 2!

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door PeAn, 19 apr 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mariomama

    mariomama Fanatiek lid

    8 sep 2011
    4.281
    0
    0
    NULL
    NULL
    Gisteren middag zijn we de trotse ouders geworden van Isabelle. Het was een erg zware bevalling, ballon werkte niet, ze wilde niet indalen, alsnog ingeleid met infuus zonder pijnstilling, navelstreng 3x om het nekje en een sterrenkijkertje. Ze ademde eerst niet maar nu gaat alles goed gelukkig. Ze drinkt super uit de borst. 3850 gram. Gisteren avond naar huis. Vannacht 1x wakker voor haar tweede poepbroek. Straks komt de kraamzorg.

    Het is wel eng als de gyn de kinderarts belt tijdens het persen: komen nu! En ze stormen meteen met 5 man en couveuze de kamer in. Paars kind, snel navelstreng knippen en ze werd gelijk beademd. Dan ben je toch blij dat je in zkh bent. Ik kon eerst niet geprikt worden voor remifetanil en toen mocht het niet meer vanwege versuffing kind. Dus alles op eigen kracht gedaan ook persen tussen weeën door want ze kregen haast. Gyn hield nog een randje weg.... zoiets 😎
     
  2. Fee86

    Fee86 Actief lid

    20 sep 2013
    185
    3
    18
    NULL
    NULL
    Gefeliciteerd!! Heftig verhaal zeg.... Gelukkig gaat het nu goed.

    Best wel indrukwekkende verhalen voorbij gekomen op deze lijst. Van begin zwangerschappen die mis gingen, naar extreem vroeggeboortes en complicaties bij bevallingen. Wat een geluk om een gezond kindje in je armen te hebben.
     
  3. Anne020

    Anne020 Actief lid

    28 jun 2014
    473
    91
    28
    Vrouw
    Amsterdam
    Gefeliciteerd Mariomama. Dat klinkt als een hele pittige bevalling!
    Nu hopelijk genieten van jullie meisje.
     
  4. Marisje89

    Marisje89 Fanatiek lid

    10 jun 2015
    1.660
    204
    63
    Parttime logistiek
    Gefeliciteerd mariomama. Wat een heftig verhaal. Geniet van de kleine meid..
     
  5. wup79

    wup79 Bekend lid

    18 sep 2011
    676
    0
    0
    NULL
    NULL
    Jippie �� ontzettend gefeliciteerd met jullie dochter!! Oei das een flinke bevalling! Gelukkig is nu alles goed en kunnen jullie gaan herstellen en genieten.

    Wij zijn op de 5e dag ook eindelijk ontslagen uit het ziekenhuis. Heerlijk om weer thuis te zijn.
    Pepijn deed het vanaf start super. Na de standaard 2 dagen opname na de keizersnee, zouden we naar huis gaan, helaas bleek ik beginnende zwangerschapsvergiftiging te hebben. Direct weer aan medicatie. Blehhh, heb even goed gehuild, twas zon teleurstelling! Gelukkig sloeg de medicatie aan en konden we vanmorgen vertrekken.
    Ik lig nu lekker op bed met de kleine naast me, GENIETEN!!!!!
     
  6. anoul26

    anoul26 Fanatiek lid

    11 feb 2007
    1.008
    0
    36
    Hoorn
    Mariomamma: van harte gefeliciteerrd metIsabella. Wat heb je hardgewerkt, zeg!!! het is maar goed dat je van tevoren niet weet hoe het gaat lopen. Ik schrik wel enorm dat er zoveel factoren zijn geweest die het tot een zware maar ook risicovolle bevalling hebben gemaakt. De opluchting dat jullie meisje het nu zo goed doet is begrijpelijk, erg groot. Je zult wel even wat tijd nodig hebbenom dit te verwerken en fysiek wat bij te komen. Neem de tijd!!!

    Er komen nu steeds meer verhalen over voeding, kolven, slapen, enz. Fijn om dat nog met elkaar te delen. Ik heb op zich weinig te melden.twee hele slechte nachten, twee hele goede. Ik kijk nu een hele interessante dvd van dunstin methode over het herkennen van verschillende huiltjes bij je kind. Echt een aanrader voor iedereen met een baby. Berend huilt nauwelijks maar dit had ik heel goed kunnen gebruiken bij mijn eerste kindje (huilbaby).

    Ik heb wel enorm veel melk, stuwing neemt nog niet zo af dus moet nu koelen na iedere voeding. Mijn hele borsten zitten al vol rode harde plekken. Kraamverzorgster, verloskundige en ik veel overleg over het voorkomen van een borstontsteking.
     
  7. mamainspe2016

    mamainspe2016 Actief lid

    20 okt 2015
    219
    50
    28
    NULL
    NULL
    Gefeliciteerd mariomama! Nu rustig aan en herstellen en natuurlijk genieten!!

    Wup vervelend dat je zo lang moest blijven! Nu maar dubbel genieten!!
     
  8. mamainspe2016

    mamainspe2016 Actief lid

    20 okt 2015
    219
    50
    28
    NULL
    NULL
    Surprise, wij hebben elkaar op facebook ivm met de groep daar. Alleen ben ik niet toegevoegd in een groep, is deze actief? Zou je me dan alsnog toe willen voegen?
     
  9. mariomama

    mariomama Fanatiek lid

    8 sep 2011
    4.281
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wup wat naar dat je zo lang moest blijven, inderdaad zo fijn om dan weer thuis te zijn!
    Heb je nog wel kraamzorg?

    Hier goed aan het wennen. Goede nacht gehad en het loopt lekker maar oef wat is het weer druk met voedingen om de 3 uur. Voor je het weet is de dag om. Ik zie op tegen straks als kraamhulp weg is en het vakantie is dus 3 kinderen thuis. Maar vind alles volgens het boekje wat kraamzorg wil ook wel vermoeiend. Isabelle laat gerust 4 uur tussen voedingen en haar dan wakker maken met dit gewicht hoeft niet zo van mij.
     
  10. lievemandie

    lievemandie Fanatiek lid

    31 mrt 2015
    1.328
    507
    113
    Vrouw
    Roermond
    Ik heb nu een hele slechte week achter de rug. Luke wilt na zijn voeding niet slapen en het duurt ongeveer uren dat die in slaap valt.

    Is er iemand die mij advies kan geven over dit onderwerp? Ik zie door de bomen de bos niet meer en ik ben echt prikkelbaar en ben telkens aan het janken.

    Mijn vriend helpt niet echt, ik doe alles zelf en voel mij in de steek gelaten. In het huishouden doet die vrijwel weinig. Alles komt zo rauw op mijn dak vallen. Ik snap wel dat die na zijn werk moe is enzo, het doet geen pijn ook om even je kind aandacht te geven.

    Ik heb lieve vriendinnen die willen helpen, maar ik zou bij god niet weten hoe ze mij willen helpen. Zelf zou ik fijn vinden om paar uurtjes te slapen. Zijn dagen dat ik 24 uur op ben en ben bang dat ik in stort. Het schrijven lucht op maar voel mij gewoon emotioneel. 😢
     
  11. Suprise

    Suprise Fanatiek lid

    14 mei 2012
    2.293
    1
    36
    Ik sta er door dat xxl overver werkt en daarbij elke morgen om half 4 t bed uit moet en pas rond een uur of 7 weer terug is ook alleen voor. Kleine krummel is ook wat onrustig snachts en zoals afgelopen nacht heb ik max 3 kwartier achter elkaar geslapen en dan kon ik er weer uit. Overdag heb ik er nog twee lopen dus even bij slapen is er niet echt bij. Mijn tip voor jou. Je hebt alleen Luke laat smiddags het huishouden voor wat het is en ga slapen als luke ook slaapt. Het ritme voor de nacht komt wel maar is nu even zwaar.
     
  12. Bintje83

    Bintje83 Niet meer actief

    Ik breek even in vanuit het juli topic...lees hier af en toe mee 🙈

    Niet alle kindjes slapen meteen na een voeding, mijn kleine zeker niet iig. Ik ben heel erg gelukkig geworden van een draagzak/-doek. Dat heeft me echt zoveel rust gegeven. Na de voeding goed laten boeren en daarna lekker beetje kroelen en spelen (kan eventueel ook op een speelkleed) en daarna lekker slapen in de draagdoek/-zak. Vanuit de zak kon ik hem dan vaak wegleggen. En zo niet dan sliep hij op m'n buik terwijl ik ook even kon rusten of het huishouden kon doen.

    Het huishouden zelf had weinig tot geen prioriteit hier, natuurlijk wel opgeruimd enz. Maar zoals voorheen was niet te doen in het begin met een kleintje. Dat duurde echt wel een paar maanden.

    Heb je zelf een idee waar het aan kan liggen? Is hij gewoon alert of juist krampjes?!

    Je komt er wel meid...en af en toe instorten is niet erg. Je zit in een hele heftige achtbaan. Heel normaal dat je je zo voelt

    😘
     
  13. lievemandie

    lievemandie Fanatiek lid

    31 mrt 2015
    1.328
    507
    113
    Vrouw
    Roermond
    Luke sliep na elke voeding heel erg snel.

    Hij heeft geen last van krampjes meer sinds we hem bijvoeden met nutrilon omneo. Eerst had die last van moeizame ontlasting en krampjes. Gelukkig is het nu over.

    Ik las vandaag over inbakeren en dat heb ik gedaan en hij sliep gelijk na 10 minuten. Nu heb ik hem ook ingebakerd en hopelijk slaapt de kleine man.

    Ik ben overdag met veel dingen bezig. Alles moet opgeruimd zijn en de was gedaan en gevouwd hebben. Overdag ben ik zo druk bezig dat ik denk heb niet eens tijd voor mijzelf of om iets te eten! Als ik de huishouden niet doe, blijft het liggen. Er is niemand die het voor mij doe.

    i
     
  14. mamainspe2016

    mamainspe2016 Actief lid

    20 okt 2015
    219
    50
    28
    NULL
    NULL
    O wat vervelend Lievemandie 😢
    Wij hadden het de eerste nacht.. sinds ze in een inbakerdoek ligt slaapt ze veeeel beter. Dit doe ik alleen als ik dr echt op bed leg.
    Als ze na de voeding nog huilt heeft ze vaak of nog honger (is dan aan het zoeken), dan geef ik haar nog wat of er zit een boertje klem. Nu geef ik een flesje dus dat verschilt waarschijnlijk weer met bv.
    Ook een speentje geeft veel rust bij onze kleine dame!

    Ik hoop dat je snel een tevreden kindje hebt en wat meer kunt slapen zodat je zelf ook weer wat tot rust komt!
     
  15. lievemandie

    lievemandie Fanatiek lid

    31 mrt 2015
    1.328
    507
    113
    Vrouw
    Roermond
    Ja, het is heel erg vervelend. Luke sliep lekker door enzo. Als ik bij mijn schoonfamilie willen ze hem allemaal vasthouden. Dit hadden we eerst niet. Sinds een week of 1,5 ineens boem weg. Misschien mist ons kleintje ritme en regelmaat. Nu heb ik zo van als die zo slecht inslaapt, mogen ze hem niet meer vasthouden(ja ik zit lekker met gebakken peer thuis). Luke krijgt niet alleen borstvoeding maar ook gewoon kunstvoeding. Hij mag eerst aan mijn borst lurken en daarna maak ik nog een klein flesje kv. Ik voed 50/50. Nu probeer ik 's nachts ook bv te geven om productie omhoog te krikken. Ik wil namelijk van het bijvoeden af. Luke heeft in het begin een rocky start gemaakt. Ik ben nu zo ver gekomen en ik wil niet opgeven!

    Vaak hebben kleintjes na een flesje vaak zuigbehoefte. Ik geef dan de kleine een tutje. Mijn kleine man is gek op zijn tutje maar als die ontroostbaar is spuugt die letterlijk het tutje meters van zich vandaan of hij pakt hem vast en gooit hem op de grond.
     
  16. brusje

    brusje Fanatiek lid

    26 dec 2008
    2.625
    241
    63
    Ik raad een draagdoek aan en het huishouden op een laag pitje zetten.
    Hier slaapt ons meisje alleen op mij en snachts samen met mij. Doordat ik hier aan toegeef kan ik haar wel af en toe laten slapen in de wandelwagen. En snachts is samen slapen wel zo makkelijk, k plug gewoon de borst ala ze onrustig is en slaap verder.
     
  17. diana285

    diana285 Bekend lid

    6 jan 2016
    813
    363
    63
    Gefeliciteerd
     
  18. diana285

    diana285 Bekend lid

    6 jan 2016
    813
    363
    63
    Ik heb helaas niet zo'n goede eerste week gehad.
    Ik heb bij de bevalling veel bloed verloren en heb daarvoor ijzerpilletjes voor gekregen, maar daar werd ik alleen maar zieker van, hield niks binnen.
    Gisteren kwam de verloskundige en die schrok hoe ik eruit zag en heeft de huisarts gebeld, en die vond het nodig om me naar het ziekenhuis te sturen, daar hebben ze besloten dat ik moest blijven en kreeg meteen vocht toegediend, vanochtend een ijzerinfuus gekregen en mocht daarna gelukkig weer naar huis.

    Kleine meid en vriend mochten bij me blijven daar was ik wel heel blij mee.
    Ben alleen door dat ik zo ziek was gestopt met kolven en zit ze volledig op flessenvoeding, helaas in het begin veel krampjes maar spul voor gehaald en nu gaat het veel beter.
     
  19. dalk

    dalk Actief lid

    10 okt 2014
    425
    0
    16
    Pfff...ik twijfel zo of ik door moet gaan met borstvoeding geven...
    Het kost me zoveel energie en heb het idee dat ik niets anders doe dan een hele dag voeden. Ook ontzettend veel last van mijn tepels. Ze zijn super gevoelig en rood...het aan happen van de kleine is zeer zeker niet prettig.
    Maar waar doe je goed aan he??
     
  20. lievemandie

    lievemandie Fanatiek lid

    31 mrt 2015
    1.328
    507
    113
    Vrouw
    Roermond
    Smeer medela purelan erop. Na elke beurt smeren, geloof einde van de dag heb je verlichting. En je kan gewoon met crempje borstvoeding geven. Ja Luke hapt ook stevig aan. Af en toe bijt die op het puntje van mijn tepel..crempje kan je ook gewoon kopen bij gewone supermarkt, hoef je niet speciaal naar de drogist.

    je bent al verder dan je denkt dalk. Als het niet goed voelt om door te gaan, moet je stoppen. Als het je mentaal en lichamelijk sloopt, moet je voor jezelf kiezen. Zoals ik zeg, kindjes worden ook groot met borst of zonder borst. Ik snap dat sommige je zullen aanmoedigen om verder te gaan, maar kies voor jezelf. Dikke knuffel!
     

Deel Deze Pagina