Zo, veel reacties bedankt alvast dames! Ik heb idd al een paar weken regelmatig als ontbijt de kwark met melk of met water gemixt in zo'n shakebeker. Smaakje erdoor soms. Heerlijk en ik vind het goed vullen ook! Skyr als toetje is ook lekker, die met smaakje dan. Smaakt iig natuurlijker dan optimel kwark (eet ik ook wel eens). Er zitten in optimel geen toegevoegde suiker, er zit wel een beetje in uit melk idd. het scheelt een hele hoop met almhof of andere "magere" toetjes met veel suiker. Maar de lidl in NL verkoopt dus skyr? Wat voor soort eiwit zit er eigenlijk in kwark en melkproducten? Want mijn diëtiste had het over dat wei eiwit beter was dan caseïne? En een ei is Max 1 per dag toch? Maar van eiwit mag je meer? Dus 1heel ei en 1eiwit, scheutje melk, klutsen, 2min magnetron is ook prima? Elke dag kip gaat denk ik wel snel vervelen? Of misschien ben ik niet creatief genoeg Qua weipoeder lijkt me zonder zoetstof beter. Ik ben niet tegen Zoetstof, dat kan je altijd zelf nog toevoegen maar kanhet anders ook door een soepje? Of anders 2 soorten kopen. Verder gaat het met 60gram eiwit per dag niet lukken (zoals de tip na een maagverkleining). Bij een maagverkleining heb je namelijk niet meer dan een jaar gestrekt op de bank gelegen omdat je je longen uit je lijf kotste en dus mijn spieren behoorlijk geleden hebben. (Waarmee ik niet wil zeggen dat een maagverkleining niet heftig is).
Ik ben misschien de enige, maar ik vind kip echt niet vervelen (ik eet inmiddels ruim 3 maanden elke dag kip ). Dan weer die kruiden, dan weer deze kruiden, dan door de rijst, dan door een zak roerbakgroenten, door de soep, gewoon bij het avondeten, gegrild, uit de oven.. En afwisselen met ander vlees is natuurlijk ook prima! Ik lust geen vis en ben ook niet heel erg weg van andere soorten vlees (behalve vlees wat dan helaas niet zo gezond is, haha), maar als je dat wel lekker vindt, heb je helemáál veel mogelijkheden En als je geen kip op brood wilt eten omdat je gek wordt van de kip, zijn andere vleeswaren natuurlijk ook prima. Ik kwam erachter dat er veel meer mogelijkheden zijn dan ik dacht. Ik heb bijvoorbeeld m'n hele leven lang gedacht dat ham ontzettend slecht was, maar dat is dus helemaal niet zo
In zuivel zit caseine eiwit, een eiwit wat langzaam door je lichaam wordt opgenomen. Het verteerd wat moeilijker waardoor je lichaam het langzamer opneemt. Wei-eiwit snel en wordt makkelijker opgenomen en verteerd door je lichaam. Opzich snap ik je diëtist wel. Je zou caseine kunnen nemen voordat je gaat slapen, want dan is je lichaam een groot gedeelte van de nacht voorzien van eiwit. Meer time released zeg maar En wat betreft 1 ei per dag, als je niet gevoelig bent voor hoge cholesterol dan kun je best 2 eieren op een dag eten of meer. Ik zou eiwit poeder niet door een soepje doen 😝 Wel door een smoothie. Yummie!! Niet dat ik er zelf mega veel verstand van heb, maar ik heb een fanatieke sporter/bodybuilder thuis zitten
Als het zo makkelijk was had ik niet een hele waslijst aan eten op een dag hahaha. Mijn ontbijt. 2 crackers met 2plakken kaas en schijfje kipfilet Tussendoor kwark of yoghurt met vers fruit. Of 1 ei en 70 gram kipfilet. Lunch 2crackers met een halve avocado. Tussendoor weer 1 ei of de andere helft avocado. Avondeten 75 tot 100 Gram vlees. 1 eetlepel groente en 1eetlepel rijst of helft van de helft aardappel. Late avond rond tien uur. 100ml kwark met fruit. En nog een ei. Dan tussendoor nog 1.5 liter water. En 3 a 4 glazen optimel yoghurt drink. Ik zit dan op 70 gram eiwit per dag. Uitgerekend door het bariatisch team in het zkh. Je mag maximaal 8a 10 eitjes per week hebben.
Ik ontbijt met eieren, lunch met vlees of eieren en voor m'n avondeten meestal vlees of vis. Nu en dan peulvruchten. Verder gewoon groenten, wat feuit en noten en zaden. Zuivel probeer ik te minderen, maar zeker zoiets als skyr kan heel goed zijn als je zuivel verdraagt. Je zult vanzelf merken dat je, als je de eiwotten voorrang geeft, andere voedingsgroepen minder hard nodig hebt. Lunch ik met een salade met zalm dan hoef ik geen brood meer. Ontbijt ik met een omelet met champignons en spek, idem. Het is effe wennen maar zo de moeite waard als je het serieus probeert...