Wel geprobeerd, maar ik faal daarin... Ben echt ontzettend onhandig. Twee keer geprobeerd zelf shampoo te maken en beide keren is de fles na een paar dagen ontploft
Hm, dat vegetarisch ga ik me nog eens in verdiepen. Ik merk dat wij het als flexitariers makkelijk redden met 2x in de week vlees. Het is dan veel lekkerder en we kunnen ons beter (biologisch) vlees veroorloven. Dat heb ik dan toch liever dan de zoveelste kipkrokant. Voor ons dochtertje zijn er toch nog wat zaken die me tegenhouden. Inderdaad het b12 tekort, maar ook de smaak ontwikkeling. Als ik het nu niet geef, ontneem ik haar dan niet de mogelijkheid om het later te waarderen? Voor nu doet ze met ons mee, 2x vlees en 1 a 2x vis, verder vegetarisch.
Voor een b12-tekort moet je echt je best doen hoor, zeker als je ook nog dierlijke producten eet! Hier hebben beide dochters koemelkallergie en eten we praktisch geen vlees, dus ik geef af en toe een b12-supplement.
met hoe je het nu doet went ze toch prima aan de smaak van vlees? Daarvoor hoef je het echt niet elke dag te geven. Alleen helemaal niet geven zoals ik eerder zei dat vind ik niet de juiste keuze.
Ik maak zelf deo en shampoo. Verder gebruik ik ook alleen 100% pure zeep zoals Aleppo zeep of Ghassoul. En als verzorgingsproducten gebruik ik alleen pure olijf olie/argan olie en habba sawda. Met een super resultaat.
Verder komen veel dingen uit de openingspost overeen met onze manier van ouderschap, maar ik laat me daar over het algemeen verder liever teveel over uit omdat het voor ons duidelijk is en ik daar verder geen discussie of commentaar over wens. Wij eten ook ongeveer 2 of 3 x per week vlees en ongeveer 1 x vis, de rest vegetarisch. Maar mijn zoon heeft een noten en peulvruchten allergie, hij mag o.a. Geen ei, soja, noten en pinda's, linzen, kikkererwt, alle soorten bonen.. Dit betekent dat er voor hem verder ook geen vlees vervangers mogelijk zijn. Wij zijn verder erg bewust bezig met voeding, al is alles biologisch financieel niet haalbaar voor ons helaas. Maar mijn zoon is op dit moment ook een slechte vlees en groenten eter (en aangezien hij veel voedzame producten niet mag wegens allergie), waardoor hij een ijzer tekort heeft. Iemand hier toevallig tips om dit met voeding op te krikken?
Ja wij zijn heel groen...lokaal spullen halen...veel hergebruiken, gezond eten ( niet teveel vlees...maar wel vlees), veel bewegen, veel lopen en geen auto gebruiken, groene energie gebruiken, niet te lang douchen, Wij vaccineren wel... Bij elkaar slapen zou ik niet kunnen...ik slaap te licht...maar als ze ziek zijn mogen ze altijd bij me liggen. 2mam2 je zou een smoothy kunnen maken met groente of fruit met ijzer er in. Maak het eventueel zoet met stevia ( niet te veel en vaak gebruiken) of kokosbloesem
In appelstroop zit heel veel ijzer, maar ook in zomer vruchten zoals frambozen, aardbeien, blauwebessen maar ook watermeloen en gedroogde vruchten als dadels. Verder alles volkoren aanbieden (brood, pasta, zilvervliesrijst)
Iets van vitamine c nemen bij het nemen van ijzerrijke producten is ook aan te raden. Bv. een glas tomatensap of gewoon tomaten.
Bedankt voor de tips dames! Appelstroop krijgt hij indd dagelijks op zn brood en dadels eet hij ook. Verder ga ik zeker iets met de tips doen!
Rode bietjes Daar zit erg veel ijzer in en is lekker als groente en in sap. Ook in spinazie zit relatief veel ijzer.
Ik ben geen groene moeder want let er niet op waar de kleding gemaakt is en dat het van bio is. Ik heb ook geen wasbare luiers etc maar ik ben wel een bewuste moeder. Wij doen niet zomaar iets maar hebben overal wel over nagedacht. Rapley doen wij ook aan, we vaccineren bewust (wel later gestart dan vaccinatie programma aangeeft), we slapen dan weer niet samen maar dat is dus bewust omdat wij denken dat hij ook alleen moet kunnen zijn. Ik heb ook gedragen en poging gedaan om bv te geven. Tot in den treuren gekolfd zonder goed resultaat. Nou prima dan stoppen we ermee. We letten erg op speelgoed wat hij krijgt, dat het verantwoord is om daar mee te spelen, dat het leerzaam is etc, maar hij krijgt niet te veel. Gewoon bewust niet groen.
Groen? nee dat zijn wij niet! soms denk ik dat ik daar wat meer op moet letten maar kies dan toch altijd voor het gemak. Bewust? Ja heel bewust maar het tegenovergestelde van wat jij onder bewust verstaat! Bewust samen slapen, heerlijk, niet uit een of ander pedagogisch verantwoord standpunt maar omdat het nu nog kan, als ze straks groter is wil ze niet meer dus van het samen slapen geniet ik intens. Vanaf haar geboorte tot een week of 6 samen in bed (vaak op mijn borst) daarna ging ze onrustig slapen en hebben we een ledikant omgebouwd tot co sleeper. Tot ze 1 is blijft ze de nachten ook lekker bij ons slapen en vanaf volgende maand ga ik beginnen de slaapjes overdag in haar eigen kamertje te doen zodat ze ook aan die kamer went. (Precies hetzelfde gedaan bij mijn zoon en dat ging allemaal erg soepel). Bewust flesvoeding! Met het idee dat ik niet de enige ben die kan voeden maar haar af en toe lekker even uit handen kan geven zodat ik tijd voor mezelf heb. Bewust geen rapley straks. Als ik ergens angst voor heb dan is het verslikkende kindertjes. Wel bewust verse gepureerde groente en fruit en geen potjes. Geen biokatoen, ik koop bewust kleding die ik mooi vind en niet omdat het van een bepaald stofje gemaakt is of niet. Bewust geen wasbare luiers... moet er niet aan denken, nog meer was... geef ons maar het gemak van wegwerpluiers een keer of 10 per dag Bewust wel vaccineren, omdat ik de risicos van niet vaccineren groter vind dat van wel vaccineren. Je ziet het, alles heel bewust maar net even anders als wat je bedoelde. Denk dat iedereen anders is en het anders doet. En dat is oke. Zolang een beslissing word gemaakt met liefde voor je kindje kan het in mijn ogen eigenlijk nooit een foute beslissing zijn. Alleen een andere als die van een ander. Niets mis mee toch?!
Ik doe alles bewust, alleen sommige dingen zou een ander niet voor kiezen. Ik kijk naar wat wij het beste vinden voor ons kind. Vegetarisch zijn we niet, we eten soms wel een vegetarisch gerecht. Onze zoon krijgt altijd groente, aardappels (of rijst etc) en vlees aangeboden en we zien we wat hij wil opeten. Ik vind het slecht om een opgroeiend kind voedingsstoffen te ontzeggen, maar dat is mijn mening. Ik kook wel alles vers. Eten komt hier zelden uit een pakje, of het nu sauzen, pasta's of soepen zijn, alles maak ik vers. Speelgoed kijk ik naar wat veilig is en wat hij leuk vind. Ik kijk er dus niet naar of het alleen van hout is of niet. Kleding ook gewoon h&m, c&a, Zara, zeeman etc. We leven wel redelijk milieubewust. Scheiden ons afval, letten op ons water en stroomverbruik. Ook zijn we bezig met de tuin die we zo inrichten dat hij ook vriendelijk is voor vogels en andere beestjes en we hebben een moestuintje. Waarin ik overigens niet werk met schadelijke stoffen maar ik probeer mijn gewassen te beschermen op een bio-manier. Borstvoeding heb ik niet gegeven, dat had ik helaas niet, en onze zoon sliep met 2 weken op zijn eigen kamertje omdat hij daar beter en rustiger sliep dan bij ons. Ik had hem graag bij ons in zijn wiegje gehad maar helaas pindakaas. Vaccineren hebben wij wel gedaan, ik wil ons kind geen risico laten lopen.
Met vegetarisch eten ontzeg je je kind geen voedingsstoffen. Zolang ze ook eieren en zuivel krijgen naast bv. noten en peulvruchten krijgt het alles binnen wat nodig is. Veganisme daarentegen is wel zeer beperkt qua voedingsstoffen.
Hier wel zoveel mogelijk groen. Wasbare luiers maar voor de nacht en lang buiten de deur wegwerp luier. Wasbare billendoeken. Geen snoetenpoetsers maar washandjes. Wij scheiden ons afval en proberen duurzame producten te kopen. Ik irriteer mij erg aan onze weggooi maatschappij, alles zo goedkoop mogelijk. Ook zijn we zuinig met waterverbuik en elektra. Hier gaat de verwarming 1 november pas aan.
Wij zijn redelijk groen/bewust. Niet alleen in de opvoeding maar we letten bijvoorbeeld ook op energiegebruik en afvalscheiding. Daarnaast koop ik zoveel mogelijk kleding die niet door kinderarbeid of dierenleed gemaakt zijn (helaas nog steeds niet altijd te controleren). Qua opvoeding: ik heb lang borstvoeding gegeven (14 maanden). "Het is het beste en het gaat goed dus waarom zou je dan overstappen op de fles?" was mijn gedachte. Wij hebben uitgesteld gevaccineerd en voordat we gingen beginnen heb ik echt de voors en tegens afgewogen in het voordeel van wel vaccineren, maar niet al met 9 weken. Kinkhoest komt trouwens nog steeds voor dus dat voorkom je niet met vaccineren. Dat vaccin is niet meer toereikend. Kinderen krijgen het wel milder met de vaccinatie. Rapley hebben we niet gedaan en samen slapen ook niet. Ook geen wasbare luiers omdat we dit vroeger thuis hadden en ik dit erg smerig vond. We eten veel biologische producten en zo min mogelijk (slechte) e-nummers. Altijd alles vers, geen potjes. Ik vind mensen bewust als ze over dingen nadenken en hun eigen keuzes maken en niet klakkeloos dingen doen omdat het zo hoort of omdat het cb of iemand anders het zegt. Dus ik durf mezelf wel bewust te noemen.