Macaroni salade: Pak Macaroni koken en af laten koelen Augurkjes, smac, erwtjes, hard gekookt ei, scheutje wijn azijn, gesnipperde ui, appel en wat suiker en 2 lepels slasaus door de macaroni en eet smakelijk
Mijn zelfbedachte pastasalade is altijd zo: Ong. 300 gr pasta, meestal vlindertjes Zak 100 gr. rucola 2 eetlepels groene pesto 1 bol mozzarella 10-15 zongedroogde tomaatjes 3/4 blikje zwarte olijven 2 eetlepels kappertjes De pesto en rucola mengen met de pasta als die nog warm is, daarna gewoon de rest in stukjes er doorheen mengen. Nog nooit iemand gehad die het niet lustte.
150 gram ham Zak geraspte kaas. Halve komkommer Tros radijs Verse bieslook Fussili Voor de dressing 3 eetlepels witte wijn azijn 1 eetlepels mayo 3 eetlepels magere yoghurt 3 eetlepels olijfolie
Tortellini 7 eetlepels slasaus 250 ml crème fraiche Snufje suiker, peper en zout Citroensap Bieslook Rucola Cherrytomaatjes gehalveerd Cabanossi worstjes gehalveerd Komkommer zonder schil halveren en beide helften in slierten schaven. Tortellini koken en mengen met de rest van de ingrediënten. Bij voorkeur s ochtends maken zodat t nog goed koud kan worden in de koelkast
Rijstsalade; Rijst, ananas, ui, bleekselderij, ham, peper, zout, mayo, gewelde rozijnen, appel. Kook rijst volgens verpakking Snijd de ingrediënten klein, Rozijnen wellen met een beetje rum erbij Rijst afgieten en in fergiet af laten koelen. Grote bak waar je alles in kan mengen Naar smaak wat peper en zout toevoegen, klodder mayo er door. In de koelkast tot je het op gaat eten. Dit is het basis recept, maar je kunt echt eindeloos variëren. Ik vind het heerlijk om dit te eten als het heet is buiten!
Pasta (maakt niet uit welke ) Tomaat Komkommer Olijven Lente ui Ijsbergsla Geitenkaas Gerookte zalm blokjes Aanmaken met een mosterd /dille dressing
Kip of biefstuk , ijsbergsla, taugé, (bakken, paprika, champignons, rode ui) 🍅, komkommer, gekookt eitje. Dressing maak ik van suikerwater. langzaam laten koken, klein laagje water met ong 3 scheppen suiker , afkoelen... Dan mayonaise, ketchup en klein scheutje olie erin en roeren maar. Heeeerlijk 😋
De meest simpele ooit maar valt bij iedereen in de smaak: Tricolore pasta koken in water met een bouillonblokje, aflaten koelen. Zalmsnippers erbij, komkommer, tomaat en ijsbergsla en als dressing gewoon knoflooksaus, heerlijk
Pasta (ik heb meestal spirelli) Tonijn Komkommer Mais Pasta koken en laten afkoelen. Mais en tonijn laten uitlekken, komkommer in blokjes snijden. Als de pasta afgekoeld is alles mengen. Kan met mayonnaise maar ook andere dressings die je lekker vindt. Garneren met gekookte eitjes. Soms voeg ik rode ui of bosui toe (maar daar zijn de kinderen niet zo gek op) of tomaten, paprika... eigenlijk wat je lekker lijkt op het moment.
Leuk!!! En Lekker, Ik heb er ook 1, pasta Gerookte kip zongedroogde tomaat ( ook wat olie uit het bakje doe ik erdoor heen) Ontbijstpek pjinboompit rucola boursin cuisine teentje knoflool cherrytomaat parmasaanse kaas ( dit zet ik er vaak naast, ik hou hier niet zo van) Veel eet plezier!
Pasta koken en mengen met gerookte zalm, kappertjes, bosuitje, rucola, zout, peper en dressing van mayonaise ( iets vedunnen met scheutje melk ) en mierikswortel.
Ja, overheerlijk...vindt zelfs zoontje, zullen we dit ook op vakantie eten vroeg ie (had alleen gerookte kip en iets minder mosterd)
Haha, er zijn nogal wat ideeën wbt pastasalade zie ik! Wij maken 'm zo: Pasta (meestal fusili) Stukjes komkommer Stukjes cherrytomaat Stukjes augurk Stukjes paprika Chorizoworst in stukjes gesneden Een paar eetlepels honing en een paar eetlepels milde mosterd