Vegetarische gerechten gezocht!

Discussion in 'De lounge' started by Zara75, Jul 23, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Zara75

    Zara75 VIP lid

    Jul 10, 2007
    12,032
    6,135
    113
    Happyland
    Wie heeft er lekkere gerechten voor me?
    Ik wil drastisch met vlees minderen en wat we tot nu toe aan vegetarisch 'vlees 'in de supermarkt geproefd hebben valt goed in de smaak, zelfs bij mijn man. Dus ik wil nu doorzetten! 😉
    Een lekkere pasta bv, is dat te eten met dat vegetarische gehakt of toch maar niet?
     
  2. Leraje

    Leraje Fanatiek lid

    Apr 19, 2013
    4,965
    2,790
    113
    Ik eet ze liever zonder vegetarische gehakt eigenlijk. Vind nepvlees gebruiken ipv echt vlees niet echt nodig, er zijn zo veel lekkere gerechten zonder vlees te verzinnen.

    (Wil je dat per se toch, dan kun je inderdaad net zo goed vegetarisch gehakt, vegetarische 'kipstukjes', etc gebruiken als echt vlees. Dat van de vegetarische slager is echt heel goed gelijkend van structuur. Hun (vegetarische) tonijnsalade had gewonnen in een gewone tonijnsaladeverkiezing in Parijs :'))

    Vegetarisch gaan eten is vooral lastig als je typisch Hollands gewend bent aan aardappels, groente en vlees. Maar er zijn oneindig veel recepten te verzinnen zonder vlees, juist salades en pasta's, rijstgerechten, etc.

    Wat ik zelf altijd doe is google gebruiken en dan zoeken op 'recept vegetarisch' en dan de ingredienten die ik in huis heb of waar ik zin in heb, dus bijvoorbeeld 'pasta tomaat courgette'. Kom je ontzettend veel lekkers tegen!
     
  3. Lotje84

    Lotje84 Fanatiek lid

    Feb 1, 2013
    2,189
    0
    36
    Rijst met roerbakgroenten (paprika, sugar snaps, rode ui, etc.), lekker roerbaksausje (teriyaki) en flink wat cashews.
     
  4. Lotje84

    Lotje84 Fanatiek lid

    Feb 1, 2013
    2,189
    0
    36
    Ik vraag me wel af hoeveel conserveermiddel en e-nummers in die vegadingen zit... ik denk dat noten een veel gezonder alternatief zijn.

    Wij eten ook wel eens een gevulde soep met een broodje gezond. Of een groentenlasagna.
    Maar ik gebruik vooral noten als vleesvervanger omdat dat geen fabrieksproduct is maar vaak rechtstreeks uit de natuur komt zonder toevoegingen.

    Pasta maken wij ook wel met enkel groenten en (wal)noten of van de AH de verse ravioli met walnoot. Als 'saus' maken we e.v. olie met knoflook. Dus geen rode of witte saus. Voor extra smaak kun je wat groene pesto over de pasta druppelen en wat pijnboompitten roosteren. Gaat goed samen met een geroosterde puntpaprika 'on the side' of een simpele gemengde salade.
     
  5. Zara75

    Zara75 VIP lid

    Jul 10, 2007
    12,032
    6,135
    113
    Happyland
    Noten, bonen en soja zijn vleesvervangers, dat weet ik dan nog net.
    Nog andere vleesvervangers?
    Weet nog van mijn vriendin dat ze eens in de zoveel tijd ijzertabletten moest slikken.
    Spinazie ook een optie?
     
  6. Juul75

    Juul75 VIP lid

    Apr 8, 2010
    12,091
    7,843
    113
    Ik gebruik nooit vleesvervangers maar meer klassieke vegetarische gerechten. Dan ga je dus inderdaad weg van de Hollandse pot. Ik maak graag quiche met bijvoorbeeld spinazie, broccoli, lekker veel eieren en ricotta bijvoorbeeld. Maar Google daar maar op en je komt aan een oneindige variëteit van recepten.

    Verder eet ik graag op het midden oosten geïnspireerde gerechten, stoofpotje met linzen, tomaten en kikkererwten bijvoorbeeld. Een lekker groot verschil brood erbij, heerlijk! Het midden oosten en de Aziatische keuken hebben echt waanzinnig lekkere vegetarische gerechten.
     
  7. Zara75

    Zara75 VIP lid

    Jul 10, 2007
    12,032
    6,135
    113
    Happyland
    Ooh klinkt goed!!
     
  8. Lotje84

    Lotje84 Fanatiek lid

    Feb 1, 2013
    2,189
    0
    36
    Groentenlasagna:
    - verse lasagnabladen (Appie)
    - ingrediënten voor bechamelsaus
    - geraspte (geiten)kaas
    - tomaat
    - gele paprika
    - ui
    - verse spinaziebladeren
    - verse basilicum
    - (biologische) pastasaus tomaat/basilicum
    (- eigenlijk alle groenten die je lekker vindt of wat left overs kan ook)

    Ook lekker: lasagna met carbonarasaus met verse ananas en prei. Ananas goed laten uitlekken. Wij doen dan soms 1 portie gehakt erin waar we dan 2 dagen van eten.
     
  9. Lotje84

    Lotje84 Fanatiek lid

    Feb 1, 2013
    2,189
    0
    36
    Als je gevarieerd eet zijn die tabletten niet direct nodig.
    Broccoli, noten, spinazie en volkorenbrood eten. En combineren met voedingsmiddelen die veel vitC bevatten. Dan neemt het lichaam meer ijzer op.

    Met soja wel uitkijken omdat dit hormoonverstorend kan werken.
     
  10. Leraje

    Leraje Fanatiek lid

    Apr 19, 2013
    4,965
    2,790
    113
    Het is niet onverstandig om b12-tabletten bij te slikken. Ijzer is niet nodig als je gevarieerd eet met veel groente en volkorenproducten. (behalve misschien als je zwanger bent/borstvoeding geeft).
     
  11. Uuz

    Uuz VIP lid

    Dec 8, 2014
    6,241
    818
    113
  12. Feetjes

    Feetjes Fanatiek lid

    Aug 20, 2010
    1,298
    18
    38
    Een denkfout die veel vleeseters maken is dat vegetarisch eten gemaakt moet worden met vleesvervangers als vegetarische hamburgers etc. Dat terwijl veel mensen die vegaburgers helemaal niet zo lekker vinden.

    De lekkerstw vegetarische gerechten zijn recepten waar gewoon "toevallig" geen vlees in zit. Wij eten lasagne bijvoorbeeld niet met (vegetarisch) gehakt, maar met gegrilde aubergine/courgette/champignon. Of een lekkere maaltijdsalade met noten en blokjes feta. In de andijviestamppot gaan bij ons blokjes kaas ipv spekjes. Zo kun je variëren. Formeel gezien is kaas trouwens niet vegetarisch door het stremsel wat er in zit, maar veel vegetariërs eten het wel
     
  13. Feetjes

    Feetjes Fanatiek lid

    Aug 20, 2010
    1,298
    18
    38
    Deze reactie had ik nog niet gelezen, maar ben het hier helemaal mee eens!
     
  14. Kyra73

    Kyra73 Fanatiek lid

    Oct 24, 2013
    1,568
    455
    83
    Ik eet al heel lang vegetarisch en heb eigenlijk gewoon het vlees vervangen door vleesvervangers. Wat ik altijd in de gerechten doe die bijvoorbeeld gehakt of kip bevatten is de vegetarische burger van Tivall of Vivera. Die heeft een lekkerdere smaak als het vegagehakt. Gewoon in kleine stukjes snijden en verder verwerken in het gerecht.

    Verder maak ik bijvoorbeeld hachee met gekruide wokreepjes (en dan gewoon op de normale wijze maken), en ook een broodje shoarma maak ik met deze reepjes.

    Succes.
     
  15. annneliesje

    annneliesje Fanatiek lid

    Jan 16, 2011
    3,569
    0
    0
    Administratief medewerkster
    Noord Nederland
  16. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    Dec 1, 2007
    21,155
    8,129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Pennepasta met gorgonzolasaus., gegrilde champignons en paprika , pecannoten en parmezaanse kaas.
     

Share This Page