Gezocht! Gebruikers van een Bialetti percolator, want ik zie door de bomen het bos niet meer. Ik lees vaak dat het gaat om espresso, maar kan je er bijvoorbeeld ook iets mildere koffie mee maken? (ik vermoed door gewoon minder sterke koffie an sich te gebruiken, maar je snapt mijn punt vast haha). Kortom; wie kan mij een beetje helpen?
Z3lf geen verstand van koffie ( drink het niet)! Maar een man als koffie gek. Hij zegt dat je voornamelijk sterke koffie zet. Had iets te maken met hoeveelheid koffie, water hoe fijn je het maalt en de druk die je nodig hebt. Je kan wel sterke koffie zetten maar dan later heet water toevoegn. ( lungo?) Wat voor koffie zou je willen zetten, met andere woorden wat zoek je. Wij kunnen thuis op heel veel verschillende manieren koffie maken dus mijn man denkt wel mee
Owly, tof! Nou met name. Ikzelf vind een sterker bakkie niet erg... maar... omdat er hier zo weinig koffie wordt gedronken, vind ik de aanschaf van een te grote percolator dus ook zonde zeg maar. Zat zelf te denken aan een 4 kops, maar dan dus het punt dat visite niet heel erg van de sterke bakken is. Met andere woorden, hoe kan ik ervoor zorgen dat ik niet alsnog met 2 of meer apparaten kom te zitten
Zo'n Brazilian Coffee maker, ofwel de "french press" maakt geen espresso. Wij hebben er zelf eentje van het merk Bodum. Een percolator is iets anders. Dat is een koffiepotje bestaande uit twee delen die je op elkaar moet schroeven, en een koffieprutbakje op een soort van veer. Die werkt op druk van stoom als je het water kookt. Je doet water in het onderste gedeelte, vult het koffiebakje af met fijngemalen espressokoffie en zet deze op de veer in het waterbakje (espressokoffie is zo fijn, bijna poeder) daarna draai je het kannetje erop en zet je het op het vuur/gasfornuis. Als het water begint te koken stoomt het door de koffie naar boven in het kannetje, als al het water van onderaf door de koffie heen is en in het kannetje zit, is hij klaar, en kun je je espresso inschenken. Een french press is en werkt heel anders. Het is veelal een glazen pot met stevig handvat en een deksel. In het deksel zit een pin met bovenop een knop en een soort van zeef/filter. In tegenstelling tot de percolator mag je in een french press alleen maar grof gemalen koffie gebruiken, anders verstopt het filter! Je schept met het bijgeleverde maatschepje 1 of 2 schepjes koffie, schenkt water op en laat dit met de deksel erop zonder het filter naar beneden te drukken, enkele minuten trekken. Daarna druk je langzaam zonder er teveel moeite voor te hoeven doen het filter naar beneden. Als het toch moeizaam gaat, open maken en met een lepel door roeren en opnieuw proberen. In geen geval doordrukken want onder druk kan er kokend heet water omhoog spuiten met alle gevolgen van dien. In een french press kun je eigenlijk elke filterkoffie gebruiken die er is, ook mildere koffie. Een percolator is echt alleen maar geschikt voor espresso, ik zou persoonlijk geen milde koffie daarvoor gebruiken, dan schiet je het doel voorbij zeg maar. Percolators zijn er overigens ook in een elektrische variant, die hebben wij van het merk "Cloer"
Ik heb even gekeken, blijkbaar bedoel je echt een percolator voor op het fornuis. Ik zou hiervoor geen milde koffie gaan nemen. Als je dan iets mildere koffie wil die ook gewoon lekker is, Neem dan een french press. Een percolator is m.i. echt geschikt om sterke espresso mee te maken.
Maar dan misschien toch voor mezelf een kleinere percolator? Ik vind het namelijk wel lekker haha. Dan voor de visite maar een keer een 2e hands senseo ofzo op de kop tikken... Maare, een elektrische percolator? Die kende ik nog niet. Wat is daarmee het verschil dan? Enkel dat ie in het stopcontact gaat?
Hier ook een Bialetti gehad, nu niet meer ivm electrische kookplaat. De koffie was idd sterk, maar O zo lekker volgens mijn man! (zelf geen koffiedrinker)
Wij hebben ook een Bialetti. Een grote. Voor vier kopjes zou het moeten zijn maar dat zijn dan kopjes formaat espresso. Je kan er eigenlijk ook vooral sterke koffie mee zetten. Wel echt heeeeel erg lekker vinden wij het! En de geur die vrij komt bij het zetten vind ik ook zalig. Maar wij hebben ook gewoon een standaard koffiezetapparaat voor snelfiltermaling. Die hebben we aangeschaft voor als we gasten over de vloer hebben want die vinden de koffie uit de percolator doorgaans veel te sterk.
wij hebben een bialetti brikka. 2 kops. dit zijn inderdaad kleine espressokopjes. of de koffie mild is of sterk is hangt af van de soort koffie en de mate van de branding. bepaalde koffie uit midden amerika(hoog) en uit ethiopie zijn meestal wat milder van smaak. Verder kun je ook nog een beetje varieren in sterkte door er wat minder koffie in te doen, of grover te malen. of uiteraard aan te lengen met warm water./melk
De Cloer werkt hetzelfde, maar licht geavanceerd. Er zitten 2 maten bakjes bij, je kunt 3 of 6 kopjes zetten (espresso maat, 2 kopjes is gelijk aan koffie formaatje senseo) mijn man is zo achterlijk dat ie er 6 zet en dan een volle mok inschenkt en de rest van de dag strak staat Maargoed, 3 of 6 kopjes dus, en je drukt een knop in die vanzelf weer omhoog springt als hij klaar is, en na het opschenken kun je hem schoonmaken als hij is afgekoeld, het onderste gedeelte alleen van binnen omspoelen, zorgen dat de elektro niet nat wordt. De koffie is net zo lekker als een gewone percolator. Toen ik hem kocht was hij 100 euro, nu zie ik hem online vanaf zo'n 80 euro. Je zou er voor bezoek een gewoon filter koffiezetter naast kunnen nemen misschien?
Wij hebben ook een bialetti 2 kops (voor inductie) Mijn man, een echte koffiedrinker, vind deze koffie haast nog lekkerder als de koffie uit zijn Jura Hij gebruikt koffie van Illy (bonen voor in de Jura, gemalen voor de bialetti)
Ik zou voor jezelf een percolator nemen. Héérlijk. En dan voor de visite een gewoon koffiezetapparaat, Senseo kan ik echt geen koffie noemen
Haha that's true! Maargoed. Nog puntje ter overweging waard dus eigenlijk. Ik vind espresso hoeveelheid vaak wel te weinig... Maar, dubbele portie kan ook natuurlijk .
Er zijn speciale Bialetti's voor he? Want ik heb ook elektrisch en zijn tegenwoordig modellen speciaal voor inductie, maar dus ook voor elektrisch.