3 jaar en fles afleren

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door sara1988, 5 aug 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Hier dronken ze ook wel graag lang de fles maar niet meer tot 3, wel ruim 2. We hebben de fles wel vervangen door een rietje want zelfs met 4 drinkt hij nog liever z'n melk (plantaardig en geen koemelk) met een rietje en niet zo uit de beker. (Oh en ik heb op den duur gezegd "dit is je laatste fles als de speen kapot is de fles klaar" omdat ze hier altijd op de speen beten )
     
  2. mw21

    mw21 VIP lid

    24 okt 2010
    5.168
    158
    63
    Zorg
    't Westen
    Met 1,5 afgeleerd door samen de fles in dr prullenbak te gooien ;)
    Was meteen klaar, weg is weg
     
  3. Strandbal

    Strandbal VIP lid

    3 mei 2013
    8.890
    3.414
    113
    Ik ben het met boommm eens. Met 3 jaar is een fles echt onzin. Bij mijn kinderen ben ik bij 1 jaar een papfles gaan vervangen voor een bordje. en anders zijn er nog genoeg andere alternatieven. Met die leeftijd is het in mijn ogen gewoon gewenning en gemakzucht.
     
  4. gaiamaria

    gaiamaria Actief lid

    17 jun 2009
    154
    4
    18
    Wat is daar mis mee als je kind daarmee goede voeding binnen krijgt en zich veilig en geborgen voelt en rustig wakker kan worden op zijn/haar eigen tempo.
     
  5. Carino

    Carino Fanatiek lid

    2 feb 2011
    4.277
    0
    36
    Mijn dochter van 4 drinkt ook nog wel eens een fles pap 's ochtends. Ik vind het echt te onbelangrijk om me er druk om te maken. Zij vindt het lekker, het is de enige manier dat ze zuivel eet en het scheelt mij tijd. Nog geen plannen om het niet meer te doen. Ze eet daarnaast meer dan prima.
     
  6. jayenriv

    jayenriv Niet meer actief

    Een fles is super slecht voor de tanden en als je nog een fles geeft met 3-4 jaar......sorry maar dat vind ik echt gemakzucht. Alledrie mijn kinderen waren met 1 jaar zeker al van de fles af. Mijn dochter zelfs eerder. Ik had ze toendertijd vervangen door rietjesbekers en daarna na een maand kregen ze het gewoon uit een bordje in de ochtend. In de avond voor het slapen gaan zeker geen pap en al helemaal niet uit een fles. Ik (ver) oordeel niet, maar mijn mening is dat het gewoonweg te slecht is voor de tandjes en tandvlees. Vraag iedere tandarts. Ook spenen zijn slecht, vandaar dat ik pesroonlijk heel snel van alles af wilde 😊
     
  7. Sneeuwvlokjes

    Sneeuwvlokjes Fanatiek lid

    12 mrt 2014
    2.130
    1.209
    113
    Ik denk dat het met die tanden wel meevalt. TS' dochter drinkt 2 x per dag uit een fles, dat zijn 2 korte momenten. Ze zit dus niet de hele dag aan een fles/speen te lurken.

    TS: Mijn zoon is bijna 2 en krijgt ook voor het slapen een flesje melk. Het is echt zíjn moment. Geen denken aan dat ik het afschaf. En ook als hij volgend jaar nog steeds een flesje wil, kan hij dat krijgen.
     
  8. gaiamaria

    gaiamaria Actief lid

    17 jun 2009
    154
    4
    18
    Zeker, en nogmaals, in pap hoef je geen suiker te doen.
    Mijn kinderen dronken zo'n fles in een minuutje leeg dus met die tandjes valt het dan wel mee. En verder dronken ze niet uit een fles en hadden ook geen speentjes.
    Tegenwoordig heb je ook shakers voor volwassenen om granenpan uit te drinken, dat gaat ook een stuk sneller dan uit een bord. Maar mijn kinderen vonden het heerlijk om 's ochtends rustig wakker te worden met pap in bed. En toen ze een paar keer behoorlijk afgevallen waren na een heftige buikgriep was ik toch echt blij dat ze met wat extra papflessen weer snel konden aansterken omdat ze verder slecht aten.
     
  9. jayenriv

    jayenriv Niet meer actief


    En nogmaals, dat is mijn mening. Het gaat ook niet om de suikers. Spenen en flessen zijn echt heel slecht voor je tanden. Al zit er water in een fles.....alsnog slecht. En als het voor jouw kinderen heeft gewerkt omdat ze afgevallen waren....oke, maar dat kan ook op andere manieren dan een fles pap geven. Ik vind t gewoonweg gemakzucht om je kinderen nog een fles te geven met 3 jaar. Ik zou em gewoon wegdoen en vertellen dat je er echt te groot voor bent 😊
     
  10. Carino

    Carino Fanatiek lid

    2 feb 2011
    4.277
    0
    36
    Maar denk je serieus dat 1/2 minuten per dag uit een fles drinken invloed heeft op je tanden?
     
  11. jayenriv

    jayenriv Niet meer actief

    Vooral als je een fles geeft voor het slapen gaan......ja dat heeft invloed, want dat gaat de hele nacht namelijk werken.
     
  12. Carino

    Carino Fanatiek lid

    2 feb 2011
    4.277
    0
    36
    Dan ga je ervan uit dat er niet gepoetst wordt. Mijn kinderen drinken 's ochtends pap, dat is net zoals brood en melk.
     
  13. Boommm

    Boommm Niet meer actief

    Waarom het risico lopen? Ze kunnen prima uit een beker drinken of uit een bakje eten.
     
  14. Sneeuwvlokjes

    Sneeuwvlokjes Fanatiek lid

    12 mrt 2014
    2.130
    1.209
    113
    Je zei net dat het niet om de suikers gaat maar om de speen op zich. Dat is dus onzin, als het (zoals bij ts) om 2 korte momenten gaat. Kinderen die de hele dag op een speen/fles zuigen, ja dat is slecht.
     
  15. Livia75

    Livia75 Fanatiek lid

    2 dec 2012
    1.257
    47
    48
    Ik heb het uitgezocht en de reden waarom flessen met speen worden afgeraden is omdat je de fles dan laat staan en kinderen door de dag heen steeds beetjes drinken. Dat is dan een aanslag op het gebit. Als ouders een beker drinken geven, zetten ze deze na het drinken weg vanwege knoeien.
    Dus minder aanvallen op het gebit hierdoor.

    Een papfles of melkfles op zich is dus niet de boosdoener.
    Iedereen zijn keuzes natuurlijk maar ik vind dat er wel erg kritisch gedaan word over flesjes terwijl er dus geen onderbouwing voor is. Natuurlijk poetsen maar let ook op dat poetsen na het eten het glazuur aantast.
    Dus voor het ontbijt poetsen is beter en welke ouder doet dat?

    Ik zal de link nog even opzoeken voor wie interesse heeft!
     
  16. Livia75

    Livia75 Fanatiek lid

    2 dec 2012
    1.257
    47
    48
    Je loopt geen risico hoor! Kinderen kunnen prima uit een flesje drinken zolang ze dit maar niet continue doen.
     
  17. Eefje00

    Eefje00 Fanatiek lid

    27 okt 2014
    1.504
    638
    113
    Ik vind het eigenlijk geen gezicht, een fles bij een 3 jarige. Laatst waren we in een speeltuin en zag toen een 4/5 jarige uit een flesje drinken....ziet er toch niet uit? Alsof je een kleuter een romper aan zou trekken.

    Hier kreeg de oudste tot 11 maanden de fles. De twee jongsten hebben hem nooit gehad. Na de borst kregen ze meteen een beker.
     
  18. pepe

    pepe Fanatiek lid

    29 okt 2012
    1.021
    0
    36
    Dit! En ik neem aan dat ze gedurende de dag wel uit een beker drinkt toch? Ik zou het ook gewoon lekker zo laten. Anders misschien eerst die van de ochtend en/of avond eraf.
     
  19. wensdroom

    wensdroom Fanatiek lid

    18 okt 2012
    3.487
    1
    0
    heb wajong dus werk niet
    omg Lingewaard
    dochter is 3 jr en drinkt pap uit de fles sochtends en s avonds melk uit de fles en regelmatig tussendoor wil ze ook alleen maar drinken uit de fles. lopen voor de groei bij t ziekenhuis en zo krijgt ze dus drinken binnen en de ene dag wil ze wel en de andere dag niet uit de beker drinken maar juist de fles. ik maak er geen probleem van beter dit dan telkens met een kind dat vocht te kort heeft prima. een speen heeft ze daarin tegen maar 3 maanden gehad en daarna washet de duim.
     
  20. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Maar in 1-2 minuten een papfles leegdrinken? Dat lijkt mij inderdaad niet perse schadelijk voor tanden, zo snel als dat gaat en 1x per dag, maar een hoeveelheid pap wegwerken in zo'n korte tijd lijkt mij dan weer niet zo bevordelijk..

    Ach het interesseert mij werkelijk waar niet of een ander zijn kind 1, 2 of 10 keer per dag een flesje geeft, hier gebeurde het alleen gewoonweg niet meer na ongeveer 1,5 (en dan was het alleen al sporadisch dat het gebeurde). Ze konden prima zelf uit een bordje pap eten met een lepel of drinken uit een beker.
     

Deel Deze Pagina