Grana padano kaas ah.

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door 86Elise, 15 aug 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. 86Elise

    86Elise Actief lid

    19 nov 2011
    348
    50
    28
    Hoi,

    Ik heb zo'n zin in pasta,en heb daarvoor Grana padano kaas gehaald van de koel afdeling.
    Ik dacht dat deze kaas nl wel mocht...
    Maar nu lees ik verschillende antwoorden op inet.
    Wat denken jullie?
     
  2. bozoe

    bozoe VIP lid

    9 jul 2014
    5.478
    5.838
    113
    Volgens mij gelden de waarschuwingen alleen voor zachte rauwmelkse kazen. Je kunt voor de zekerheid even contact opnemen met AH. Ik durf het je namelijk niet met 100% zekerheid te zeggen.
     
  3. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.227
    7.275
    113
    Vrouw
    Brabant
    Harde rauwmelkse kaas mag gewoon.
     
  4. 86Elise

    86Elise Actief lid

    19 nov 2011
    348
    50
    28
    En dat is dit toch?
     
  5. annneliesje

    annneliesje Fanatiek lid

    16 jan 2011
    3.569
    0
    0
    Administratief medewerkster
    Noord Nederland
    Dit is een harde kaas, die mag je gewoon.
     
  6. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.227
    7.275
    113
    Vrouw
    Brabant
    Klopt. Had ergens gelezen dat als je er met een kaasschaaf plakjes van kan snijden, dat het een harde kaas is ;)
     
  7. Happy91

    Happy91 Bekend lid

    4 aug 2014
    908
    247
    43
    Kaas uit de supermarkt mag je vrijwel altijd
     
  8. 86Elise

    86Elise Actief lid

    19 nov 2011
    348
    50
    28
    Oke,bedankt voor jullie antwoorden!
     
  9. Zuri

    Zuri Fanatiek lid

    26 mei 2016
    3.329
    2.365
    113
    Vrouw
    Het is en harde rauwe kaas, maar mij de altijd verteld dat zwangere vrouwen het niet mochten. Ik was toen kaasmeisje maar dat is inmiddels 5 jaar terug dus misschien is het achterhaald.
     
  10. 86Elise

    86Elise Actief lid

    19 nov 2011
    348
    50
    28
    Hmm oke,
    Ik heb het nu wel gegeten,op de verpakking staat alleen melk,zout,stremsel en lysozym uit ei.

    Ik heb het wel warm gemaakt door de kookruimte heen...

    Hopelijk kan het geen kwaad.
     
  11. 86Elise

    86Elise Actief lid

    19 nov 2011
    348
    50
    28
     
  12. Zuri

    Zuri Fanatiek lid

    26 mei 2016
    3.329
    2.365
    113
    Vrouw
    Nee warm maken is prima juist! Het gaat erom dat het rauwe melk is, niet gepasteuriseerd. Dit laatste houdt in dat het boven en 72 graden verhit is. Als je het mee kookt verhit je het ook boven de 72 graden.
     
  13. Tessje1979

    25 jun 2016
    42
    0
    0
    NULL
    NULL
    Harde rauwmelkse kaas mag wel daar heeft de listeria geen kans. En als je het verwarmt is het helemaal prima.

    Liefs Tess
     
  14. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.088
    10.382
    113
    Lekker eten hoor! Is geen risico omdat de listeriabacterie niet kan groeien zonder vocht. Als je het warm maakt is het sowieso geen risico meer.
     
  15. Tess88

    Tess88 Actief lid

    4 mrt 2015
    374
    0
    16
    Eigenlijk alle kazen in nederland zijn wel gepasteuriseerde kazen. Kijk je moet geen kaasplankje bestellen in een restaurant of iets dergelijks maar zoals de normale kazen in de supermarkt zijn biiijjnnaaa allemaal gepasteuriseerd
     
  16. Zuri

    Zuri Fanatiek lid

    26 mei 2016
    3.329
    2.365
    113
    Vrouw
    Ik moet toch als ex kaasmeisje hier eveneen kanttekening bij plaatsen. Wat je doet, moet iedereen zelf weten. Wil enkel even iets toelichten over kaas.

    Grana padano is erg hard en ik kan mij niet herinneren dat ik zelfs een oud stukje heb zien zweten. Maar veel oude kazen doen dit dus wel.

    Daarbij heb je in de supermarkt ook boerenkaas liggen en dit is een rauwmelkse Hollandse kaas en ziet eruit als normale goudse kaas. De jonge tot extra belegen bevatten gewoon vocht, de oude en extra oude heb ik wel eens zien zweten. Ik heb geen verstand van hoe listeria precies groeit, maar er zit hier wel degelijk vocht in alle verschillende gerijpte kazen.

    Maar zoals ik al zei, bij grana padano ken ik dit niet.
     
  17. Maria999

    Maria999 Fanatiek lid

    5 jan 2012
    4.525
    2
    36
    Zuri, het gaat om romige, zachte kazen. Boerenkaas en grana pardano kun je dus gewoon eten, zoals hier ook steeds herhaald wordt.
     
  18. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.227
    7.275
    113
    Vrouw
    Brabant
    Jonge kaas is hard genoeg, bevat wel vocht (wat niet) maar niet waar listeria in kan vermenigvuldigen. Als ander voorbeeld, schimmel kan je van harde kaas gewoon wegsnijden en de rest eten, omdat de schimmel niet verder kan trekken de kaas in. Maar bij meer zachtere kazen en smeersels zoals jam kan je beter de hele kaas/pot jam weggooien.

    Je maakt nu mensen onzeker terwijl rauwmelkse harde kaas gewoon altijd mag.
     
  19. Anouk89

    Anouk89 Actief lid

    15 jun 2014
    172
    0
    0
    NULL
    NULL
    Bij de AH doen de op niet gepasteuriseerde kazen een duidelijke zwarte sticker waarop staat "gevaarlijk voor zwangeren, jonge kinderen en ouderen". Kijk maar eens in het kaasschap. Dus geen zwarte sticker = goed
     
  20. Zuri

    Zuri Fanatiek lid

    26 mei 2016
    3.329
    2.365
    113
    Vrouw
    Ik werd juist onzeker omdat er gezegd werd dat kaas wat geen vocht bevat veilig is en ik weet dat boerenkaas wel vocht bevat.

    Maar er is nu toegelicht dat listeria daar niet 'n kan groeien en ik gaf al aan dat ik hiervan het fijne niet wist.

    Duidelijk nu toch? :D
     

Deel Deze Pagina