Dames weten jullie hoe dit werkt? Als je om 18 bv eet en om 1830 klaar bent maar je eet dan om 1845 nog een toetje dus om 19 ben je helemaal klaar met eten? Hoe zit dat dan met de tijd waarop je moet prikken? Gewoon na je toetje een uur of 2 uur aanhouden?
Goedemiddag Dames, Ik heb een vraag over de huidige richtlijnen qua waardes. Bij mijn vorige zwangerschap (2013) heb ik zwangerschap suiker gehad. Ik moest toen insuline spuiten. Nu ben ik weer zwanger (22 weken) moet over 2 weken een dagcurve laten prikken. Nu heb ik zelf een prikset thuis maar weet de waardes niet meer waar je op moet zitten. Nuchter en het was 2 uur na een maaltijd. Is dit nu nog steeds 2 uur na de maaltijd en wat moeten je waardes zijn?
Ligt aan je ziekenhuis of je na 1 of 2 uur moet prikken en sommige ziekenhuizen zijn wat soepeler. Mijne hanteert de strengste waardes die ik ben tegengekomen: Nuchter <5.3 1 uur na maaltijd < 7.8 2 uur na maaltijd < 6.7
Ja dit is nog steeds zo. En nuchter moet je onder de 5.3 zitten. 2 uur na het eten mag het niet hoger zijn dan 6.9.
Zo'n hekel aan mijn vk wat dat betreft. Ik zat 2u na eten laatst op 7,5 zegt ze oh dat is nog geen 7,8 dus is goed. Word er een beetje moe van dat ze dat niet lijkt te snappen! Verder zit ik netjes gelukkig.. Was echt een uitschieter
Dan zit ik nu nog goed maar grote kans dat het over een paar weken weer raak is😩 Nuchter 4.4 dat is super maar 2,5 uur na ontbijt 6,7. Ik had twee geroosterde boterhammen met kaas, koffie zonder suiker
Sowieso kun je ervan uitgaan dat je het weer krijgt. Je hebt het tenslotte eerder gehad. Dus 90% kans dat je het nu weer krijgt.
Hier precies dezelfde waardes, de strengste. Maar daar zit ik gelukkig (bijna) altijd onder. Paar uitschieters per week vinden ze hier niet zo erg. Hoef nu nog maar 2x per week een dagcurve te doen. Hopelijk na 26-8 helemaal niet meer en terug naar de vk voor de controles.
Hoi dames, Ik kan me helaas bij jullie aansluiten. Nu 21 weken zwanger van mijn tweede. Bij de eerste had ik zwangerschapsdiabetes wat met een dieet goed onder controle was. Helaas deze week weer een afwijkende test. Zijn er hier mensen die desondanks in de 1e lijn (dus bij de verloskundige) onder controle mogen blijven? Ik hoop dat dit lukt als mijn waarden goed zijn. Vorige keer mocht dat helaas niet, maar begreep dat de richtlijnen nu wat soepeler zijn.
Ik denk dat je het het beste van je af kunt zetten dat je graag bij de vk wilt blijven. Voelt misschien vertrouwd maar als je je eraan overgeeft wordt het zkh dat ook hoor! Zou kiezen wat het beste is voor de baby
Als je de eerste keer af kon met een dieet is de kans redelijk aanwezig dat dit je nu niet lukt. De tweede keer is vaak een stuk erger dan de eerste keer. Ik merk dit ook. Hoefde de eerste keer bijna niet te spuiten. En nu 2 verschillende soorten insulines en spuit gemiddeld 45 eenheden per dag.
Ik ben nog gewoon onder behandeling bij de vk. Had een licht afwijkende oggt, maar heb in 2,5 maand tijd 1 waarde ietsje te hoog geprikt. Verder prik ik ruim onder de marge. Kindje is netjes op groei en ook niet teveel vruchtwater. Ziekenhuis en vk zien dus geen enkele reden om me over te dragen. Ik snap heel goed dat je bij vk wil blijven. Stuk minder medisch!
Vorige zwangerschap bleef ik bij het ziekenhuis, waar ik ongeveer elke afspraak iemand anders zag, die zich totaal niet in mijn situatie had verdiept (er werd op een gegeven moment letterlijk gezegd "oh, ik was vergeten dat je zwangerschapsdiabetes had"). Dus had hierdoor niet echt een prettig gevoel erbij. Heb dit nu wel besproken, dus ik hoop dat ze er ditmaal beter mee omgaan. Uiteraard is veiligheid het allerbelangrijkste. Dus als het niet goed gaat, wil ik ook in het ziekenhuis blijven. Maar als de groei normaal is en de suikers ook, zie ik geen reden waarom de verloskundige de zwangerschap niet verder zou kunnen begeleiden. Nou ja, het is toch afwachten. Als de glucoses niet goed zijn, dan is er helemaal geen discussie.
Vraagje aan de mama's met (zwangerschaps)diabetes: wat voor symptomen hebben jullie precies? Mijn vader had (vrij jong en slank/atletisch postuur) diabetes, waardoor ik dus al een verhoogd risico heb. Heb mij de afgelopen jaren niet meer laten testen. Vorige zwangerschap is alles goed gegaan. Natuurlijk hoop ik dat dit keer ook weer alles mooi verloopt. Soms heb ik bepaalde dingetjes waardoor ik me afvraag of het symptomen zijn of toevallig losstaande ongemakjes. Bijv. af en toe onlesbare dorst (merk ook met name nadat ik meer suikerrijke voeding heb genuttigd dan normaal). Soms heel zwaar gevoel wat vaak dan uitmondt in heel slap/uitgeput gevoel. Krijg binnenkort de uitslag van mijn bloedonderzoek, maar ondertussen houdt het me toch wel af en toe bezig. Wil graag beter op de hoogte zijn.
Hier ook geen klachten, behalve misschien 1x een opgejaagd gevoel (maar dat kan ook toeval zijn geweest).
Wist niet dat je daar ook last van kunt hebben zonder er echt klachten van te ondervinden. Maakt het wel een stuk lastiger om er dan achter te komen, zonder bepaalde symptomen. Nou goed, ik ga er gewoon vanuit dat er niks aan de hand is. En mocht er iets zijn dan zal het blijken. Bedankt voor jullie reacties en wil jullie veel sterkte wensen, want is natuurlijk geen pretje, zwangerschapsdiabetes.