Ik ben ermee opgegroeid. Mijn moeder liet de melk verhitten totdat het bijna kookte, als het zeg maar begint te stijgen in de pan haalde ze het snel eraf. Vervolgens laten koelen in de pan en de room eraf halen. Daarvan kun je boter, roommelk of crème fraiche maken. Melk kregen we dan te drinken.
Dan drink je geen rauwe melk maar gepasteuriseerde melk. Net zoals de melk in de winkel. Het enige verschil is dat je dan wel zelf de room kunt verwerken.
Je hoeft melk echt niet te pasteuriseren hoor als het van Nederlandse koeien is. Ziektes zoals TBC bij koeien komt hier eigenlijk niet meer voor. In Engeland zou ik het er niet op wagen Ik vind melk zelf heel erg vies dus drink het alleen in mn koffie maar mijn zoontje drink het wel graag. We halen de gepasteuriseerde melk van zuiver zuivel dat is in elk geval niet gehomogeniseerd maar zou hem zonder problemen rauwe melk geven. Is veel gezonder.
Klopt, dat was ook de laatste vraag van ts. Hoe ze melk moest verhitten voor haar kinderen, want die gaan geen rauwe melk krijgen.
Mijn schoonmoeder haalt altijd rauwe geitenmelk maar verhit hem toch ook eerst nog voor ze hem drinkt
Wat heeft het dan nog voor zin om rauwe melk te kopen? In zo'n geval is dat toch niet anders dan winkelmelk (in de supermarkt verkopen ze ook gewoon geitenmelk).