Hoi allemaal. Normaal hou ik van vlees en vis maar nu ik zwanger ben vind ik het zo vies. Ik heb ook last van misselijkheid en moet soms braken. Kan je als vegetariër door het leven gaan tijdens je zwangerschap?
Oh ja herkenbaar had ik ook. Maar met een week of 20 trok dat weer weg. Je kunt toch ook wat vleesvervanger gaan proberen? Misschien houd je dat wel binnen.
Ja hoor geen probleem. Eet wel vervangers zoals tofu, soja, peulvruchten, ei, noten ed. Anders kom je als zwangere zeker oo de duur te kort aan vitaminen.
Herkenbaar. Hier ook helemaal geen zin in vlees vis... Terwijl ik normaal best wel veel vlees at. Kaas at ik ook altijd graag maar eet nu meer kaas dan normaal. Ben 18 weken zwanger en nu begin ik af en toe een stukje vlees weer te eten maar meer omdat het moet als dat ik er trek in heb. Eerste 16 weken moest ik er ook niet aan denken. Mijn vk zei dat het niet heel erg was maar eet dan wel noten en groene bladgroente. Dat heb ik gedaan.
Als je genoeg vrvanging eet kan het volgens mij wel (noten, pinda's/pindakaas, kidneybonen waren dingen die mn dietiste noemde). Ik heb ook moeite met vlees maar ga dat niet doen, de vervangers zijn voor mij nog erger dan vlees zelf Ze vond het wel belangrijk om meer vlees(-vervanger) dan normaal/vroeger te eten. Maar ik weet niet of dat een algemeen iets is of vooral voor mij ivm afvallen en ondergewicht door het braken.
Hier exact het zelfde vind de lucht van het bakken ook zo smerig ( croma lucht) ik lust nog wel af en toe kipfilet en eet wel van die Milner burgers. Verder eet ik gewoon wat extra kaas en gekookte eieren. Maak me er niet te druk over. Rare is dat ik in mijn eerste zwangerschap juist heel veel vlees at vond het echt heerlijk. O maak het klaar met olie of in de oven geen braadboter 😝
Ja hoor, kan prima, maar zorg ervoor dat je genoeg eiwitten, mineralen en vitamines binnenkrijgt! "Ik eet niet vegetarisch zolang ik zwanger ben, dat is beter voor de baby volgens mij" | Voedingscentrum
Misschien als geruststelling, ik bén vegetariër en heb een hele gezonde en fitte zwangerschap. Al mijn bloedwaardes zijn ook top. Ik let er wel op dat ik gezond en gevarieerd eet.
Tuurlijk kan je gewoon vegetarisch eten tijdens de zwangerschap. Hier ook vegetariër (voor mijn zwangerschap veganist) en voel me prima. Ook IJzer e.d. zijn in orde. Als je je zorgen maakt kun je altijd je bloedwaardes (incl. B12 en D) laten checken, maar als je wel zuivel en verder gezond en gevarieerd eet is het bijna onmogelijk om tekorten te krijgen.
Ik ben vegetariër. Tijdens mijn eerste zwangerschap gewoon vleesvervangers gegeten. Soms noten en ei. Tevens slikte ik de hele zwangerschap Davitamon mama pillen. Ik heb niet eens heel veel meer moeite gedaan om alle stoffen binnen te krijgen. Ging prima. Was de hele zwangerschap fit en herstelde na bevalling snel. Als je gezond bent dan kan je lichaam dat prima hebben.
Ik vind vlees op dit moment ook mega vies. Maar dan alleen vlees wat gebakken of gebraden word. Dus vleeswaren voor op brood of een stukje worst eet ik nog wel. Op die manier haal ik mn vlees wel, je bent namelijk maar 50 gram keer 3 dagen in de week nodig. Dus Als je elke dag je brood er mee belegd dan ben je d'r wel. Savonds eet ik een vleesvervanger en evt wat extra nootjes.
Herkenbaar. Ik liep walgend over de vleesafdeling van de winkel, kon geen vlees meer ruiken of zien. Dit -en alle andere ongemakken zoals misselijk,overgeven- is allemaal weggetrokken met ongeveer 16 weken. En zo niet, waarom zou je niet als vegetariër je zwangerschap kunnen doorkomen? Je kan toch gewoon zorgen dat je voor de rest genoeg voedingsstoffen binnen krijgt (extra groenten, fruit, zwangerschapsvitamines etc).
Hier ook een veggie, en mijn bloedwaarden zijn altijd heel goed. Nu ook tijdens mijn zwangerschap. Iedereen zou in mijn mening wat minder vlees moeten eten, elke dag vlees is echt achterhaald en onnodig (om nog maar te zwijgen over het dierenleed) Maar soit, da's een andere discussie. Geen vlees tijdens de zwangerschap kan dus prima!