Ik begrijp er niks meer van. Ik eet al mijn hele zwangerschap en de vorige haring (vers van het mes) en nu zie ik ineens op voedingscentrum dat het verhit of uit blik moet komen? Eerder was dit toch niet zo? Wie weet waar dit ineens vandaan komt? Eten jullie het nog?
Ik heb de Hollandse nieuwe gewoon gegeten hoor. Mocht van mijn verloskundige zolang ik het bij "betrouwbare" adresjes haalde (ik moest enigszins zeker zijn dat de haring niet te lang en niet slecht gekoeld lag). Een vriendinnetje is verloskundige en zij raadt t haar cliënten af. Maar omdat de haring gepekeld is is het veilig.
Ik woon op Scheveningen en eet er bijna elke week een. Het mag van zowel m'n vk als ha zolang ze vers zijn. Daarnaast is, zoals al is gezegd, haring gepekeld en kan het geen kwaad.
Ik mag het niet van m'n vlos. Schrok heel erg want ik lust niet eens haring maar had dus braaf elke week een broodje haring naar binnengewerkt ivm de goede invloed op de ontwikkeling van de hersentjes. Nu heb ik vitaminepillen met visolie erin en eet ik geen haring meer.
Ik lees op de site van het voedingscentrum dat zoute haring gewoon mag hoor, wel max 2x per week maar het wordt juist door het voedingscentrum aangeraden ivm de goede vetten. Alleen echt rauwe haring mag niet maar dat is echt niet de haring zoals je die bij de visboer koopt.
Ook ik eet haring vers van het mes. Niet de vacuümverpakte van de viswinkel of andere winkels. Alleen de voor je neus vers schoongemaakte haring. Hollandse nieuwe ofwel haring is ingevroren geweest en gezout. Maar ik lees ook dat er tegenwoordig op voedingscentrum staat dat je het dus niet mag alleen verhit of in pot. Ik blijf ze lekker eten. Goed voor mij , goed voor de baby!
Ik heb het inderdaad nooit gegeten, het blijft rauwe vis in mijn ogen. Mijn dochter mocht het ook niet eten van mij tot haar vierde jaar.
OK, wisselende reacties . Maar dat krijgen ze ook met al die tegenstrijdige wisselende adviezen. Ik denk dat ik het nu maar niet meer eet... Maar ik maak me ook niet heel erg veel zorgen over de haring die ik wel heb gegeten. Behalve over die van vorige week want die man klaagde over de koeling in die warme dagen... Die haring had ik dus niet moeten eten, hoewel hij wel goed koud was...
Er zijn geen tegenstrijdige adviezen van het voedingscentrum, en die wordt toch echt wel als standaard gehanteerd. Zo zonde als mensen daardoor bang worden om haring te eten.
Verse haring is een rauw product en kan de Listeria bacterie bevatten. Dat is de reden dat je het alleen verhit of uit blik mag eten.
Haring tijdens zwangerschap | Toegestaan of niet? - Ikenmama.nl https://www.babyopkomst.nl/article/feit-of-fabel-haring-en-sushi-gezond/ Vis en zwangerschap Haring tijdens zwangerschap: ja of nee? - Zwanger zijn - 4 weken | Ouders van Nu Visbureau Vis en zwangerschap En zo kan ik nog wel ff doorgaan met sites aan info. Je mag verse haring juist wel. Niet de vacuümverpakte van de AH Lidl jumbo enzo
Haring is idd een rauw product maar doordat hij in de pekel heeft gelegen is hij gerijpt en kan je hem gewoon eten.
Volgens mij heeft voedingscentrum het wel aangepast of klopt dat niet. Eerder stond er volgens mij niet dat haring verhit of uit blik moest... Ik heb nog nooit andere rauwe haring gezien eerlijk gezegd dan de Hollandse nieuwe soort... Ik vind dat ze wel expliciet mogen benoemen dan dat de gepekelde 'rauwe' haring wel mag... Ik vind het dus toch raar en verwarrend en dacht dat er misschien dit jaar iets is veranderd in het advies. (Net als met rauwe ham en salami dat is ineens ook veranderd en op andere sites staat nog gewoon dat dit mag...)