Voedingscentrum advies haring

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Ninge, 1 sep 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ninge

    Ninge Bekend lid

    27 jan 2016
    900
    123
    43
    Vrouw
    Ik begrijp er niks meer van. Ik eet al mijn hele zwangerschap en de vorige haring (vers van het mes) en nu zie ik ineens op voedingscentrum dat het verhit of uit blik moet komen? Eerder was dit toch niet zo?
    Wie weet waar dit ineens vandaan komt? Eten jullie het nog?
     
  2. Nobely

    Nobely Actief lid

    13 nov 2015
    442
    1
    18
    NULL
    NULL
    Ik heb het wel gegeten, naar mijn idee mocht/mag het zolang de vis dagvers is.
     
  3. Anto1909

    Anto1909 Actief lid

    18 aug 2012
    373
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik heb de Hollandse nieuwe gewoon gegeten hoor. Mocht van mijn verloskundige zolang ik het bij "betrouwbare" adresjes haalde (ik moest enigszins zeker zijn dat de haring niet te lang en niet slecht gekoeld lag). Een vriendinnetje is verloskundige en zij raadt t haar cliënten af.
    Maar omdat de haring gepekeld is is het veilig.
     
  4. Roodwang83

    Roodwang83 Actief lid

    12 okt 2015
    263
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik woon op Scheveningen en eet er bijna elke week een. Het mag van zowel m'n vk als ha zolang ze vers zijn. Daarnaast is, zoals al is gezegd, haring gepekeld en kan het geen kwaad.
     
  5. Spikkeltje

    Spikkeltje Fanatiek lid

    Ik mag het niet van m'n vlos. Schrok heel erg want ik lust niet eens haring maar had dus braaf elke week een broodje haring naar binnengewerkt ivm de goede invloed op de ontwikkeling van de hersentjes. Nu heb ik vitaminepillen met visolie erin en eet ik geen haring meer.
     
  6. IJsthee

    IJsthee Bekend lid

    23 feb 2014
    711
    0
    0
    Ik lees op de site van het voedingscentrum dat zoute haring gewoon mag hoor, wel max 2x per week maar het wordt juist door het voedingscentrum aangeraden ivm de goede vetten. Alleen echt rauwe haring mag niet maar dat is echt niet de haring zoals je die bij de visboer koopt.
     
  7. Sunshine1

    Sunshine1 Bekend lid

    18 nov 2013
    621
    0
    16
    Ook ik eet haring vers van het mes. Niet de vacuümverpakte van de viswinkel of andere winkels. Alleen de voor je neus vers schoongemaakte haring. Hollandse nieuwe ofwel haring is ingevroren geweest en gezout.
    Maar ik lees ook dat er tegenwoordig op voedingscentrum staat dat je het dus niet mag alleen verhit of in pot.
    Ik blijf ze lekker eten. Goed voor mij , goed voor de baby!
     
  8. Youtan

    Youtan VIP lid

    9 jun 2015
    6.495
    4.332
    113
    Vrouw
    Ik heb het inderdaad nooit gegeten, het blijft rauwe vis in mijn ogen. Mijn dochter mocht het ook niet eten van mij tot haar vierde jaar.
     
  9. Ninge

    Ninge Bekend lid

    27 jan 2016
    900
    123
    43
    Vrouw
    OK, wisselende reacties ;). Maar dat krijgen ze ook met al die tegenstrijdige wisselende adviezen. Ik denk dat ik het nu maar niet meer eet... Maar ik maak me ook niet heel erg veel zorgen over de haring die ik wel heb gegeten. Behalve over die van vorige week want die man klaagde over de koeling in die warme dagen... Die haring had ik dus niet moeten eten, hoewel hij wel goed koud was...
     
  10. IJsthee

    IJsthee Bekend lid

    23 feb 2014
    711
    0
    0
    Er zijn geen tegenstrijdige adviezen van het voedingscentrum, en die wordt toch echt wel als standaard gehanteerd. Zo zonde als mensen daardoor bang worden om haring te eten.
     
  11. Birdies

    Birdies Actief lid

    18 jul 2014
    207
    0
    0
    NULL
    NULL
    Verse haring is een rauw product en kan de Listeria bacterie bevatten. Dat is de reden dat je het alleen verhit of uit blik mag eten.
     
  12. Sunshine1

    Sunshine1 Bekend lid

    18 nov 2013
    621
    0
    16
    Haring is idd een rauw product maar doordat hij in de pekel heeft gelegen is hij gerijpt en kan je hem gewoon eten.
     
  13. Ninge

    Ninge Bekend lid

    27 jan 2016
    900
    123
    43
    Vrouw
    Volgens mij heeft voedingscentrum het wel aangepast of klopt dat niet. Eerder stond er volgens mij niet dat haring verhit of uit blik moest... Ik heb nog nooit andere rauwe haring gezien eerlijk gezegd dan de Hollandse nieuwe soort...
    Ik vind dat ze wel expliciet mogen benoemen dan dat de gepekelde 'rauwe' haring wel mag...
    Ik vind het dus toch raar en verwarrend en dacht dat er misschien dit jaar iets is veranderd in het advies. (Net als met rauwe ham en salami dat is ineens ook veranderd en op andere sites staat nog gewoon dat dit mag...)
     

Deel Deze Pagina