Zuurkoolschotel

Discussie in 'De lounge' gestart door Deedee91, 23 sep 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.628
    5.656
    113
    Hoe maak jij die? Zonder pakjes graag. Ik heb daar zo zin maar heb geen goed recept.
     
  2. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

    Ik ga morgenavond stamppot zuurkool met appel maken. Van de AH-site. (Zoek ook altijd recepten uit zonder zakjes en pakjes)
    Daarbij uiteraard wel een rookworst.

    Mjammie, de hele week al zin in stamppot zuurkool. :D
     
  3. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.628
    5.656
    113
    Met appel gaat het hier al niet worden :p vriend walgt van fruit door zijn warm eten.
     
  4. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Aardappelpuree
    Zuurkool gaar koken met rozijntjes erdoor
    Aardappelpuree in ovenschaal
    Zuurkool erover
    Schijfjes of stukjes ananas er over (als je die heel zacht wilt kan je ze ook meekoken met de zuurkool
    Plakjes (ontbijt)spek erover
    (Kaas erover als je dat lekker vindt) en in de oven
    Denk ca. 20 min. op 180 graden
     
  5. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Ananas/rozijntjes kan je ook weglaten he
     
  6. Saar22

    Saar22 Niet meer actief

    Ik kook altijd aardappels, maak er puree van, zuurkool erdoor, in de ovenschotel, paar blokjes boter erop en dan hup in de oven. Verse rookworst erbij en mosterd, jum.
     
  7. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Dit! Ook lekker met spekjes er nog door en beetje kaas erover.
     
  8. goblins

    goblins Fanatiek lid

    27 okt 2013
    3.591
    3.222
    113
    ministerie van defensie
    Swifterbant
    Hier als overschotel laag aardappelpuree zuurkool en aardappelpuree.
    Ontbijtservies op de aardappelpuree en dan grillen tot ontbijtspek goed is en eten maar.

    Fruit Door de zuurkool is voor mij ook een grote afbraak van de smaak.
     
  9. goblins

    goblins Fanatiek lid

    27 okt 2013
    3.591
    3.222
    113
    ministerie van defensie
    Swifterbant
    Wel rookworst erbij maar geen Unox. Echte rookworst Vd slager of veluwse rookworst van de appie
     
  10. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Lekker krokant :D
     
  11. goblins

    goblins Fanatiek lid

    27 okt 2013
    3.591
    3.222
    113
    ministerie van defensie
    Swifterbant
    Whaha. Stomme autocorrect. ..
     
  12. Daphne91

    Daphne91 Fanatiek lid

    5 dec 2013
    2.073
    465
    83
    Vrouw
    Drenthe
    Jup, zo maak ik het ook
    - vorige week gemaakt. Vriend: ''wat eten we?'' Ik: zuurstofschotel :cool: niet bewust van mijn net gemaakte fout zei vriend: dan haal ik wel een patatje ;)
     
  13. kniks

    kniks Actief lid

    6 jan 2013
    236
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik maak een pittige, recept van een restaurant waar ik stage liep:

    1 KG Zuurkool (ikzelf heb altijd kerriezuurkool)
    1 KG Aardappelen voor puree daarin gaat een bakje room, wat boter, wat zout en kruiden.
    500 gram Gehakt
    200 gram spekjes
    Rookworst in plakjes (zo'n grote)
    1/2 Uien
    Paar flinke lepel sambal, (naar smaak)
    Kaas en paneermeel om te garneren.

    Ik bouw hem altijd op in laagjes. Gehaktmengels met spekjes, zuurkool, aardappelpuree, rookworst en dan net zolang tot het op is.

    In het originele recept hoort nog ananas, daar houd ik persoonlijk niet van.

    Heel goed idee, een zuurkoolstampot, ik maak hem morgen!
     
  14. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.628
    5.656
    113
    Klinkt lekker de recepten! Dat met een rookworst er door had ik zelf nooit bedacht.

    En de rookworst gaat natuurlijk die van de HEMA worden :D
     
  15. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.688
    2.385
    113
    Vrouw
    Broek
    Wij eten altijd zuurkool royal. Met aardappelpuree onderin en dan rolletjes ham met zuurkool erin erop en een kaasbechamelsaus erover. Niet mager maar wel lekker!
     
  16. R1985

    R1985 Bekend lid

    21 mei 2014
    584
    151
    43
    NULL
    NULL
    Laag geruld gebakken gehakt, laag gebakken spekjes, laagje wijnzuurkool of kruidenzuurkool, een blikje uitgelekte ananasstukjes, een dikke laag aardappelpuree. De aardappelpuree smeer ik in met boter en bestrooi ik met paneermeel. In de oven op 200 graden tot je een lekkere korst hebt.

    Mmmmh krijg al weer trek
     
  17. samarinde01

    samarinde01 Fanatiek lid

    11 dec 2012
    2.849
    1.060
    113
    Beginnen met aardappelpuree(beter iets te droog dan te nat), laagje rul gebakken gehakt, laag uitgelekte (en met een vork in een zeef nog iets meer vocht lozen) zuurkool erop, laag rookworst erop. Weer aardappelpuree en eventueel spekjes er tussen mengen. Dan flink wat paneermeel erop en klontjes boter verspreiden over de ovenschaal. Ik geloof iets van 45 minuten op 200 graden.

    Goh wat lekker. Smaken genoeg. Ik kan me niet voorstellen waar je het pakje/zakje in deze schotel voor nodig zou hebben. Aardappelpuree misschien, maar die kun je prima zelf maken!
     
  18. Wollie92

    Wollie92 Fanatiek lid

    19 apr 2016
    1.461
    11
    38

Deel Deze Pagina