Dat is een probleem voor de jongste hij verdraagt geen dekens zelfs niet over de voetjes. Hij word woedend als er iets op hem ligt. Dit nemen ze mee in si onderzoek. Jeugdzorg kwam inderdaad ook met het idee van verzwaringsdeken schijnt bij veel kindjes rust te geven. Er bestaat ook een trilmatras wat kan ondersteunen maar heel duur om te proberen.
Evt een verzwaringsvest dan een uur voor het slapen.? Of gewoon overdag? Als hij dan zijn prikkels kwijt kan heeft hij er met slapen wellicht minder last van. Hier kun je die dingen lenen bij de ergo uit te proberen, wellicht bij jullie ook?
morgen komt de verpleegkundige thuis. ( zei werkt in medisch kinderdagopvang, en werkt onder visie van kinderarts amphia ) en heeft daarna weer overleg met kinderarts. helaas word het slapen steeds erger met ons zoontje. afgelopen nacht is hij 11x geweest. van 11 uur savonds tot 2 uur snachts 6 e en daarna elk uur. arm kind! dit kan toch niet langer zo. ik ga alle opties van jullie voorleggen.ook betreft zwaarte vest.
Wij hebben bij onze zoon (zeer zwaar autisme) ook kort melatonine gebruikt in een lage dosis. Hij sliep heel snel in, maar ging er veel onrustiger van slapen, waardoor de nachten nog erger werden. Ik weet dat er meer kinderen zijn die er zo op reageren. De prikkels die er niet uitkomen voor het slapen gaan, moeten er alsnog snachts uit, die indruk kregen wij bij onze zoon. Zonder melatonine duurt het meestal 1,5 tot 2 uur voordat hij slaapt, maar inmiddels (hij is 8) slaapt hij dan vervolgens redelijk goed, hij komt vaak nog 1x, maar slaapt ook vaak de nacht door. Mijn advies zou dus zijn om een poosje te stoppen met de melatonine, zeker bij de jongste, want die heeft helemaal niet de kans gekregen om zelf normaal slaapgedrag te ontwikkelen. Melatonine wordt ook afgeraden bij heel jonge kinderen, dus ik snap ook niet zo goed dat je dat geeft. Mijn 14 maanden oude dochter heeft ook nog geen nacht doorgeslapen, dat is niet zo gek. En ik weet ook heel goed wat slaapgebrek met je doet, want onze zoon had tot zijn 6e nog nooit een nacht doorgeslapen. Ik snap dat je er compleet doorheen zit, maar dat een stofje lichaamseigen is, wil niet zeggen dat het geen kwaad kan, zeker bij een jong zich zo hard ontwikkelend lichaam. Ik weet overigens dat er ook professionals zijn die makkelijk melatonine adviseren, maar de kinderpsychiaters en psychologen die ik ken, zijn geen voorstanders, zeker niet bij jonge kinderen.
Ts ik heb alleen jouw berichten gelezen dus misschien dat mijn ideeën al voorbij zijn gekomen. Ten eerste kan bij prikkelgevoeligheid juist het ontbreken van prikkels vervelend zijn. Ten tweede is het misschien juist goed om een beetje prikkeling te hebben om in bed te kunnen blijven liggen. Misschien een raar idee van mij, maar zou een glow in the dark sterretjes plafond een idee zijn? Dat kan kalmerend werken, een minimale hoeveelheid prikkels geven waardoor er toch iets is maar niet te veel, hoef je niet telkens aan te zetten. Je geeft aan dat je slimme kindjes hebt. Dus mocht je het idee zien zitten kan je kiezen om een deel van het daadwerkelijke sterrenstelsel na te maken. Ik heb alleen geen idee meer hoe lang ze licht blijven geven zonder opladen. Je kunt het zo druk en rustig maken als dat je zelf wilt. Het is een bekende en stabiele prikkel. Tweede idee is heel zacht wat rustgevende muziek aan te zetten. Wel bekende muziek, anders dan worden de prikkels juist weer teveel.
Ik snap wat je zegt. Wij zijn met de jongste ook niet eerder begonnen dan hij een jaar was. En ja ik geloof ook dat melatonine niet zo goed is als ze zeggen.. heb er een seminar over geluisterd. Dat mijn zoontjes snachts wakker worden vind ik ook niet erg. Dat ik erg vind is dat hij hysterisch word en stopt met ademhalen. Hij roept alsmaar nee tussendoor. Vervolgens heeft hij zich zo ingespannen dat hij gaat overgeven. Hij huilt niet meer normaal maar krijst alsof zijn leven er vanaf hangt. En ik en mijn man krijgen van niet getroost. Gisteren is hij van 11 tot 2 aan het krijsen geweest ik heb gedacht om de hap te bellen. Hij verkrampt zich zo erg en ik kan hem niet bereiken. Zijn ogen stonden strak. Ik heb hem op mij neer gelegen en een uur lang gezongen door zijn gehuil heen. En uiteindelijk is hij van pure uitputtingsslag in slaap gevallen op mij. Dat hij inslaapt op melatonine ( ook dat duurt nog wel uurtje) is omdat hij zonder onnogelijk rustig in slaap. Ik heb overigens niet degene van de kinderarts van 1 of 2mg maar 0.1 2stuks. Omdat de van de hogere zoals hij zegt slechter doen. Mijn oudste werd er niet lekker op. Wij gebruiken de phital melatonine de voedingssuplement.
Eigenlijk voelt het alsof slapen voor mijn jongste een marteling is.En dat doet mij zeer. Hij heeft zijn slaap zo hard nodig om overdag een vrolijk kind te kunnen zijn. Maar dat is hij niet. Pas smiddags als ik in de auto stap en hij in slaap valt en dan vaak 1a 2 uurtjes slaapt komt dat vrolijke jongetje in hen terug!
Mijn zoon kreeg ook maar iets van 2 of 3 tabletjes van 0,1 mg en daar reageerde hij heel erg op, hij sliep binnen een kwartier (normaal dus meer dan 2 uur voor hij sliep) en we kregen er zelfs met die dosis dramatische nachten voor terug, hij was toen al 5 jaar overigens, dus qua gewicht zelfs met 3 tabletjes een lagere dosis als de 2 bij jouw zoontje. Maar je krijgt hem dus met geen mogelijkheid in slaap zonder de melatonine? Hoe gaat dat snachts als hij wakker wordt? En is het een optie om savonds met hem te gaan rijden om hem de eerste keer zonder melatonine in slaap te krijgen? Mijn zoon viel zijn eerste jaar alleen aan de borst in slaap, want dat was de enige plek waar hij ontspande, toen hij nog een klein babytje was, was het alsof je een plankje vast had, zoveel spanning zat er in zijn lijfje. Als hij de borst kreeg, voelde ik de spanning uit zijn lijfje vloeien. Op een gegeven moment kreeg ik hem niet meer slapend overgeheveld naar zijn bed (ongeveer een jaar oud) en zijn we begonnen om hem na de borst op ons bed tussen ons in in slaap te laten vallen, dat duurde dan wel lang, maar lukte wel. Later lukte dat dan ook zonder de borst (toen was hij anderhalf). Nu zitten we nog steeds naast zijn bed bij het in slaap vallen, hij is nu 8 (maar met een ontwikkelingsleeftijd van 2-3). Mijn dochter wiegen we in slaap, maar haar lukt het nu afentoe ook zelf, ik denk dat zij geen autisme of extreme prikkelgevoeligheid heeft, maar gewoon (nog) niet zo'n makkelijke slaper is. Omdat je zegt dat autorijden helpt, misschien kun je een plan maken waarbij je dus start om hem zo in slaap te krijgen en dat probeert af te bouwen naar slaperig en uiteindelijk naar niet meer nodig. Mijn zoon heeft overigens ook een ballendeken, dat is een variant op een verzwaringsdeken, maar wat minder zwaar, de ballen geven extra drukprikkels waardoor er minder gewicht nodig is. Voor je jongste nog geen optie ivm veiligheid, maar voor je oudste misschien wel een optie.
ons dagschema ziet er een beetje zo uit voor de jongste: tussen 5 en 7 uit bed . ontbijten spelen ( voor zover hij dat doet want hij vind het leuker om alles kapot te maken en weg te gooien, hier werken we nu aan met therapuit) hiervoor gaan we ouder kind begeleiding krijgen om hem leren te spelen. tussendoor luisteren wat kinderliedjes of gaan we met de fiets even naar oma. tussen 11 en 12 voelt hij zich ongemakkelijk doordat hij moe word en komt mijn moeder hem ophalen met de auto. ( ik blijf bij oudste zoontje ) met veel beweging om zich heen kan hij zijn slaap niet pakken. mijn moeder rijd ongeveer een half uurtje met hem.de eerste minuten krijst hij ook even flink om in slaap te komen.daarna rijd mijn moeder hem bij hun in de garage en ligt ze de babyfoon in de auto erbij en houd ze de temp in de gaten. ( met hele hete dagen halen we hem met autostoel eruit ) hij slaapt heel licht , van elk klein geluidje word hij wakker. ik durf bijna niet om het hoekje te kijken. als het goed stil is slaapt hij ongeveer 1 a 2 uurtjes. word hij eerder wakker is hij helemaal overhoop en is het een dik uur even flink brullen omdat hij zich geen raad weet met zijn moeie lichaampje. na zijn middagdutje gaan we meestal even buiten de deur, zoals een boodschapje, kinderboederij, wandelen, tussen 5 en 6 avondeten daanna in bad en na het bad even een koekje of wat drinken. en tussen 7 en 8 naar bed. dit lukt lang niet altijd en hebben we de auto achter de hand. ( als mijn man is overwerken heb ik best wel een probleem omdat mijn andere zoon moeite heeft om stil te zijn en logisch gezien zijn leeftijd ) hij slaapt sinds dat hij 1 jaar is op een 1 persoonsbed. noodzaak omdat hij zich uit ledikant liet vallen.hij slaapt met melatonine ons ernaast en warme melk in. hij valt dan bovenop ons in slaap uiteindelijk.als hij eenmaal slaapt is hij heel erg bewegelijk en onrustig .vermoedelijk de vele prikkels.als hij wakker word begint hij gelijk heel hard te krijsen alsof hem pijn gedaan word.en op dat moment staan we machteloos omdat hij niet tot nauwelijks te bereiken is.en dat is het punt waar ik me zorgen over maak.dit doet hij de hele nacht door.en inderdaad het terug in slaap komen is een hel voor hem. mijn man is vaak zat snachts met hem de auto in gestapt of de kinderwagen boven . je vertelde zonder melatonine savonds in de auto. dat doen we weleens maar savond is het moeilijker als smiddags. wij denken doordat hij vermoeider en geprikkelder is. hij doet het uiteindelijk wel maar dan is het overleggen nog een heel moeilijk puntje. je had het over een ballendeken? ik heb daar nog nooit van gehoord. maar klinkt positief.helaas verdraagt hij geen dekens slaapzakken of dergelijke over zich heen waardoor het voor hem niet toe te passen is. maar voor de oudste wel een idee ik ga er eens goed over na denken, want ik ben ook met je eens dat eeuwig melatonine niet is wat ik wil.
Dat klinkt idd erg ingewikkeld. Het klinkt alsof ze allebei idd extreem prikkelgevoelig zijn. Ben je al bij een sensorische integratietherapeut geweest? Meestal zijn dat kinderfysiotherapeuten die zich hebben gespecialiseerd in sensorische integratietherapie. Bij mijn zoon hebben we met de si therapeut ook borsteltherapie gedaan. Bij onze zoon had dat wel wat resultaat, maar niet voldoende. Er zijn echter ook kinderen die er super op reageren en veel minder prikkelgevoelig ervan worden. Is er eigenlijk ook het vermoeden dat er meer aan de hand is naast de prikkelverwerkings en slaapproblemen?
Het is inderdaad een si therapuit we hebben volgende week daar ons eerste gesprek. Het voordeel van j.uzt jeugdzorg is dat ze hun eigen contacten hebben en samen werken met kinderarts, fysio,logopedie,psygologen,fysio,verpleegkundige die zitten allemaal onder 1tak bij het mkd. Ze overleggen met elkaar hun opvallendheden.ze weten niet of het enkel de prikkels zijn. Maar de logopedist, psygoloog doen wel heel veel opvallendheden in wat ze allemaal in zich opnemen. Het gekke is dat de oudste voor de tv in slaap kan vallen... volgens psygoloog ontspant hij zijn lichaam en zakt hij daardoor in slaap. De rest van de dag vinden de van statisch lopen. .
inmiddels met verpleegkundige contact gehad. zei heeft met de kinderarts uitgebreid over de situatie gepsproken. hij word binnenkort opgenomen en krijgt wat onderzoeken. ik heb hierbij aangegeven dat ik hem niet alleen laat en dat wij erbij willen zijn en slapen. ik zie er eerlijk gezegt als een berg tegen op.
Eerder niet gereageerd omdat ik geen tips voor je heb. Ik snap, denk ik, dat je er als een berg tegenop ziet, zou ik waarschijnlijk ook doen. Maar door het wel te doen laat je wel zien hoeveel je om hem geeft en hoeveel je voor hem wilt doen. Ik hoop voor jullie dat er ergens een simpele oplossing gevonden wordt waardoor iedereen beter zal kunnen slapen. Heel veel sterkte!
Zijn eventuele voedselallergien intoleranties bekeken? Onze oudste was 9 mnd een huilbaby de medische wereld (kinderarts, cbarts, huisarts) kwamen niet verder dan het hoort erbij mw... totdat we na 9 mnd bij iemand terecht kwamen die gebruik maakte van bioresonantie. Onze dochter bleek een aantal voedingsmiddelen niet goed te verdragen. Die weg gelaten ging het direct beter. Telkens als ze weer onrustiger werd (met name nachten) gingen we weer terug en werd vaak haar dieet weer een klein beetje aangepast. Dit had direct veel effect. Onze middelste dochter was hetzelfde verhaal gelukkig kende we de weg dus was ze minder lang een huilbaby. Ze is nu 4 jaar en afgelopen 3mnd heel veel terrornachten gehad. Herkenbaar wat jij schrijft over hysterisch gedurende de nacht, hard nee schreeuwen, niet te troosten, bereiken etc. Ook dit blijkt nu achteraf weer met een allergie samen te hangen! We hadden kittens en daar is ze allergisch voor geworden. Nu de kittens weg zijn komt de rust langzaam weer terug. Gelukkig hebben we nu wel een kinderarts die bovenstaande bevestigd ons serieus neemt en ons vooruit helpt. Mocht je in de buurt van Eindhoven wonen zou ik zeker een keer naar Ed vd Voort gaan. Dat is de persoon waar we met onze oudste terecht kwamen.
Hallo Beautifulboys! Zo herkenbaar. Wij hebben 2 dochtertjes van bijna 2,5 en 4 jaar. Beiden hebben telkens een jaar BV gehad! Hoe mooi deze periode ook was, het waren de zwaarste uit m'n leven. De jongste sliep vrij snel door, maar de oudste Op aanraden van onze apotheek zijn we bij haar Calmomel beginnen gebruiken. Dit is een plantaardige siroop op basis van lavendel, Sint-janskruid, Camille,... Na een dikke week werd ze rustiger in haar slaap, werd minder vaak wakker,... Stilaan zijn we dit gaan afbouwen. En nu? Nu slaapt ze van 18.30u tot 7u! We hebben altijd Calmomel in huis voor in geval van een drukkere periodes wanneer ze 's nachts meer moet verwerken. Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Veel succes xxx
Ik ben zelf ooit eens bij iemand geweest die bioresinantie deed. ( met deze geen fijne ervaring heel erg opdringerig in producten verkopen. Waar kwam bij mij zelf koemelk uit. . Maar ik heb het waarschijnlijk niet met de persoon getroffen.
Calcomel Ik heb het even opgezocht. Er zit wel meer in als alle andere slaapdrankjes zoals sleepzz etc. Ik ga er eens over lezen