Dag dames, Ik vindt het nogal moeilijk om te weten wat ik wel en niet mag eten tijdens mijn zwangerschap. Je mag geen rauw vlees eten, maar hoort kippewit met tuinkruiden daar dan ook bij? Ja zeker?
Ik weet niet wat kippewit is. Maar google is je vriend hoor. En anders kijk je gewoon even op de site van het voedingscentrum.
Zelf at ik niks van een ei wat er nog enigzins rauw uitzag, dacht waarom zou ik het risico nemen. Net al baverois (of hoe je het ook schrijft) word ook niet echt aangeraden. Verder idd geen rauw vlees an rauwmelkse kaasjes.
Hoe zit het eigenlijk met vis? De zeeën worden er niet schoner op, maar welke vis kun je nou het beste eten?
Ja vis vind ik ook nog wel een lastige. En er wordt vette vis aangeraden zoals bijvoorbeeld haring. Maar een haring met uitjes, zoals wij die eten, lijkt mij rauw.
Troost je, die eet ik niet. Lust ik niet. Maar hoe zit het met zalm, talapiafilet, of je dat ook mag spellen.
Zalm vind ik, net als biefstuk, medium het lekkerst. Maar dat is dus vanaf nu uit ten boze. Alles goed gaar vanaf nu.
Haring mag wel want die worden op zee al diepgevroren dus daar leeft niks meer in. Zalm mag alleen gebakken en niet gerookt of gevacumeerd ivm vermeerdering aanwezige bacteriëen. De in Nederlandse supermarkten verkochte brie mag wel. Tilapia alleen vers of uit vriezer gebakken.
Over kaas hoef ik me niet zorgen te maken, dat eet ik al niet. DAt wat je vertelt over gerrookte zalm, dat wist ik niet. Over ruim een maand gaan we naar een wokrestaurant.
kaneel (pepernoten, stroopwafels e.d ) moet je voorzichtig mee zijn omdat er coumarine in zit en ananas en bitter lemon moet je ook wat voorzichtig mee zijn de laatste 2 omdat er kinine inzit. Nu zit dat in een kern van een ananas dus dat eet je eigenlijk nooit, maar zit wel in pakken ananassap maar ja eerlijk.. dachten ze hier vroeger aan, en als we niks eten is het ook niet goed. maar goed dit kreeg ik wel als advies mee.. dus bij deze. je kan de app van zwanger & zo gebruiken daar staat ook voedingsadvies in
Geen rauwe vis uit een vacuumverpakking (vers mag wel), rauw vlees, rauw ei etc. Ook met zachte rauwmelkse kaas oppassen, harde rauwmelkse kazen (zoals parmezaanse kaas) mogen wel. Dan heb je het belangrijkste. Oh en uiteraard geen alcohol. Oppassen met pepernoten en stroopwafels vind ik persoonlijk een beetje onzinnig, je eet geen pot kaneel per dag leeg... Heb je geen boekje/folder gekregen van je verloskundige waar het in staat?
Kippenwit heb ik nooit van gehoord. Is dat rauw kippeneiwit? Ik laat de rosé biefstuk, carpaccio, alcohol, schaal-en schelpdieren, rauw ei en gerookte zalm staan. Verder lekker genieten van je eten!
Ik denk dat TS Vlaams is? Kippenwit is gebraden of gebakken kipfilet voor op de boterham. Perfect veilig dus.
Tilapia zou ik sowieso niet eten. Of je nou zwanger bent of niet. Is 1 van de meest smerig gekweekte vissen die er bestaat. Heb er een keer een documentaire over gezien en sindsdien hoeft het van mij niet meer haha. De VWA heeft echter als standpunt ingenomen dat het eten vankweekvis geen specifieke gezondheidsrisicos veroorzaakt.
De bavarois die mijn oma altijd maakt wordt echt niet verhit hoor. Die verse zou ik nu echt niet eten. Maar fabrieks kan volgens mij weinig kwaad. Verder verse gerookte zalm mag wel, vacuüm verpakt dus niet. Net als dat de haring van de visboer die dus vers is wel mag en die uit de supermarkt dus niet. Verder een beetje met verstand eten. Pepernoten ed mag gewoon, dat van kaneel is wel echt een paniek ding, daar moet je heel veel van hebben gegeten... net als de kinine dingen. Daar moet je fors van gedronken/gegeten hebben wil dat niet goed voor je zijn.... Wel oppassen met leverproducten. Je mag daar best iets van, maar er zit veel vitamine a in, en daar moet je zuinig mee zijn. Dus niet meer dan eens in de week bijvoorbeeld.
Wat jij noemt is alleen schadelijk in grote hoeveelheden. Wanneer je 5 potten kaneel achterover kiepert en ontbijt met 3 kilo ananas, moet je je eetpatroon ff aanpassen, maar af en toe kan echt geen kwaad hoor.