Dit topic gaat over mijn vriend. Hij werkt in het magazijn bij een groot bedrijf. Hij heeft een vast contract en hij loopt tegen de 40 aan. Met zijn inkomen is het bijna niet mogelijk om hier een rijtjeshuis te kopen. Hij werkt in ploegendienst en dat is de ene week kantoor uren en de andere week begint hij smiddags en is hij rond middernacht thuis. Nu wij kinderen hebben breekt hem dat op. Hij slaapt weinig en moet telkens schakelen met zijn slaaptijden, wat ook lastig is. Als de kinderen naar school gaan zullen zij hem de ene week niet zien en de andere week wel. Ook moet hij veel werkzaamheden verrichten waar een hoger salaris tegenover hoort te staan. Dit doet het halve bedrijf en er hangt een beetje een angstcultuur om hier iets aan te gaan doen (om deze reden wil ik ook niet vermelden om welk bedrijf het gaat). Het is take it or leave it, voor jou 10 anderen. En ondertussen vult het bedrijf lekker zijn zakken. Wij zouden op termijn graag een derde kind willen. Maar dat is waar wij wonen en met de hoge lasten daarvan niet mogelijk. Ik heb naar opties gekeken en er zijn veel regio's waar je goedkoper aan een gezinswoning kunt komen. Maar ja hoe gaat dat dan met werk... Wat is verstandig en hoe moeten wij dat aan pakken? Wij denken bijvoorbeeld over Limburg. Wij willen geen bouwval maar een woning die okey is en die dan rustig aan geweldig gemaakt kan worden (daar zijn wij iig over uit). Limburg is een heel eind reiden vanaf hier, denk een uur of 2 a 3. Dan zit je dus met dat je niet kunt kopen omdat als je een vast contract krijgt je ook een hele tijd bezig bent om die te krijgen. En het is een behoorlijke afstand om elke dag af te moeten leggen dus hier wonen en daar werken is gewoon niet mogelijk. Daarbij weet ik niet hoe ik goed moet uitzoeken of er wel genoeg werkgelegenheid is. Maar is het ook wel verstandig om weg te gaan als je een vast contract hebt. Hij is niet de jongste meer... Sorry als het verhaal een beetje warrig is. Wij zitten al een paar jaar met dit dilemma en wij komen er niet uit. 1. Of het wel verstandig om om het contract op te geven. 2. Of Limburg wel een verstandige provincie is om heen te verkassen. 3. Hoe wij het aan zouden moeten pakken.
Ik weet niet waar jn Limburg je naartoe wil maar mijn ervaring is wel dat het lastig is er daar tussen te komen als "hollander". Een baan vinden daar daar heel lastig als je er niet vandaan komt. Ik zou sowieso eerst een baan zoeken en vervolgens gaan kijken naar huizen. Bedenk wel dat je de eerste tijd za moeten huren. Kopen als je net van baan gewisseld ben is bijna niet migelijk
1. je vaste contract opgeven: Als je man niet gelukkig op zijn werk, en daardoor jullie thuis ook niet zo kunnen leven, je kinderen hem weinig zien.. zeker doen. Ik heb vorig jaar mijn vaste contract opgegeven, en geen enkel moment spijt van gehad. (en heb er ondertussen, na een jaar, weer eentje terug). 2. Limburg: Ik vind het een heerlijke provincie, we zouden er heel graag wonen, ware het niet dat er in onze sector nauwelijks werk te krijgen is, en we altijd richting Brabant zouden moeten. Qua reistijd vonden we dat niet ideaal, dus uiteindelijk voor Brabant gekozen. 3. Ik zou als eerst gaan kijken voor banen voor hem en jou, gewoon op vacatures sites, om een idee te krijgen wat voor banen er zijn en of die passend zijn. Als er voor jullie gevoel voldoende is, stuur een keer een brief, ga op gesprek, en kijk hoe het voelt. Ik zou wel als eerst een baan zoeken en dan pas een woning, en dan desnoods tijdelijk reizen of huren o.i.d. Maar ga ook eens rondrijden in Limburg, waar voelt het goed, waar wil je wonen, kijk ook eens in Brabant/Gelderland oid. Ik ben een aantal jaar geleden van de randstad terug naar Brabant verhuist. Heb daar doodleuk mijn baan opgezegd, huis verhuurd en naar Brabant gekomen.. toen pas gekeken voor werk enz. Maar ja, ik had geen kinderen of iets, dus dat was makkelijk natuurlijk. Plus ik ben geboren en getogen in Brabant, dus dat kende ik al.
Wat betreft vast contract; soms moet je risico's nemen. Ik zelf ben 39 en heb mijn vast contract opgezegd voor tijdelijkheid. Plezier in je werk is ook belangrijk en werk en privè moet goed in balans zijn (mijn mening) Wat verhuizen betreft. Is een andere baan met meer inkomsten in de omgeving geen optie? Verhuizen naar Limburg is dat alleen vanwege de huizen prijzen? Je laat, behalve de baan, ook de rest achter: familie, vrienden etc. Hoe ik het zou aan pakken: ik zou eerst zoeken naar een baan in Limburg. Vervolgens zou ik dan een huis huren en pas later gaan huren. Mij goed verdiepen in welke gemeente en welke wijk ik wel of juist niet wil wonen. Kopen zou ik pas later doen. Want stel je kan niet wennen daar, ben je met een huurhuis sneller weg dan met koop.
Wij zijn 7 jaar geleden out of the blue ook vertrokken naar Limburg. Nu komt mijn man hier wel oorspronkelijk vandaan, maar woonde er al jaren niet meer. En ik heb jaren in GLD gewoont. We hadden allebei snel een baan en ook snel een huurwoning. Inmiddels wil ik hier echt niet meer weg. Mbt het er tussenkomen zoals twinkel star zegt, dat ligt ook helemaal aan jezelf. In een klein dorpje is het inderdaad een stuk lastiger. Maar mijn ervaring is dat ze heel vriendelijk en behulpzaam zijn.
Ik zou met een gezin niet zo meer een vast contract opzeggen. Ik zou denk eerst zorgen dat hij een andere baan heeft. Desnoods kan je dan tijdelijk wat huren. En ondertussen jullie huidige huis verkopen. Mocht het werk niet bevallen of hij komt proeftijd niet door of geen contract verlenging dan zit je ook niet vast aan een bepaalde plaats omdat je een huurhuis hebt. En als de omgeving/plaats niet bevalt dan kan je makkelijker ergens anders heen en biedt de tijd om rustig om je heen te kijken.
Mijn man 50 jaar heeft een vast contract. Maar hij is niet gelukkig op zijn werk. Hij moet wel nog door tot 67. Dus ja wij gaan het vaste contract opgeven en hij krijgt komende week een aanbod van een andere werkgever. En ja dan gaan we echt switchen. Geluk is zo belangrijk.
Ik zou beginnen met hier (ben Limburgse) te solliciteren. Op zoek naar huurwoning. Ook die zijn hier voor reeele bedragen te vinden. Ik denk in de stad waar ik woon al snel de helft minder als randstad tarieven. Ik ben weliswaar een echte Limburgse, ik denk dat het heel erg aan de persoon ligt of je hier kunt aarden of niet! En ik vind het heerlijk wonen hier. We betalen nauwelijks hypotheek maar hebben wel een halfvrijstaand huis met ruime tuin. Sta bijna nooit in de file naar mijn werk en ik heb snel vakantiegevoel.
Kijk niet enkel naar de huizenprijzen maar ook naar de rest. Mijn man, schoonfamilie en twee goede vriendinnen zijn Limburgers en mijn (persoonlijke!!) ervaring is dat ze (Limburgers, niet mijn vriendinnen) heel stug kunnen zijn.. Mijn vriendinnen zeggen dat het typisch Limburgs is, of dat klopt weet ik verder niet maar zoek het uit! Ik vind Limburg prachtig maar zou er nooit willen wonen, er is minder werk en je komt er idd niet altijd echt tussen. Vast contract opgeven: doen. Je hebt er niks aan als je man straks overspannen thuis zit vanwege zijn werk. Mijn man heeft om die reden ook zijn vaste contract opgegeven vorig jaar.
Ik zou zeker de sprong wagen ..nu is hij ook niet gelukkig. Ik ken in Limburg ook genoeg bedrijven waar ze nog veel mensen zoeken.. oké het is dan misschien niet zijn droombaan maar hey vanuit daar kun je verder zoeken je hebt dan iig inkomsten .. En ik heb het nog nooit ervaren dat als je geen Limburg bent je er niet tussen komt.. succes met je beslissing
Hier zijn de wachttijden voor huurwoningen van de sociale huur heel lang. Hoe zit dat in Limburg? Hoe werkt dat stelsel daar?
Ik zou eerst eens nadenken waarom je in limburg zou willen wonen, ik zou ook kijken naar werkgelegenheid en hoe is dat voor de kinderen, is er familie in de buurt etc? Vast contract is tegenwoordig niets meer waard, daarom zou ik niet blijven, maar ik zou zeker rond gaan kijken en solliciteren!
Ik huur zelf via ZO Wonen (Sittard en omstreken). Zij geven op hun site aan dat de gemiddelde wachttijd voor een eensgezinswoning 2 jaar is geloof ik. Ze bieden echter ook woningen etc aan die direct beschikbaar zijn.
Voor sociale huurwoningen zou je ongeveer lang op de wachtlijst moeten staan. Tenzij direct beschikbaar. Dan is het wie het eerst reageert, krijgt het huis. Ik huur via de woningstichting Wonen-Zuid.
Geen idee hoe dat werkt. Zelf geen huurwoning. Ik weet wel dat in Maastricht de wachttijden erg lang zijn (jaren) Maar in gemeente Heerlen en Landgraaf zijn de wachtlijsten korter. Daar weet ik van mensen dat ze binnen een jaar een woning hadden. Ik denk dat dit per gemeente verschillend is. Je zou ook nog altijd kunnen kijken voor particulier.
Hier in de omgeving zijn de direct beschikbaar woningen heel duur of crack. Is dat daar ook een beetje zo?
Mijn ervaring is dat het heel snel kan. Wij hadden binnen één week ingeschreven te staan een woning, 7 jaar geleden. En mijn schoon pa binnen één maand. Via thuis in limburg kun je je inschrijven en reageren. Of gewoon bellen met de woningbouw die daar aangesloten is. Thuis in limburg is voor meerdere regio's in heel zuid, midden en Noord Limburg.