HET recept voor stoofpeertjes...wie oh wie

Discussie in 'De lounge' gestart door Zoe123, 5 okt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.806
    5.941
    113
    Vrouw
    De boom moet nu echt geplukt worden...
     
  2. Poohbeer2

    Poohbeer2 Fanatiek lid

    17 aug 2008
    4.239
    9
    38
    Schillen en klokhuis eruit, op zetten op water, wat suiker erbij en een kaneelstokje en steranijs. Zo vinden wij het het lekkerste. Hier pruttelt het al de hele ochtend. Ruikt zo lekker! Oja, rood worden ze vanzelf, gewoon lekker lang koken.
     
  3. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Schillen en in de pan doen. Halve fles rode wijn ( ik gebruik altijd Gluhwijn omdat die lekker zoet is ) en water toevoegen tot ze volledig onder staan. Dan 2 zakjes vanille suiker en 2 eetlepels gewone suiker ( als je het zoeter wilt dan kan er meer in ) 2 eetlepels kaneel en dan de hele dag lekker laten pruttelen.
     
  4. duikster

    duikster VIP lid

    13 nov 2005
    5.714
    73
    48
    Schillen in de pan met een flesje zwarte bessensap en wat water en dan koken.
     
  5. Emihan

    Emihan Actief lid

    18 aug 2015
    474
    68
    28
    Schillen, klokkenhuis eruit en in 4en snijden. 2a3 kaneelstokje erin en een paar eetlepels 'perenrood' (rode suiker) erin en dit een paar uur laten koken. Eergisteren nog gemaakt. Heerlijk
     
  6. MissFluffy

    MissFluffy Fanatiek lid

    25 aug 2016
    2.218
    870
    113
    Vrouw
    schillen, niet snijden en klokkenhuis laten zitten. in een pan met een beetje water, suiker, een fles rode port, vanille extract of vanille peul in 2 gesneden, kaneelstokjes, een laurierblaadje met 3 kruidnagels erin gestoken, sinaasappel en citroen schillen. dat aan de kook brengen en zachtjes laten pruttelen tot de peren helemaal zacht zijn. dan van het vuur afhalen en laten afkoelen. als je de peertjes dan opensnijdt zijn ze rood van buiten en lichter van binnen. zorg dat je het sap niet weggooit, daar maak je een heerlijk sausje van door er wat bindmiddel doorheen te koken
     
  7. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    Ik doe altijd alleen suiker en kaneel.
    Ze staan net zolang op Tot ze een dieprode/paarse kleur hebben
     
  8. MvS

    MvS VIP lid

    19 okt 2008
    5.563
    1
    36
    (recept van oma)
    Schillen, klokhuizen verwijderen, in de pan gooien.
    Fles port erbij (ik neem altijd de goedkoopste bij Gall&Gall) en aanvullen met water tot de peren helemaal onder staan.
    Suiker en kaneel erbij naar smaak (ik doe geloof ik 50 gr suiker en flink wat kaneel)
    Aan de kook brengen en zo'n 3 uur laten stoven.
    Smullen maar!!
     
  9. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    4.234
    1.891
    113
    Vrouw
    Vorige week nog gemaakt.
    2 kaneelstokjes, suiker, rode wijn (soepel) en 3 of 4 kruidnagels. Minimaal 3 uur opzetten.

    De volgende dag zijn ze nog lekkerder. dan zijn alle smaken goed ingetrokken.
     
  10. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Zo maak ik het ook 😋😋
     
  11. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113
    Ik zet ze toevallig net op het vuur. Nu alvast even pruttelen en dan morgen ook nog even aan.
    Hier schil ik ze en haal het klokhuis eruit, snijd ze in partjes van 4. Flesje rode bessensap erbij en aanvullen met water tot ze helemaal onder staan, wat stoofpeertjes suiker, 2 kaneelstokjes en een paar kruidnagels.
     
  12. Melaniemv3

    Melaniemv3 Actief lid

    12 mei 2012
    226
    0
    16
    Schillen, in 4en snijden, met water opzetten en rood laten koken. Daarna suiker en kaneel toevoegen en nog even meekoken. Binden met een maïzena papje.
     

Deel Deze Pagina