Schillen en klokhuis eruit, op zetten op water, wat suiker erbij en een kaneelstokje en steranijs. Zo vinden wij het het lekkerste. Hier pruttelt het al de hele ochtend. Ruikt zo lekker! Oja, rood worden ze vanzelf, gewoon lekker lang koken.
Schillen en in de pan doen. Halve fles rode wijn ( ik gebruik altijd Gluhwijn omdat die lekker zoet is ) en water toevoegen tot ze volledig onder staan. Dan 2 zakjes vanille suiker en 2 eetlepels gewone suiker ( als je het zoeter wilt dan kan er meer in ) 2 eetlepels kaneel en dan de hele dag lekker laten pruttelen.
Schillen, klokkenhuis eruit en in 4en snijden. 2a3 kaneelstokje erin en een paar eetlepels 'perenrood' (rode suiker) erin en dit een paar uur laten koken. Eergisteren nog gemaakt. Heerlijk
schillen, niet snijden en klokkenhuis laten zitten. in een pan met een beetje water, suiker, een fles rode port, vanille extract of vanille peul in 2 gesneden, kaneelstokjes, een laurierblaadje met 3 kruidnagels erin gestoken, sinaasappel en citroen schillen. dat aan de kook brengen en zachtjes laten pruttelen tot de peren helemaal zacht zijn. dan van het vuur afhalen en laten afkoelen. als je de peertjes dan opensnijdt zijn ze rood van buiten en lichter van binnen. zorg dat je het sap niet weggooit, daar maak je een heerlijk sausje van door er wat bindmiddel doorheen te koken
Ik doe altijd alleen suiker en kaneel. Ze staan net zolang op Tot ze een dieprode/paarse kleur hebben
(recept van oma) Schillen, klokhuizen verwijderen, in de pan gooien. Fles port erbij (ik neem altijd de goedkoopste bij Gall&Gall) en aanvullen met water tot de peren helemaal onder staan. Suiker en kaneel erbij naar smaak (ik doe geloof ik 50 gr suiker en flink wat kaneel) Aan de kook brengen en zo'n 3 uur laten stoven. Smullen maar!!
Vorige week nog gemaakt. 2 kaneelstokjes, suiker, rode wijn (soepel) en 3 of 4 kruidnagels. Minimaal 3 uur opzetten. De volgende dag zijn ze nog lekkerder. dan zijn alle smaken goed ingetrokken.
Ik zet ze toevallig net op het vuur. Nu alvast even pruttelen en dan morgen ook nog even aan. Hier schil ik ze en haal het klokhuis eruit, snijd ze in partjes van 4. Flesje rode bessensap erbij en aanvullen met water tot ze helemaal onder staan, wat stoofpeertjes suiker, 2 kaneelstokjes en een paar kruidnagels.
Schillen, in 4en snijden, met water opzetten en rood laten koken. Daarna suiker en kaneel toevoegen en nog even meekoken. Binden met een maïzena papje.