Wie weet er een lekker recept voorwat zoetige volle tomatensoep? Ik heb t nog nooit zelf gemaakt omdat ik niet weet hoe...
Makkelijk voor de 1e keer: Koop bij de AH een tomatensoeppakket (vers! ligt bij de groente) en volg de instructie (zit er bij). Later kun je zelf gaan spelen met ingrediënten. Of kijk hier.
Zo doe ik het; -een ui in de pan snipperen, een wortel erbij snipperen en een teen knoflook en even bakken. -de tomaten in stukken snijden en die er even bij bakken. -dan afblussen met de bouillon, en aan de kook brengen. -pan van het vuur halen, en met de staafmixer glad maken. -dan doe ik er nog een scheut kookroom doorheen, en de gehaktballetjes (die kook ik eerst even uit in een ander pannetje).
Deze vinden wij erg lekker: Ingrediënten 2 flinke fijngesnipperde uien 3 aardappelen, geschild en in stukken gesneden 20 gram boter 2 blikken gepelde tomaten 4 runderbouillon tabletten water Bereidingswijze Smelt de boter in een grote soeppan en bak de uien glazig. Voeg de tomaten, aardappelen en 2 blikken water toe en breng het geheel aan de kook. 2 bouillon tabletten toevoegen en 20 minuten zachtjes laten koken. Pureer alles met een staafmixer.
Gehakt rullen Paprika en ui erbij bakken 1 bouillon blok Maggi smaakmaker tomaat 1,5 pak gezeefde tomaat Vermicelli Zo eten ze hem hier het liefst
Basisrecept voor tomatensoep en een potje appelmoes er doorheen. Das t geheim van zoete chinese tomatensoep :-D
Recept voor 2 personen: 1 ui, 2 knoflooktenen en 1 kleine wortel klein snijden en fruiten in wat (olijf)olie. Daarna 6 grof gesneden (rijpe!) tomaten, een blikje tomatenpuree, 2 theelepels gedroogde tijm en 2 theelepels paprikapoeder meebakken. Daarna 1 theelepel honing en 600 ml groentebouillon toevoegen. Kwartiertje koken. Na het koken ongeveer 25 gram grana padano toevoegen en pureren. Garneer met nog wat grana padano. Echt super lekker!
Ui fruiten(10min laag vuurtje dan worden ze zoeter), blikje tomatenpuree, even meebakken om te ontzuren, scheutje balsamico azijn, ( wordt het zoeter van) dan blikken tomaten,bouillonblokje. Nog niet zoet genoeg wat honing of bruine suiker.
Men neme een heleboel trostomaten (mogen wat rijper zijn), en 1 groentebouillonblokje per kilo tomaten. Ontvel de tomaten (kerf een kruis in de onderkant en leg ze in kokend water tot de schil verder inscheurt, laat schrikken en trek het vel eraf), verwijder de steelaanzet en snij of scheur ze in grove stukken. Zet de tomaten op het vuur met de bouillonblokjes, laat ongeveer 15 min doorkoken en staafmixeren maar! Hier kan niks tegenop 😊 Je kan naar smaak nog pesto of basilicum, room en/of gemalen kaas toevoegen.
Ik pak ook wel eens het pakket van de ah, laat alleen de suiker eruit. Je kan evt ook nog extra groenten als prei, bloemkool, paprika toevoegen.
Soep maak je imo vers en dus niet met bouillonblokjes. Trek zelf bouillon van een stukje varkensvlees met kruiden en zout. Voor evt een snelle soep kook je gehaktballetjes met kruiden en zout en gebruik je dit kookvocht. Of gebruik groenten zout en kruiden voor een vega bouillon. Verse tomaten met een uitje en knoflook asnbakken en even laten sudderen. Wat bouillon erbij en pureren. Dan de rest vd bouillon erbij en op smaak maken.
Uirtjw snipperen en met twee uitgeperste teentjes knoflook even bakken in wat olie. Dan ongeveer 1 kg verse tomaten in blokjes gesneden toevoegen en even meebakken. Eventueel een beetje water erbij en een boullionblokje, staafmixer erdoor en klaar!