Tomatensoep

Discussie in 'De lounge' gestart door wanna be a mama, 18 okt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. wanna be a mama

    wanna be a mama Bekend lid

    16 mei 2011
    728
    1
    16
    Wie weet er een lekker recept voorwat zoetige volle tomatensoep? Ik heb t nog nooit zelf gemaakt omdat ik niet weet hoe...
     
  2. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Makkelijk voor de 1e keer: Koop bij de AH een tomatensoeppakket (vers! ligt bij de groente) en volg de instructie (zit er bij). Later kun je zelf gaan spelen met ingrediënten.

    Of kijk hier.
     
  3. wanna be a mama

    wanna be a mama Bekend lid

    16 mei 2011
    728
    1
    16
    Dat is een idee ja. Dankje
     
  4. Dizzy

    Dizzy Fanatiek lid

    23 apr 2008
    2.758
    1
    36
    Chinese tomatensoep is vaak wat zoeter!
     
  5. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Dat komt door de suiker die ze er bij gooien. :D
     
  6. meiklokje

    meiklokje Actief lid

    19 sep 2016
    496
    72
    28
    Zo doe ik het;

    -een ui in de pan snipperen, een wortel erbij snipperen en een teen knoflook en even bakken.

    -de tomaten in stukken snijden en die er even bij bakken.

    -dan afblussen met de bouillon, en aan de kook brengen.

    -pan van het vuur halen, en met de staafmixer glad maken.

    -dan doe ik er nog een scheut kookroom doorheen, en de gehaktballetjes (die kook ik eerst even uit in een ander pannetje).
     
  7. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.227
    7.275
    113
    Vrouw
    Brabant
    Deze vinden wij erg lekker:

    Ingrediënten

    2 flinke fijngesnipperde uien
    3 aardappelen, geschild en in stukken gesneden
    20 gram boter
    2 blikken gepelde tomaten
    4 runderbouillon tabletten
    water

    Bereidingswijze

    Smelt de boter in een grote soeppan en bak de uien glazig.
    Voeg de tomaten, aardappelen en 2 blikken water toe en breng het geheel aan de kook.
    2 bouillon tabletten toevoegen en 20 minuten zachtjes laten koken.
    Pureer alles met een staafmixer.
     
  8. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.803
    4.183
    113
    Gehakt rullen
    Paprika en ui erbij bakken
    1 bouillon blok
    Maggi smaakmaker tomaat
    1,5 pak gezeefde tomaat
    Vermicelli

    Zo eten ze hem hier het liefst
     
  9. Ukkie1

    Ukkie1 Fanatiek lid

    30 jun 2015
    4.822
    2.249
    113
    Basisrecept voor tomatensoep en een potje appelmoes er doorheen. Das t geheim van zoete chinese tomatensoep :-D
     
  10. goblins

    goblins Fanatiek lid

    27 okt 2013
    3.591
    3.222
    113
    ministerie van defensie
    Swifterbant
    Eigenlijk bovenstaande recepten al doe ik er nog wel wat koriander erbij.
     
  11. Baukje1985

    Baukje1985 Fanatiek lid

    26 jul 2010
    2.732
    44
    48
    Recept voor 2 personen:
    1 ui, 2 knoflooktenen en 1 kleine wortel klein snijden en fruiten in wat (olijf)olie.

    Daarna 6 grof gesneden (rijpe!) tomaten, een blikje tomatenpuree, 2 theelepels gedroogde tijm en 2 theelepels paprikapoeder meebakken.

    Daarna 1 theelepel honing en 600 ml groentebouillon toevoegen. Kwartiertje koken. Na het koken ongeveer 25 gram grana padano toevoegen en pureren. Garneer met nog wat grana padano. Echt super lekker!
     
  12. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.289
    10.260
    113
    Ui fruiten(10min laag vuurtje dan worden ze zoeter), blikje tomatenpuree, even meebakken om te ontzuren, scheutje balsamico azijn, ( wordt het zoeter van) dan blikken tomaten,bouillonblokje. Nog niet zoet genoeg wat honing of bruine suiker.
     
  13. samarinde01

    samarinde01 Fanatiek lid

    11 dec 2012
    2.849
    1.060
    113
    Dit lijkt me wel wat! Maar 2 blikken water.. hoe moet ik dat zien?
     
  14. nanette77

    nanette77 VIP lid

    11 jan 2009
    10.817
    545
    113
    Vrouw
    Ik denk een leeg blik gepelde tomaten..
     
  15. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    9.170
    10.679
    113
    Men neme een heleboel trostomaten (mogen wat rijper zijn), en 1 groentebouillonblokje per kilo tomaten. Ontvel de tomaten (kerf een kruis in de onderkant en leg ze in kokend water tot de schil verder inscheurt, laat schrikken en trek het vel eraf), verwijder de steelaanzet en snij of scheur ze in grove stukken. Zet de tomaten op het vuur met de bouillonblokjes, laat ongeveer 15 min doorkoken en staafmixeren maar! Hier kan niks tegenop 😊 Je kan naar smaak nog pesto of basilicum, room en/of gemalen kaas toevoegen.
     
  16. Casara

    Casara Fanatiek lid

    20 aug 2014
    2.263
    416
    83
    Ik pak ook wel eens het pakket van de ah, laat alleen de suiker eruit. Je kan evt ook nog extra groenten als prei, bloemkool, paprika toevoegen.
     
  17. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.227
    7.275
    113
    Vrouw
    Brabant
    Klopt :)
     
  18. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.227
    7.275
    113
    Vrouw
    Brabant
    Zie trouwens wel een foutje in de ingrediëntenlijst, je hebt maar 2 bouillonblokjes nodig.
     
  19. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.446
    4.241
    113
    Soep maak je imo vers en dus niet met bouillonblokjes.
    Trek zelf bouillon van een stukje varkensvlees met kruiden en zout. Voor evt een snelle soep kook je gehaktballetjes met kruiden en zout en gebruik je dit kookvocht. Of gebruik groenten zout en kruiden voor een vega bouillon.
    Verse tomaten met een uitje en knoflook asnbakken en even laten sudderen. Wat bouillon erbij en pureren. Dan de rest vd bouillon erbij en op smaak maken.
     
  20. Feetjes

    Feetjes Fanatiek lid

    20 aug 2010
    1.298
    18
    38
    Uirtjw snipperen en met twee uitgeperste teentjes knoflook even bakken in wat olie. Dan ongeveer 1 kg verse tomaten in blokjes gesneden toevoegen en even meebakken. Eventueel een beetje water erbij en een boullionblokje, staafmixer erdoor en klaar!
     

Deel Deze Pagina