Recepten gezonde vis

Discussion in 'De lounge' started by Dapper, Oct 23, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Dapper

    Dapper Niet meer actief

    Ik ben opzoek naar recepten met gezonde vis.

    Ik ben helemaal geen viseter, vind het echt niet lekker. Maar ik ben wel bezig met mijn gezondheid en vind eigenlijk dat ik dan ook eens per week gezonde vis moet eten (kibbeling lust ik nl wel, maar dan dus beter geen vis ;) )

    Maar ik weet helemaal niks over vis. Ik heb geen idee welke vissoorten dan gezond zijn, laat staan hoe ik ze op een lekkere manier klaar kan maken.

    Zijn hier visliefhebbers die goede recepten willen delen? Liefst niet al te moeilijk want ik ben geen keukenprinses :)
     
  2. Mississippi

    Mississippi VIP lid

    Feb 10, 2012
    10,511
    4,635
    113
  3. Uuz

    Uuz VIP lid

    Dec 8, 2014
    6,241
    818
    113
    Heerlijk, vis! Een paar van onze favoriete recepten:

    Zalmpakketjes uit de oven met rucolasalade - Visgilde François de Bie
    (Maar zalm is ook al lekker als je het een beetje insmeert met olie/mosterd/dille en met wat tomaten erop in de oven legt. Of zoet marineren een half uurtje in: olijfolie, sojasaus, honing, mosterd, vissaus en citroensap, en daarna grillen)

    Gegrilde Roodbaars Met Auberginepuree recept | Smulweb.nl

    Het is gezond om regelmatig vette vis te eten (zalm, makreel) en af en toe witvis.
     
  4. Novastar

    Novastar Fanatiek lid

    Jan 9, 2014
    4,538
    1,171
    113
    Female
    Pedagoog
    Noord-Brabant
    #4 Novastar, Oct 23, 2016
    Last edited: Oct 23, 2016
    Kabeljauw met pesto, cherrytomaatjes en pijnboompitten uit de oven.
    Beetje olijfolie in een ovenschaal. De kabeljauw erin, eventueel naar smaak peper en zout erover en bestrijken met pesto. De cherrytomaatjes halveren en op en om de kabeljauw leggen. Pijnboompitten erover strooien en zo'n 20 minuten in de oven op 180 graden. Mijn man is ook geen visliefhebber maar dit vindt hij echt lekker. Onze zoon van 1,5 ook.
     
  5. pietje1987

    pietje1987 Niet meer actief

    Hier ook een slechte viseter, maar vind dat ik het regelmatig moet eten (gezondheid en voorbeeld dochter). Gisteren hadden we garnalen uit de wok, met een Franse marinade eroverheen en dat was best te doen:p

    Verder vind ik zalm niet zo, ben meer van de witvis.
     
  6. Mississippi

    Mississippi VIP lid

    Feb 10, 2012
    10,511
    4,635
    113
    Oh en je zou idd ook kunnen denken aan roerbakgroenten met garnalen en rijst of pasta met tonijn oid :)
     
  7. PenF

    PenF VIP lid

    Aug 20, 2009
    8,387
    2,241
    113
    Female
    Coach
    Dordrecht
    Een lekkere curry maken met daarin vis. Door de sterke smaak die een currry meestal wel heeft zal de vissmaak niet teveel overheersen. Misschien een goede oplossing als je er niet weg van bent :)
     
  8. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Als je echt geen vis eter bent denk ik niet dat zalm je voorkeur heeft haha. Althans ik vind dat een bizar heftige smaak hebben. Ik ben ook geen vis eter, ik lust alleen wit vis en zure haring.

    Ik koop wel kibbeling. Goddelijk vind ik dat. En ik bak wel eens kabeljauw. Simpele recepten zoals met honing en mosterd of met een beetje zout en peper alleen.
    En kabeljauw doe ik soms door de nasi ipv vlees. Ook erg fijn.
    Daarnaast ben ik dol op haring bieten salade. Dat is met zure haring. (Aardappel, niet, augurk, Zilveruitjes, zure haring, mayonaise en zout/peper)
     
  9. Sens13

    Sens13 Actief lid

    Jan 10, 2016
    299
    1
    18
    Female
    Noodles met zalm en broccoli:
    Noedels met broccoli en zalm · LINDA.

    In deze link stomen ze de broccoli maar ik kook 'm gewoon ;)
    Maar vooral in combinatie met de sojasaus vind ik dit een erg lekker recept! En erg simpel om te maken!

    Spaghetti met zalm en broccoli:
    Romige Zalmpasta Met Broccoli (slank Gerecht) recept | Smulweb.nl

    Een van mijn favorieten! :) In dit recept gebruiken ze zalmsnippers maar je kunt ook gewoon diepvries Noorse zalm nemen en die in de oven bereiden. Ik doe er ook nog altijd een eetlepel pesto en pijnboompitjes doorheen.
     
  10. zigzag

    zigzag Fanatiek lid

    Oct 21, 2015
    1,973
    687
    113
    Female

Share This Page