Ik maak ze zo. Blikje tonijn op water in een kom doen Ei erdoorheen prakken. Stuk courgette heel klein snijden echt flinters en ikzelf vind hele dunne preiringethes erdoor lekker. Dit door het tonijnmengsel roeren. Klein beetje olie in de pan. Vorm erin leggen en daarin tonijnmengsel. Op niet te hoog vuur bakken. Dan zou ik het met een spatel omdraaien met vorm en al. Andere kant ook paar minuten bakken. Moet lukken.
Op het bord gebruiken om bijvoorbeeld polenta of aardappelpuree leuk te serveren? (Plakt meer dus blijft beter liggen dan rijst)
Of je gebruikt hem als mal om een taart of platte cake te versieren. Je zou kunnen proberen of half vloeibare chocola of glazuur binnen het vormpje blijft, of strooit bv poedersuiker binnen het vormpje, of kneedt er marsepein of fondant in uit
Als vorm gebruiken voor sticky rice, puree, hamburger, groenteburger, rösti, viskoekjes, crumble met fruit, kwark/kaastaart... Restanten van wentelteefjes bak ik alsnog voor mezelf. Restanten van brood kan je drogen en verkruimelen, of in kleine stukjes knippen, knapperig bakken en dan in een winterse soep doen.