Hier andersom. Eerst ff op hoog vuur bruin aanbakken en dan op laag vuur laten garen eventueel met de deksel op de pan. Kruiden met alleen zwarte peper, zout en nootmuskaat vinden wij het lekkerste.
Wij doen ook eerst hoog vuur en dan zacht zetten, afhankelijk of je van krokant of zacht houdt wel of niet afblussen. Bak ze niet te lang anders drogen ze als nog uit. Mocht je een keer wat anders wilen, afblussen met wat ketjap, erg lekker.
Eerst hard vuur beetje bruin laten worden. En vooral in croma bakken. Als ze mooi bruin zijn klein beetje water in de pan laten sudderen. Worden ze heerlijk soft wel met de deksel erop
Ik blus de speklapjes regelmatig af met een klein beetje heet water. En met deksel schuin op de pan en het vuur een beetje temperen.
Getver. Malse zachte speklappen. Lekker hard bakken, dan blijft de binne kant vanzelf zacht. Maar dat is alleen lekker als ie goed krokant is.
Tjonge, dat kan je toch ook gewoon met een knipoog lezen. Ik dacht ook: gets... Maar ieder idd z'n eigen voorkeur, dus hopelijk heeft ts nu goede tips voor heerlijke zachte speklappen
Marineren in ketjap, knoflook, en een lading oosterse kruiden naar smaak. Dan zacht laten sudderen. Of nog beter: gewoon semi-rauw, en de vleeskantjes weggeven in ruil voor de vetkantjes... Mmmmmmmmmm
Ik doe er eigenlijk altijd weinig moeite voor... Zo af en toe insmeren met een lekkere bodylotion en vooral de voorraadkast goed aangevuld houden. Meer niet.😅