Hoe speklappen zacht en mals krijgen

Discussie in 'De lounge' gestart door troetjuh, 9 nov 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. troetjuh

    troetjuh Fanatiek lid

    21 okt 2010
    2.654
    34
    48
    Niks
    Op een mooie plekje
    Zoals de titel het al zegt
    Iemand een suc6 recept?

    Alvast bedankt
     
  2. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.628
    5.656
    113
    Langzaam bakken en dan aan het eind het gas harder voor krokant. Zo doe ik het.
     
  3. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.688
    2.386
    113
    Vrouw
    Broek
    Hier andersom. Eerst ff op hoog vuur bruin aanbakken en dan op laag vuur laten garen eventueel met de deksel op de pan. Kruiden met alleen zwarte peper, zout en nootmuskaat vinden wij het lekkerste.
     
  4. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.289
    10.260
    113
    Wij doen ook eerst hoog vuur en dan zacht zetten, afhankelijk of je van krokant of zacht houdt wel of niet afblussen. Bak ze niet te lang anders drogen ze als nog uit.

    Mocht je een keer wat anders wilen, afblussen met wat ketjap, erg lekker.
     
  5. babyhope

    babyhope VIP lid

    23 jun 2009
    16.199
    1.082
    113
    Vrouw
    Mama
    somewhere
    Eerst hard vuur beetje bruin laten worden.
    En vooral in croma bakken. Als ze mooi bruin zijn klein beetje water in de pan laten sudderen. Worden ze heerlijk soft wel met de deksel erop
     
  6. Marti

    Marti Fanatiek lid

    18 apr 2014
    2.384
    867
    113
    In een braadzak doen en in de oven. Zo eten we ook oa karbonades, heerlijk:)
     
  7. Theezeefje

    Theezeefje Fanatiek lid

    13 okt 2014
    3.708
    4.023
    113
    Overijssel
    Ik blus de speklapjes regelmatig af met een klein beetje heet water.
    En met deksel schuin op de pan en het vuur een beetje temperen.
     
  8. Lousaa

    Lousaa Fanatiek lid

    18 nov 2011
    2.497
    2
    38
    Getver. Malse zachte speklappen. Lekker hard bakken, dan blijft de binne kant vanzelf zacht. Maar dat is alleen lekker als ie goed krokant is.
     
  9. cupcakes

    cupcakes Fanatiek lid

    28 sep 2006
    2.574
    4
    38
    Midden van NL
    Ik dacht hetzelfde.. :D
     
  10. Theezeefje

    Theezeefje Fanatiek lid

    13 okt 2014
    3.708
    4.023
    113
    Overijssel
    Dat was de vraag niet hoor...;)
    Ieder zijn eigen voorkeur toch?
     
  11. Sifra

    Sifra Niet meer actief


    Tjonge, dat kan je toch ook gewoon met een knipoog lezen.
    Ik dacht ook: gets...:D

    Maar ieder idd z'n eigen voorkeur, dus hopelijk heeft ts nu goede tips voor heerlijke zachte speklappen ;)
     
  12. Mien30

    Mien30 Fanatiek lid

    6 jul 2015
    1.714
    468
    83
    Vrouw
    Heer-lijk!
     
  13. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Marineren in ketjap, knoflook, en een lading oosterse kruiden naar smaak. Dan zacht laten sudderen.

    Of nog beter: gewoon semi-rauw, en de vleeskantjes weggeven in ruil voor de vetkantjes... Mmmmmmmmmm
     
  14. meiklokje

    meiklokje Actief lid

    19 sep 2016
    496
    72
    28
    Ik doe er eigenlijk altijd weinig moeite voor...
    Zo af en toe insmeren met een lekkere bodylotion en vooral de voorraadkast goed aangevuld houden. Meer niet.😅
     
  15. Naomi1971

    Naomi1971 Bekend lid

    21 okt 2010
    740
    0
    16
    woonbegeleidster gehandicaptenzorg
    home sweet home
    In de airfryer worden speklappen erg mals
     
  16. Denise K

    Denise K Fanatiek lid

    11 apr 2010
    2.230
    354
    83
    Vrouw
    you made my day:D
     
  17. Beepje

    Beepje Fanatiek lid

    14 feb 2013
    2.310
    9
    38
    Babi ketjap ervan maken hmmmmmm
     
  18. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Ik mag jou wel. 😂👍🏼
     
  19. Ballon

    Ballon Niet meer actief

    Hahahaha
     

Deel Deze Pagina