Ik bleef zelf gelukkig ook rustig, wat dat betreft ben ik wel relaxed. Maar achteraf heb ik er gewoon een naar gevoel aan over gehouden. Vooral door dat hij echt zijn adem moest halen toen hij boven kwam, gierend zegmaar. Dat hoesten en proesten erbij komt kijken is inderdaad niet heel gek. Het is bij ons niet echt onder water trekken maar eerst rustig op en neer bewegen in het water om hem vervolgens verder onder water te laten zakken. Je zegt een paar keer doen, bedoel je dan meerdere keren achter elkaar met wat minuten er tussen of gewoon elke week herhalen? Ben blij met je advies hoor, dankje.
Nou gewoon niet doen dan als je je er rot over voelt! Desnoods begin je met kleine stapjes door water met je handen over zijn hoofdje te laten stromen. Mijn dochter vond het in het begin ook niks onder water en springt nu zo zonder pardon het zwembad in! En die badjuf altijd maar roeptoeteren dat ze nu wel ECHT onder water moest.. blugh.. kreeg de neiging dat mens zelf eens ff onder water te duwen!
Jij zegt altijd precies dingen waar ik het niet mee eens ben. Dus baby's onder waten halen is noodzakelijk om ze watervrij te maken? Nou.. Ik ben zo vrij als wat en ben nooit als baby in t zwembad geweest. Kinderen hebben veel minder angst dan volwassenen en zoeken uiteindelijk zelf wel grenzen op. Die hoef jij echt niet voor hun te verleggen. Ik vind het in dit geval gewoon doen waarbij jij en je baby je goed bij voelen. Het moet vooral leuk zijn, voor moeder en baby.
Elke week herhalen.. zodat het erbij gaat horen. Nu help je ze nog zelf - maar op een gegeven moment gaan ze goed meetrappelen en gaan ze 'zwemmen' - maar tot een jaar of 3,5 doen ze dit nog met hun hoofdje onder water omdat ze nog niet sterk genoeg zijn om het boven te houden met zwemmen. Hier gaan ze op verschillende manier onder water. Voornamelijk overzwemmend en 'springend' vanaf de kant en dan rustig onder water. Hoe groter de kinderen, hoe enthousiaster dat springen wordt, maar dan ben je weer een half jaar verder. Maar bij die vormen wissel je bewust af met onder en boven water, zodat áls ze nog moeten wennen, het gewoon wel leuk en prettig blijft voor je kindje. Dus ook al zijn ze geschrokken na het "springen" omdat ze onderwater geweest zijn, toch nog een keer springen en dan gewoon met het hoofd boven water. Doordat je natuurlijk zo dicht bij je kindje bent, kun je met je gezicht en stem je geschrokken kindje snel weer vrolijk krijgen. Zonder dat je echt 'stopt'. (natuurlijk niet als ze nog echt overstuur zijn) . Maar dan 2 x per les datgeen wat ze (nog) niet zo leuk vinden is meer dan genoeg.
Ik heb mijn zoon tijdens babyzwemmen ook gewoon onder water gedaan. Wat sputteren daarna, maar hij leek niet getraumatiseerd. Na een paar keer kreeg hij het door en was hij praktisch niet boven water te houden
Dit. Hij vond het 2 X niet leuk en nu gaat het prima. Maar hij vond met bandjes drijven ook vreselijk maar blij dat we hebben doorgezet. Hij is nu 2 en echt al heel vrij in het water. Wij zwemmen al sinds hij 3 maanden is.
Dit doen we inderdaad ook, en vindt hij wel prima. Dus daar ga ik dan mee door! Fijn te horen dat het met jouw dochter goed is gekomen. Hier is de juf gelukkig wel heel vrijblijvend, wat je niet mee wilt doen doe je lekker niet.
Oké dankje! Ik ga ermee aan de slag, maar zoals je al zegt als het voor mij niet goed voelt voelt hij dat ook haarfijn aan. Ik ga het nu gewoon per keer bekijken. En thuis in badje en onder de douche oefenen, daar word ik dan misschien ook zelfverzekerder van.
Als het niet goed voelt niet doen. Mijn vriend moest vroeger met baby zwemmen ook koppie onder. Heeft tot 10 jaar enorme waterangst gehad.
Zelf pas later begonnen met ouder kind zwemmen, uk vind het onder water ook vreselijk. Elke keer proberen we het wel en gaat steeds beter. Ik doe het op gevoel en bljf hem niet elke keer onder water duwen. Begon met 1 keertje en dan enthousiast zijn. Nu is hij 2.5 en hij doet niet overal aan mee, mag spannend zijn maar moet de volgende keer wel weer leuk vinden om te gaan.
KIjk het aan, als je kindje het echt niet leuk vind en blijft proesten, dan lekker niet doen jo! Ik blaas mijn dochtertje altijd net voordat we onder water gaan in haar gezicht, dan doen ze automatisch hun mond en ogen dicht. Zij weet nu dat dit het teken is dat we onder water gaan en houdt nu ook haar adem in. Hiervoor was het ook hoesten en proesten, nog steeds wel eens maar ze leert hier ook van om haar adem even in te houden.
Terwijl die ogen juist weer open 'moeten' blijven onder water (maar mogelijk doet ze ze onder water weer open)
Thuis elke keer bij het badderen een beker water over z'n hoofd gedaan of onder de douche, de douchestralen over z'n hoofd laten gaan. Bewust met iets anders dan "één twee", want dat zeg ik vaak met andere dingen al. Dus ik zeg z'n naam en "let op" en dan onder water. Zo heeft hij geleerd z'n adem in te houden als het water van boven kwam.
Ik heb de kleine met babyzwemmen nooit onder water geduwt Pas toen hij ogen dicht mond dicht 1,2,3 snapte Hij is super watervrij en kan heel goed z'n mond dicht houden Zie geen nut om baby's die het niet snappen een trauma aan te doen
Wij gaan zelf naar het vrij zwemmen met ons zoontje. Als sinds hij 3 maanden is (dus geen les). Wij vonden lessen zonde geld want hij was al gek op water. We gaan namelijk al een hele tijd met hem onder de douche in een groot bad. Dus een soort van zwemmen als je zo klein bent! Douche stralen op zijn hoofd was meer dan prima, vond hij zelfs lekker. Ik heb vanaf begin af aan gezegd ik wil niet dat hij onderwater gaat met zijn hoofd. Mijn man en ik hebben ook geen baby zwemmen gehad en wij hebben ook geen watervrees. Ik vind het zelf echt zielig om mijn zoontje onder water te houden Dat komt vanzelf wel! Belangrijkste is dat het zwemmen gewoon leuk is
Maar dat onderwater gaan is niet alleen om ze watervrij te krijgen.. het is ook gewoon heerlijk om onder water te zijn, ontspannen.. en om 'los' te zwemmen zonder drijfmiddelen. Maar dat houd bij ukkies in, dat ze dus onder water gaan omdat ze nog niet sterk genoeg zijn om boven te blijven. Dus onder water zwemmen is vooral ook héél erg léúk! Spulletjes opduiken, door poortjes heen etc. En bij alle dingen waarvan je als ouder weet dat het leuk kan zijn voor je kind, begeleid je je kindje toch van te voren? En meestal gaan ze het dan wel leuk vinden. En soms niet. Nouja, dat is na een paar keer proberen dan duidelijk. En dan gaat het niet alleen om zwemmen, maar op elk gebied.
Je hebt het toch over bewust zwemmen? Zie ene baby van 4 maanden namelijk niet door poortjes heen zwemmen. Wilt hij straks als hij groter is zelf meer spannende dingen doen prima. Zal ik hem uiteraard in ondersteunen. Maar hij heeft net ontdekt dat hij voeten heeft en is zodanig onder de indruk dat ik bewust onder water houden gewoon niet fijn vind. Is echt mijn mening en ik vind dat ieder voor zich dat moet weten. Maar ik doe het absoluut niet. Er komt straks een tijd dat hij dit zelf gaat ontdekken als dreumes. En dan ook beter zal begrijpen hoe of wat!
Inderdaad; dl wil pas sinds ze ruim 2,5 is graag onder poortjes etc door duiken. Het eerste half jaar wilde ze ook niet met hoofd onder water. Hebben we gerespecteerd; er zit maar 1 kindje in de groep van +/- 10 kinderen dat uit zichzelf de hele tijd onder water gaat