De titel zegt het al, hoe lang zou je zoiets kunnen bewaren? Ik ga namelijk op 3 december kerstshoppen met mijn zoontje in Dusseldorf en op 4 December vieren we Sinterklaas bij ons thuis met de familie. Nou wilde ik dus eigenlijk op 2 december al een lekkere kruidnoten witte chocolade cheese cake maken maar vraag mij dan af of hij dan nog wel goed is als ik hem maak op de 2e. Ik zou hem maken met slagroom, mascarpone, en kwark. Wat zouden jullie doen?
Twee à drie dagen moet zeker kunnen. Alle ingrediënten zijn langer houdbaar dan dat. (En nu heb ik trek in cheesecake, en ik eis een stukje!)
Als je gebakken cheesecake van maakt moet die vaak al 8 uur in de koelkast staan voordat die goed is. Dus als je hem op 2 december maakt zal die nog wel goed zijn
Het is de bedoeling dat het echt de 4e helemaal op gaat en mijn familie kennende is dat niet zo moeilijk voor ze Ik maak geen gebakken cheesecake, hij gaat niet de oven in maar het is de bedoeling dat hij alleen opstijft in de koelkast. Sorry @Mystiek
Twee dagen moet makkelijk lukken, zegt mijn man, mits je het al die tijd in de koelkast bewaart (kan dan wel 3 dagen zelfs).
Als je er kruidnoten bovenop wilt doen zou ik die er wrl pas op het laatste moment op doen.. Bodem+vulling moet wel kunnen..
Hij gaat na het maken meteen de koelkast in en komt er echt pas weer uit op de 4e Ik maak hem aan het eind van de dag op de 2e en hoop dat iedereen met zijn handen er vanaf kan blijven hahaha @blauwespeen: Ik zal straks even het recept plaatsen
Ik heb hem vorig jaar ook gemaakt, zou er niet vanuit gaan dat die opgaat, hij is vreselijk machtig wij waren met 14 man maar kregen hem niet op. Maar dat terzijde hij is helemaal niet zo heel lang en moeilijk te maken, dus als je een klein gaatje heb een dagje later t is te werk nu ook weer niet enkel het opstijven (nu ben ik wel een muts die gerust om 4 uur in de morgen aan het bakken slaat)
Nou ik heb gewoon eerder geen tijd. De 3e ben ik de hele dag aan het kerst shoppen in Dusseldorf en blijf dan in Rotterdam overnachten bij mijn ouders. Dan ga ik de volgende dag rond een uur of 11 weer terug naar huis en dan gaat de helft van de familie al mee dus dan vind ik het niet leuk om dan nog in de keuken te moeten staan. Vandaar dat ik het de 2e aan het eind van de dag doe. En om 4 uur al opstaan kan ik lichamelijk niet aan
Totaal geen aanval, maar vorig jaar was er dus over en hij werd hoe langer die bleef staan steeds korreliger van structuur en ook de bodem werd steeds kleffer was vers gewoon het lekkerste.
Ow ik zag het ook niet als aanval hoor Maar heb gewoon geen keus, kan niet anders dan het al op de 2e te maken. Ik maak het in de avond dus dat scheelt weer een hele dag Maar ik heb hier wel eens eerder een witte chocolade bastogne koek gemaakt en die ging hier helemaal op dus weet 100% zeker dat deze verslonden word door die varkentjes hier hahaha Maar bedankt voor de tip. Ik hou ook van vers maar heb nu even geen andere keus.
Oeh klinkt lekker.... Ik weet niet of het een goed idee is hoor, maar kun je de taart ook niet maken en invriezen en de dag zelf weer uit de vriezer halen 's morgens? Ik weet niet of de taart lekker blijft op die manier, misschien is er iemand anders die het weet...
Zou ook een idee kunnen zijn alleen ben ik bang dat het dan misschien te waterig word ofzo. Maar dat verzin ik ter plekke haha heb het nog nooit gedaan namelijk