Je favoriete vega recept...

Discussie in 'De lounge' gestart door Oedy, 16 nov 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Oedy

    Oedy Actief lid

    22 aug 2013
    326
    17
    18
    NULL
    NULL
    Heb inspiratie nodig..
    Sinds drie maanden geen vlees meer, maar mis het bij het avondeten soms nog best wel...
     
  2. Suzy85

    Suzy85 Fanatiek lid

    16 apr 2016
    2.364
    2.822
    113
    Informatiebeveiliging
    Provincie Utrecht
    #2 Suzy85, 16 nov 2016
    Laatst bewerkt: 16 nov 2016
    Risotto met bietjes, geitenkaas, rucola en geroosterde hazelnoten 😃
     
  3. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Wij aten laatst een rijst-variatie hierop: rijst, bietjes, linzen geitenkaas, walnoten en ongekookte spinazie er als soort salade onder.

    Maar hier zijn ook gevulde puntpaprika's met paprika, courgette en bonen een hit (daar dan lekker wat kruiden over en kaas op). Daarnaast stamppotjes zonder vlees en dan bijv. met een gekookt ei in plakken, extra uitje, paprika, soms augurk e.d.

    Wij eten sowieso weinig vlees, maar vullen dus aan met extra groenten, kaas, ei, noten, bonen e.d.
     
  4. Denise K

    Denise K Fanatiek lid

    11 apr 2010
    2.230
    354
    83
    Vrouw
  5. Eline88

    Eline88 Niet meer actief

    Ik vind pasta met een potje pesto genovese, zongedroogde tomaatjes, olijven, courgette en een ui altijd erg lekker.

    Verder maak ik regelmatig een ovenschotel met brocolli, pasta, brie, walnoten en tijm.
     
  6. Denise K

    Denise K Fanatiek lid

    11 apr 2010
    2.230
    354
    83
    Vrouw
    Oh, ook lekker! Broccoli (eventueel eerst kort voorkoken) roerbakken met perzikken (ik haal ze uit blik). In een ovenschaal mengen met gekookte penne. Sausje maken van crème fraîche, siroop van de perzikken & basillicum en kerrie. Beetje geraspte kaas erover en een paar minuten onder de grill.
     
  7. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.688
    2.385
    113
    Vrouw
    Broek
    Wij eten 1x p week vegetarisch maar wat het hier altijd goed doet is een quiche! Met brocolli, brie en walnoten bijvoorbeeld. Of met spinazie en fetakaas. Hier staan veel lekkere recepten (niet allemaal vegetarisch): Hartige taart Archives - MiCook overigens gebruik ik de recepten als leidraad en volg ze niet precies. En ik pak net zo vaak bladerdeeg uit de diepvries ipv dat ik de bodem ook zelf maak :) lekker snel!
     
  8. MissFluffy

    MissFluffy Fanatiek lid

    25 aug 2016
    2.218
    870
    113
    Vrouw
    miso soep met tofu
     
  9. Daan90

    Daan90 Bekend lid

    10 mrt 2013
    651
    3
    18
    Quinoa met pijnboompitten, geitenkaas en tomaat. Quinoa koken in een beetje bouillon en daarna in een bak alles erdoor mengen (kan je koud of warm eten).

    roerbakpasta (of gewoon pasta eerst koken en daarna in een wokpan) ei erdoor bakken (gewoon een paar rouwe eieren erdoor gooien), pesto en champignons.

    Dit zijn bij mij altijd favorieten die snel klaar zijn.
    Verder eet ik ook regelmatig vleesvervangers in de vorm van burgers/balletjes/gehakt.
     
  10. Vlinder84

    Vlinder84 Niet meer actief

    Vegetarische flapjes! Men neme wat nasigroenten en wokt deze met kruiden naar smaak. Paar plakjes bladerdeeg laten ontdooien. Groenten op 1 plakje, wat kaas ertussen, plakje bladerdeeg bovenop en met vork dichtmaken. Dan 20 minuten in de oven op 225. Lekker met wat ketchup.

    Quiche met prei, kaas, melk, kruiden en ei.

    Tagliatelle met creme fraiche, broccoli en kruiden.
     
  11. Mop81

    Mop81 Fanatiek lid

    9 nov 2013
    4.130
    2.517
    113
    Vrouw
    Amsterdam
    Pitabroodjes met falafel of vegaballetjes. Met feta, sla en groente die je lekker vindt en Griekse yoghurt erdoor mmmm
     
  12. lisanne123

    lisanne123 Fanatiek lid

    28 feb 2012
    2.862
    0
    36
    Je kan gewoon normale recepten aanhouden (ik ben al vega vanaf m'n 5e ) en gewoon vlees door vega vlees vervangen . Als er gehakt staat neem je vega gehakt , als er kip staat kan je des stukjes nemen of tofu , spekjes zijn er ook vegetarische . Shoarma is er ook vega kant en klaar of je kan gewoon tofu met een zakje shoarma kruiden doen .
     
  13. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.227
    7.274
    113
    Vrouw
    Brabant
    Dit doen we ook, onze kinderen zijn niet heel makkelijke eters dus aardappels/pasta/rijst, groenten en 'vlees' is toch het makkelijkst ;). Wij eten graag de schnitzels enzo van Valless, van Vivera de balletjes en nuggets, soms een kaassoufflé of een eitje. Wij eten nog wel vlees maar heel weinig, ongeveer 1 keer per week gehakt en 1 keer per week kip, en ham op de tosti en heel soms boterhamworst. En spekjes door de sperziebonen en boerenkool. En rookworst bij de boerenkool, maar dat eten we niet zo veel en 1 rookworst is ook ruim voldoende met z'n vieren.
     
  14. MissFluffy

    MissFluffy Fanatiek lid

    25 aug 2016
    2.218
    870
    113
    Vrouw
    quiche met broccoli, cashewnoten en brie
     
  15. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Eet je geen vleesvervangers?

    Ik ben zot op tofu. Vooral de roerbak reepjes van ah.
    Fallafel is erg lekker. Groente burgers en kroketten..

    Ik maak veel recepten coor mezelf zonder vlees of dus met een vervanger.
     
  16. Mississippi

    Mississippi VIP lid

    10 feb 2012
    10.511
    4.635
    113
  17. Niveah

    Niveah Fanatiek lid

    4 dec 2014
    3.528
    1.391
    113
    Vrouw
    Wij eten ook veel vegetarisch. Vandaag heerlijk aubergine gemaakt met tomaat en lekkere kruiden (waaronder hindoestaanse massala) en daarbij rijst en naan brood. Jummie!
     
  18. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Lasagnette met tomaat spinazie en ricotta (ah)

    Broccoli courgettetaart (kort stomen, in spingvorm met bladerdeeg, mengsel maken van kookroom met eieren en pesto. En als laatste er een laag kaas overheen en een uurtje in de oven.

    Er zijn genoeg heerlijke vega recepten, vleesvervangers vind ik dan weer niet te eten in de meeste gevallen. Wij zijn helemaal geen vegetariërs trouwens, maar eten zeker 3 keer per week geen vlees.
     
  19. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.990
    6.741
    113
    zuid-holland zuid
    In de winter:
    Gnocchi met broccoli, gorgonzola en walnoten
    Boerenkoolstamppot met shii-takes en zongedroogde tomaatjes
    Ovenschotel met pompoen, prei, mosterd en crème fraiche en dan een dakje van broodkruim en geraspte kaas

    In de zomer
    Pastasalade met gegrilde nectarine , rucola en zelfgemaakte pesto
    Couscous met erwtjes , feta, tomaatjes en munt
     
  20. Kusho

    Kusho Niet meer actief

    Gegrilde aubergine rolletjes met een vulling van ricotta, spinazie en basilicum in tomatensaus gegratineerd met parmezaan 😊 Heerlijk!
     

Deel Deze Pagina