Heb inspiratie nodig.. Sinds drie maanden geen vlees meer, maar mis het bij het avondeten soms nog best wel...
Wij aten laatst een rijst-variatie hierop: rijst, bietjes, linzen geitenkaas, walnoten en ongekookte spinazie er als soort salade onder. Maar hier zijn ook gevulde puntpaprika's met paprika, courgette en bonen een hit (daar dan lekker wat kruiden over en kaas op). Daarnaast stamppotjes zonder vlees en dan bijv. met een gekookt ei in plakken, extra uitje, paprika, soms augurk e.d. Wij eten sowieso weinig vlees, maar vullen dus aan met extra groenten, kaas, ei, noten, bonen e.d.
Vegetarische stoofschotel; Een vegetarisch stoofpotje - 10x gezonder Deze is zó lekker Persoonlijk schil ik wel de aubergine omdat ik het velletje taai vind, zeker als de rest zo lekker zacht is.
Ik vind pasta met een potje pesto genovese, zongedroogde tomaatjes, olijven, courgette en een ui altijd erg lekker. Verder maak ik regelmatig een ovenschotel met brocolli, pasta, brie, walnoten en tijm.
Oh, ook lekker! Broccoli (eventueel eerst kort voorkoken) roerbakken met perzikken (ik haal ze uit blik). In een ovenschaal mengen met gekookte penne. Sausje maken van crème fraîche, siroop van de perzikken & basillicum en kerrie. Beetje geraspte kaas erover en een paar minuten onder de grill.
Wij eten 1x p week vegetarisch maar wat het hier altijd goed doet is een quiche! Met brocolli, brie en walnoten bijvoorbeeld. Of met spinazie en fetakaas. Hier staan veel lekkere recepten (niet allemaal vegetarisch): Hartige taart Archives - MiCook overigens gebruik ik de recepten als leidraad en volg ze niet precies. En ik pak net zo vaak bladerdeeg uit de diepvries ipv dat ik de bodem ook zelf maak lekker snel!
Quinoa met pijnboompitten, geitenkaas en tomaat. Quinoa koken in een beetje bouillon en daarna in een bak alles erdoor mengen (kan je koud of warm eten). roerbakpasta (of gewoon pasta eerst koken en daarna in een wokpan) ei erdoor bakken (gewoon een paar rouwe eieren erdoor gooien), pesto en champignons. Dit zijn bij mij altijd favorieten die snel klaar zijn. Verder eet ik ook regelmatig vleesvervangers in de vorm van burgers/balletjes/gehakt.
Vegetarische flapjes! Men neme wat nasigroenten en wokt deze met kruiden naar smaak. Paar plakjes bladerdeeg laten ontdooien. Groenten op 1 plakje, wat kaas ertussen, plakje bladerdeeg bovenop en met vork dichtmaken. Dan 20 minuten in de oven op 225. Lekker met wat ketchup. Quiche met prei, kaas, melk, kruiden en ei. Tagliatelle met creme fraiche, broccoli en kruiden.
Pitabroodjes met falafel of vegaballetjes. Met feta, sla en groente die je lekker vindt en Griekse yoghurt erdoor mmmm
Je kan gewoon normale recepten aanhouden (ik ben al vega vanaf m'n 5e ) en gewoon vlees door vega vlees vervangen . Als er gehakt staat neem je vega gehakt , als er kip staat kan je des stukjes nemen of tofu , spekjes zijn er ook vegetarische . Shoarma is er ook vega kant en klaar of je kan gewoon tofu met een zakje shoarma kruiden doen .
Dit doen we ook, onze kinderen zijn niet heel makkelijke eters dus aardappels/pasta/rijst, groenten en 'vlees' is toch het makkelijkst . Wij eten graag de schnitzels enzo van Valless, van Vivera de balletjes en nuggets, soms een kaassoufflé of een eitje. Wij eten nog wel vlees maar heel weinig, ongeveer 1 keer per week gehakt en 1 keer per week kip, en ham op de tosti en heel soms boterhamworst. En spekjes door de sperziebonen en boerenkool. En rookworst bij de boerenkool, maar dat eten we niet zo veel en 1 rookworst is ook ruim voldoende met z'n vieren.
Eet je geen vleesvervangers? Ik ben zot op tofu. Vooral de roerbak reepjes van ah. Fallafel is erg lekker. Groente burgers en kroketten.. Ik maak veel recepten coor mezelf zonder vlees of dus met een vervanger.
onderstaande recepten behoren tot mijn favorieten: Ravioli met walnoten - Recept - Allerhande - Albert Heijn Gestoomde groentepakketjes met spaghetti - recept | 24Kitchen
Wij eten ook veel vegetarisch. Vandaag heerlijk aubergine gemaakt met tomaat en lekkere kruiden (waaronder hindoestaanse massala) en daarbij rijst en naan brood. Jummie!
Lasagnette met tomaat spinazie en ricotta (ah) Broccoli courgettetaart (kort stomen, in spingvorm met bladerdeeg, mengsel maken van kookroom met eieren en pesto. En als laatste er een laag kaas overheen en een uurtje in de oven. Er zijn genoeg heerlijke vega recepten, vleesvervangers vind ik dan weer niet te eten in de meeste gevallen. Wij zijn helemaal geen vegetariërs trouwens, maar eten zeker 3 keer per week geen vlees.
In de winter: Gnocchi met broccoli, gorgonzola en walnoten Boerenkoolstamppot met shii-takes en zongedroogde tomaatjes Ovenschotel met pompoen, prei, mosterd en crème fraiche en dan een dakje van broodkruim en geraspte kaas In de zomer Pastasalade met gegrilde nectarine , rucola en zelfgemaakte pesto Couscous met erwtjes , feta, tomaatjes en munt
Gegrilde aubergine rolletjes met een vulling van ricotta, spinazie en basilicum in tomatensaus gegratineerd met parmezaan 😊 Heerlijk!