Dat is eigenlijk een beetje vanzelf gegaaan. Van huis uit wist ik wel wat basis dingen, maar echt gekookt toen ik nog bij mijn ouders woonde, heb ik nooit gedaan. Dus door het te doen en de dingen te vragen die ik niet wist.
Ik hielp thuis wel mee maar dat was aardappels vlees en groente. Af en toe mochten m'n zus en ik wat maken en met kerst hielpen we. Later toen ik op mezelf ging wonen begon ik met wereldgerechten etc en daarna steeds meer uit boeken en internet, Google, ZP en m'n eigen gevoel
Van mijn (stief) moeder. Vanaf een jaar of 13-14 kookte ik elke dinsdag. Mijn moeder werkte dan tot 17 en ik zorgde dat het eten klaar was als zij thuis kwam. Daarvoor vond ik helpen al heel erg leuk dus vaak zat met haar geoefend.
Hier ook begonnen met zelf een beetje aanklungelen met chicken Tonight en Knorr wereldmaaltijden, en toen ik daar een beetje van af stapte veel kookboeken, googlen en m'n moeder bellen
Mijn ouders waren beide laat thuis van werk en wij als kinderen kookte om de beurt zodat we op tijd aan tafel konden. De basis hebben we dus al jong geleerd.
Mezelf geleerd, van huisgenoten etc. Dl krijgt wel een kookboek mee als ze op kamers gaat met haar favo recepten
Ik ging werken in de gehandicaptenzorg. Kwam op een woning waar we zelf moesten koken, zonder collega. Dus moest meteen voor 8 personen aan de slag. Heb heel vaak aan de telefoon gehangen bij mn moedertje
Ik maakte vroeger wel vaak soep ofzo, vanaf een jaar of 8. En op school kregen we in de brugklas kookles, leerden we bv chili-con-carne maken of macaroni. Vanaf m'n 17de ging ik uit huis en koolte ik gewoon zelf, heb het nooit moeilijk gevonden...
Op mijn werk voornamelijk toen ik verantwoordelijk was voor de maaltijd van 8 cliënten. Toen ik daarna ging samenwonen was het nog wel eens lastig de porties inschatten.
Ik heb leren koken van mijn moeder en op school 😊 En natuurlijk veel recepten lezen en dingen uit proberen 😊
Toen ik 10 was heb ik samen met mijn broer een kinderkookcursus gedaan in het buurthuis. Superleuk met een groepje kinderen een voor-, hoofd- en nagerecht maken en daarna gezamelijk opeten. Elke week een ander land. We hebben zo een boel nieuwe dingen leren eten. Daar heb ik de basis geleerd van het koken, maar ik leer nog steeds. Vanaf dat ik 16 was kookte ik 1 keer per week. Mijn oudste staat nu al naast me als ik kook, samen dingen snijden en het liefste zou ze in de hete pannen roeren, maar dat vind ik nog een beetje spannend.
Ikzelf. Ik heb helrmaal niks geleerd van mijn moeder. Of van mijn oma. Daar gingen we ook vaak eten maar was alles snotgaarm brrrrr. Ik heb op een school voor consumptieve beriepen gezetten dus wel wat koken gehad en snijtechnieken. Ben oas echt leren koken toen ik samen ging wonen en ik keer nog elke week bij door nieuwe dingen te proberen.
Zo ongeveer.. Maar ik ben nog steeds een luie koker hoor. De ingredientenlijst moet niet al te lang worden en de bereidingstijd ook niet, dan haak ik af.
Ik denk dat ik in groep 8 al geregeld kookte/bakte omdat ik dat erg leuk vond/vind. Op de middelbare school heb ik 2 jaar lang elke week 4 uur koken gehad (voor hoofd nagerecht) en niks uit pakjes of zakjes alles zelf maken. Nu vind ik het nog steeds erg leuk om te doen en dan geen recepten volgen altijd mijn eigen idee erbij. Irritante is wel dat ik het niet vaak nog een keer zo kan maken omdat ik niet meer precies de verhoudingen weet
Ja ik heb ook veel geleerd van receptjes van de allerhande. En van kookprogramma's van Jamie oliver. Verder vooral Google inderdaad. En bakken heb ik mezelf helemaal geleerd met boeken en internet. Ik kan best goed bakken. Geen super ingewikkelde dingen maar het lukt altijd en iedereen vind het lekker. Heb het een tijdje veel gedaan maar vind het nu niet zo heel leuk meer.
Koken heb ik mijzelf aangeleerd. Door te proberen, bij te schaven enz. Ondertussen kan ik erg goed koken, heb benefietdiners gekookt voor zo'n 60 man. En durf ik wel te zeggen dat ik een bovengemiddelde kok ben. Ik deins nergens voor terug probeer alles. En het is ondertussen echt mijn allergrootste hobby