Wij hebben nu 2 Duitse herders. Beide van goed gefokte ouders. Op het stamboom staan alleen honden met goede heupen en ellebogen dus al generaties HD en ed vrij. Met kinderen zijn ze geweldig, zo ontzettend lief. Met andere honden wisselt het erg wat voor andere hond we tegen komen maar ik vind ook niet iedereen aardig 😉 Ze zijn bijna 12 jaar oud dus zitten wel aan het einde van hun leven en daarom zijn wij wel al aan het rond kijken voor een andere hond. We willen namelijk een iets kleinere hond. Na even zoeken en informeren kwamen wij bij een toller uit, dus dat word onze volgende hond. Zelf zou ik als advies een toller geven, omdat je bij een Duitse herder best op veel dingen moet letten bij de aanschaf en er echt heel veel broodfok in is. Bij de toller is het toch minder
Berner sennen my all time favorite!!! Zijn super super lief maar ook lui haha. Daar kan je niet mee joggen! In de regen moet je m vooruit duwen Maar ze zijn zoooo leuk haha
Als je voor een witte herder gaat, let dan verdomd goed op het gedrag van de ouders, bij witte herders komt heel veel angst voor. Echt schijtbange honden die bij verkeerde aanpak angstagressie kunnen gaan vertonen. Duitse herders zijn geweldig, maar let goed op erfelijke gebreken en op de bouw. Die koehakkige kromme ruggen en bijna over de grond schurende knieën kan niet prettig lopen en er zijn ook rechte(re) herders. Mechelse herders zijn in het algemeen wat reactiever dan Duitsers, dat kan zich uiten als nerveuzer, feller. Voor alle herders geldt dat je op moet letten met kinderen (voor alle honden uiteraard, maar zeker met herders), je eigen kinderen, al dat gaat meestal prima, maar vooral met vriend(innet)jes die komen spelen. Ruzie of stoeien of druk en lawaaiig spel kan een herder het idee geven dat jouw kind verdedigt moet worden. Labradors zijn vaak een goede keus in een gezin, hooguit wat lomp, maar labradors hebben in hun gedrag tov andere honden vaak een plaat voor de kop, hoeft geen probleem te zijn, alleen een aandachtspuntje. Shelties zijn leuk, slim, leergierig, maar wel vocaal (ze blaffen graag en veel als je dat toestaat) en gevoelig, (vaak ook voor harde geluiden) Berner sennen voldoet aan praktisch al je wensen, alhoewel ze niet allemaal willen hardlopen en ook daar, let op waar je er een koopt, want de gezondheid van de Berner is bedroevend. Mopsen zijn van karakter geweldig, maar die korte neuzen grenst aan mishandeling. Dat schattige gesnurk is niks meer of minder dan een benauwde hond. Tollers zijn leuk, maar werklustiger en gevoeliger dan Labradors of Golden retrievers.
Chagrijnige rotzakken, sorry. Ik ken welgeteld 1 leuke appenzeller en zijn baas kent er ook maar 1 Van de BKZS-website: De Appenzeller is een zeer oplettende en alerte hond met een pittig en levendig temperament doch zonder nervositeit en duidelijke angst. pittig en levendig vertaalt als druk en fel Tegenover vreemden stelt hij zich wantrouwend gereserveerd op met innerlijke zekerheid. wantrouwend naar vreemden, dus niet handig met vriendjes van de kinderen Hij is van een gemiddelde hardheid, verdraagt echter geen harde aanpak maar vraagt als het ware om een consequente en duidelijke opvoeding en leiding, anders neemt hij zeer snel zelf het voortouw - hij is van nature immers een roedelleider. Van nature roedelleider-->dominant, sterk karakter. Niet per se een nadeel, maar je moet wel stevig in je schoenen staan. Het is een zeer aanhankelijke hond die dan ook de nodige aandacht vraagt. De Appenzeller is zeer gebonden aan het het gezin, huis en hof, is daarbij zeer waaks en zal zich doen gelden wanneer het nodig is. Als in blaft bij (vermeend) onraad en vaak ook niet te bang om te bijten Hij heeft een feilloos gevoel voor goed of kwaad, maakt duidelijk onderscheid tussen zijn eigen vertrouwde wereld en al het vreemde daarbuiten. Ook weer, niet handig met kinderen en vriendjes De Entlebucher is soortgelijk, maar in mijn ervaring iets milder dan de Appenzeller.
Bedankt voor je uitgebreide reactie. Als we gaan voor een herder (witte of Duitser) dan sowieso bij een erkende fokker met beide ouders aanwezig. Heb helaas een mp ZH meegemaakt en die was niets in de richting van lief, of zachtaardig. Geen hond die je bij je kinderen wilt hebben. Ik ben de opvoeder binnen het gezin. In het geval van een witte herder gunstig. Gezien hun voorkeur voor vrouwen en mijn ervaring met witjes.
Ik heb een Hollandse smoushond gehad en zij was super lief, het karakter van deze hondjes is ook super, trouw, aanhankelijk, waaks en heel speels ( en de mijne was ook super lui ) Helaas is zij overleden, nu heb ik nog een boerenfox uit het asiel ( hyper actief ) en 2 honden uit Spanje ( een podenco herder mix en een tekkel chihuahua mix )
Eens met Pipakaas.. Ik als dierenartsassistente word echt niet blij van Appenzellers, zijn gewoon niet te vertrouwen leert de ervaring.. Ik heb in ieder geval nog nooit een betrouwbare en lieve Appenzeller meegemaakt..
Ik heb nu een Jack Russel (het grotere model en is lief, rustig en luistert erg goed. Een uitzonderingetje dus ) Als volgende hond zou ik heel graag een Drentse Patrijs hebben. Zo mooi, lief! Maar ook deze moet je opvoeden. Labradors ben ik ook nog steeds fan van. En dalmatiers vind ik nog steeds zoo mooi!
Ik heb Duitse herder gestemd. Ik heb namelijk altijd gezegd dat als ik ooit een hond zal hebben, het er zo eentje wordt. Heb er een zwak voor.
Ik heb gekozen voor Sheltie. Het zijn ontzettend leuke en slimme honden, maar ze hebben wel veel beweging nodig. 3x per dag een blokje om is niet voldoende! Mijn 2e keus zou de Berner Sennen zijn. Ook ontzettend lieve beesten. Nadeel van zo'n grote hond is dan weer: Ook veel beweging nodig, eet veel en is 'lomp' dus bereid je voor op dingen die omgestoten worden, ook kinderen en mensen. Mopshond vind ik verschrikkelijk. Herders zijn ook mooie honden, maar moeten echt strak gehouden worden. De herder staat niet voor niets op #1 qua aantal bijtincidenten. Dat is er niet helemaal uit te halen met opvoeding, want het zit in de aard van het beestje. Vroeger had ik labrador gezegd, maar ik vind ze nu eigenlijk een beestje saai... Als in: Iedereen heeft al een labrador. Dus ik zou toch voor de Sheltie gaan!
Ik denk dat dit een heel mooi en eerlijk overzicht is! Sowieso goed opletten waar je hem haalt. Welke fokker, stamboom, etc.
Zelf Amerikaanse stafford gekozen. Juist vanwegen gezinshond. Trouw en leergierig. De mijne kan goed met andere mensen en dieren dus of dat opvoeding is op geluk weet ik niet. Dit is niet ras gericht denk maar eerder de opvoeding. Ze houden van beweging en uitdagingen en leren graag. Herder zou ik niet doen. Leuke honden maar zie veel in mijn omgeving dat vreemde kinderen/ mensen niet geaccepteerd worden. Ze grommen en snauwen al snel als vreemd kind in hun terein komt. Mijn dochter heeft 2 vriendinnen met bijv herder en als ze daar maar langs de voerbak loopt doen ze echt lelijk. Een keer zo lelijk dat ze niet meer daar durft te spelen. Hier mag iedereen binnen en zelfs mee-eten uit de honden bak als ze willen. ( doen ze niet maar voorbeeld) Dit omdat ik de baas in de roedel ben en alles van mijn in in huis. Ze zal ook niks slopen
Wij hebben een herderachtige. Dat gezegd hebbende: Ik zou geen herderachtige nemen (meeste bijtincidenten zijn met herders. Dat waakzame gedrag heeft dus ook een minder handige kant). En ik zou ook geen terrier- of dogachtige nemen (risico, die rassen zijn niet gefokt voor de gezelligheid). Dan blijven er nog genoeg rassen over hoor. Er zijn vele vriendelijke jachthonden bijvoorbeeld. Met een beetje training (en een piepbeestje in je zak) kan je die best gehoorzaam krijgen. En ik zou een ruwharige nemen; dat scheelt ENORM veel stofzuigen!
Dat herders bovenaanstaan qua bijtincidenten is echt niet waar! Met stip op 1 staat een jackrussel. Duitse en mechelse herders staan wel hoog, maar ook rottweiler, labrador en golden retriever. De witte herder eindigt veel lager.
Bedankt! We hadden er al bijna 1 gekocht. Maar we zien er nu toch vanaf. We gaan nu een boerenfox kopen. Iets heel anders, maar ja...
Welke bron gebruik jij? Als je deze bron bekijkt, zie je toch echt de Jack Russel op nummer 13. Duitse en Belgische herders staan er boven. Witte herders staan inderdaad een stuk verder onderaan. Dit is een officieel Nederlands onderzoek. Deze bron gaat uit van een Amerikaans onderzoek. Hier staat de Duitse herder op nummer 3. Jack Russell komt er niet in voor. Maar dat komt denk ik, omdat ze in dit onderzoek rekening gehouden hebben met schade. De honden in deze lijst hebben grotere en sterkere kaken en zijn dus gevaarlijker.
Wij hebben een kruising labrador mechelse herder. Echt een schat van een beest. En we hebben een Jack Russel. Ook een dotje. Ik denk dat opvoeding vooral een boel doet. Welke hond je ook neemt. Ik ben zelf ontzettend verliefd op rottweilers, staffords en husky's. Vind ze prachtig. Maar ik was geen honden gewend en het leek me beter om voor een iets 'milder' ras te gaan. We hebben inderdaad wel gekeken naar wat we wilden. Een gezelschapshond, geen waakhond. Lekker actief (mijn conditie moet ook op peil houden) En het moet goed gaan met kinderen. Ik heb heel veel geleerd tijdens de cursussen. Puppy, beginners en de oudste hond ook gehoorzaamheid 1 en 2. Jongste is net klaar met de beginners. Niet alleen omdat ik een goed luisterende hond wil en gelukkig ook heb, maar omdat honden nou eenmaal geen mensen zijn en ik ze een beetje wilde begrijpen.
Ik denk dat ze heeft gekeken naar het bijtpercentage. De laatste kolom. Daarmee komt de Jack uit op 10.4 procent.