Graag ontopic blijven, anders zullen we het topic sluiten. De vraag was of het kindje (Moslim) knakworstjes mag eten?
Bedankt allemaal. Ik heb vissticks gekocht en had runderknakworstjes, maar die waren vast niet halal (stond er niet op in elk geval). Het jongetje heeft wel van de vissticks gegeten. En ik had idd ook Katja snoepjes gekocht, maar die wou hij toch maar niet.
Zo werkt een geloof niet helemaal hoor Ik zeg niet dat iemand dan geen moslim is. Wie ben ik om dat te bepalen? Wat ik bedoel is dat bepaalde zaken heel helder zijn en er geen eigen draai aan te geven is. Dat mensen zelf bepaalde regels verzinnen is prima, moeten ze zelf weten. Maar waar ik mij aan stoor is dat die mensen dan doen alsof het islamitisch gezien toegestaan is, terwijl dat dus niet zo is. En dat is dan meer om het voor zichzelf goed te praten. Ik doe ook dingen die niet helemaal islamitisch verantwoord zijn, maar ik geef dat wel toe. Ik ga niet de regels van het geloof zo verdraaien dat het in mijn straatje past. Snap je?
Fijn dat het gelukt is. Er zijn ook vegetarische worstjes voor het geval dat. Meestal weten de ouders wel te vertellen wat het kind wel/ niet mag?
Dat is met elk geloof toch zo? Een ieder mag geloven wat hij/zij gelooft? Daarbij hoeft het ene toch geen absolute waarheid te zijn? Daarom heet het ook geloof. Je gelooft iets, maar dat wil niet zeggen dat dat ook zo is. Er zijn immers zoveel verhalen geschreven over verschillende soorten geloof. Volgens mij kan iedereen uit elk afzonderlijk religie wel zijn eigen persoonlijke interpretaties halen en daar naar leven. Ik had vroeger een christelijk vriendinnetje en haar ouders hadden geen televisie omdat zij zeiden en vonden dat dat in de bijbel stond dat dat niet mocht. Een klasgenootje van hetzelfde geloof had wel een televisie. Zijn ouders zeiden dat ze nergens hadden gelezen dat dat niet mocht. Wat is dan goed of fout?
Klopt En wat dacht je van alle Katholieken die eigenlijk helemaal geen anticonceptie mogen..die toch de pil of een condoom gebruiken.... Of christenen die op zondag massaal na de dienst nog even bij de Albert Heijn gaan winkelen ( bij ons in de wijk staat een soort kerk naast de Albert Heijn)
Nou dat is onzin. Zondag is rustdag... tijd voor bezinning en rust. Shoppen bij appie hoort daar niet bij dus een zwaar gelovige christen is dan niet serieus bezig met zijn geloof
Waarom zou ik niet kunnen uitrusten en bezinnen terwijl ik lekker in de Albert Heijn loop? Het is inderdaad traditie hoe je zondagsrust invult. De een doet niks, de ander gaat wat leuks doen.
Waarom niet? Shoppen kan ook heel ontspannend zijn, hoor. Wie ben jij (of wie dan ook) om te bepalen wat 'rust' is? Dito met autorijden. Reizen zou ook niet mogen op de zondag. Maar wanneer is het reizen? Als je binnen je eigen dorp blijft, lijkt het me niet echt reizen... Maar dat is voor iedereen anders, denk ik.
Het heeft niet te maken dat shoppen ontspannend is, zondagsrust betekend ook niet dat jij op zichzelf dus niks mag doen, en ook niet dat er geen handel gedreven mag worden, maar; omdat iemand die bij AH werkt moet werken voor jou heeft deze geen zondagsrust. Je laat iemand dus voor jou werken terwijl deze dag als rustdag geldt. Dit geldt ook voor een kop koffie drinken in een restaurant. voor jou ontspanning, maar voor degene die moet werken niet natuurlijk. Maar als jouw grootste hobby tuinieren is, mag jij best op zondag je tuin doen. Vindt jij bakken enorm ontspannend, mag jij best een taart bakken op zondag. Waar het om gaat is, dat jij je rust vindt, dat je een ander daar niet mee belast, én dat je die dag aan God denkt en om die reden naar de kerk gaat. Bovenstaande geldt dan weer niet voor zwaar gereformeerden: die doen op zondag echt geen taart bakken of tuinieren, zelfs als dat hun grootste hobby zou zijn.
Ook dit heeft weer te maken met cultuur en tradities binnen een cultuur. Ik ervaar de zondag zelf hoe jij deze beschrijft, maar ga daar niet rigide mee om. Heb ook contacten in Oost Europa, maar daar gingen we juist op zondag uit eten, omdat anders de vrouwen van die gemeenschap moesten koken, door uit eten te gaan hadden zinnen de groep gasten beide een rustdag.
Ik bedoel dat de Bijbel (waar mijn geloof op gebaseerd is), daar niets over voorschrijft. Daarnaast leef ik als christen niet voor de regeltjes. Er zijn wel heel veel tradities, bijvoorbeeld rondom de zondagsrust, maar die zijn deels ook tijd- en cultuurgebonden. Maar dit gaat wel een beetje off-topic.
En even voor alle duidelijkheid: denk niet dat ik het allemaal perfect doe hoor. Ik ben gelovig, doe mijn best, maar als ik onverwachts eters krijg op zondag ren ik toch echt even naar de AH... Ik probeer het wel zoveel mogelijk te vermijden, haal het normaal wel op vrijdag/zaterdag, maar soms gebeurd het me wel hoor. Ik ga niet bewust winkelen op een koopzondag, dat doe ik dan weer niet.
Het enige dat ik weet is dat Halal Frankfurters heel smerig zijn Ik koop nooit worstjes hier in Saudi. Al het andere vlees is prima hoor maar de worstjes...
Ik vind het heel lief dat je zoveel moeite doet TS voor 1 kindje. Hoop dat het t waard was/is. Kan me nog reactie hier van iemand herinneren die zelfs het bakje/schaal meteen zou weg gooien als het van mensen kwam die thuis gewoon varkensvlees eten. In zo een geval zou alle moeite voor niets zijn...
Dit! Zondagsrust komt niet eens in de bijbel voor (wel sabbatsrust, maar dat is zaterdags). Geloven is niet je houden aan regeltjes, maar een levende relatie hebben met God waardoor je (bijna) automatisch uit liefde gaat leven naar de bijbelse normen en waarden. Maar nu zijn we weer eens erg off-topic On-topic. Ts heb je nog met de ouders hierover gesproken? Kan me indenken dat ze het heel fijn vinden dat je hier zo rekening mee wilt houden!