Hoe verse rode kool bereiden?

Discussie in 'De lounge' gestart door Tegeirian, 27 nov 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Youtan

    Youtan VIP lid

    9 jun 2015
    6.495
    4.332
    113
    Vrouw
    Ik heb geen idee! Geef dat soort dingen altijd aan mijn moeder mee en dan krijg ik het in een pan weer terug.

    Wij hebben een tijd zo'n biologische groentendoos gehad, man, wat was ik blij met mijn moeder :D
     
  2. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Rode kool fijn snijden, 1 a 2 appeltjes fijn snijden, kruidnagel en samen in pan met water koken. Op een gegeven moment doe ik er ontbijt koek bij en laat ik het doorpruttelen.
     
  3. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Jaaa met ontbijtkoek idd! Dat maakt het een beetje dikkig, zoet en kruidig.
     
  4. tuc

    tuc Niet meer actief

    ik krijg het ook niet lekker....uit een potje vind ik niet te vreten.
    Dus hier altijd diepvries rode kool...net zo vers en heerlijk.
     
  5. mariska165

    mariska165 Fanatiek lid

    4 jan 2009
    4.106
    624
    113
    groningen
    Dank je wel!
     
  6. Mamalon

    Mamalon Actief lid

    27 feb 2015
    217
    50
    28
    Voor diegene die van wat zoeter houdt:
    Als ik het maak kook ik het, daarna maak ik met wat kookvocht en bijvoorbeeld wat maizena een soort papje. En dan roer ik er wat appelstroop door heen. Zo smaakt het net zoals uit de diepvries.
     
  7. Lousaa

    Lousaa Fanatiek lid

    18 nov 2011
    2.497
    2
    38
    Laaaaaang koken in water of appelsap. Zout en citroen appel kaneel en rozijnen erbij. Als je potjes gewend bent denk ik dat je er haast niet aan ontkomt om er nog suiker of honing door te gooien.
     
  8. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Precies, beetje basterdsuiker zou ook kunnen.
     
  9. Janna

    Janna Fanatiek lid

    Pruimen erdoor is ook lekker!

    Voor degenen die geen azijn willen gebruiken: het gaat erom dat je iets zuurs gebruikt. Appelsap of citroensap werkt ook.
     
  10. julia80

    julia80 Fanatiek lid

    11 jan 2014
    4.610
    2.404
    113
    Wat ij hier nog mis en mijn moeder altijd doet is boter erbij. Zij maakt het altijd heerlijk!
     
  11. wwrr

    wwrr Fanatiek lid

    14 mei 2013
    1.280
    448
    83
    Ik kook het met laurierblaadjes en kruidnagels. Als t gekookt is doe ik er flink wat kaneel doorheen en appel of peer in kleine blokjes. Met peer is hier favoriet. Maar rozijntjes of pruimen lijkt me ook erg lekker!
     

Deel Deze Pagina