Lieve forumgenoten, Er zitten hier heel veel slimme dames! Ik doe weer een (hbo) opleiding en moet wederom een scriptie schrijven. Ik vind het erg moeilijk om weer een onderwerp te verzinnen. Ik haal een extra graad voor het onderwijs, deze keer Engels. Nu hoeft het niets te maken te hebben met Engels, maar wel met onderwijs(geralateerde) onderwerpen. Mijn interesses zijn: psycholgie, Speciaal Onderwijs, Cluster 4, gedragsproblemen, stoornissen. Samengevat voor mijzelf; 'iets van zorg' in het onderwijs. Wie heeft een mooi idee voor een scriptieonderzoek Bij voorbaat enorm bedankt!
Tweelingen in dezelfde klas. In sommige scholen is er een regel dat dit niet mag. Maar onze kinderen kunnen niet zonder elkaar en zitten daarom bij elkaar. Dit heeft wel zijn voors en tegens gehad, en is vaker dan eens besproken met de juf.
Zoiets zit ik aan te denken of meervoudige intelligentie oid. Klassengroote is altijd een discussiepunt, maar ik zie mezelf daar geen 30 pagina tellende scriptie over schrijven. Net zoals tweelingen. In het VO waar ik gewerkt heb en werk is dat nl geen probleem, als het zo uitkom, dan zitten ze bij elkaar. Bedankt alvast voor het meedenken
Bij nader inzien en even te hebben gelezen op het internet, stast hij toch ook op mijn lijstje; nu nog een mooie onderzoeksvraag/vraagstelling/doelstelling hiervan maken. - klassengrootte, resultaten en gedrag. Bedankt
Ik vind dit wel een goede hoor. Zelf ook erg interessant trouwens. Hier zijn de klassen maximaal 25 en vergeleken met andere scholen blijken dat kleine klasjes te zijn. Las hier op zp een keer van een klas met 36...dat vind ik echt niet normaal.
Ik ben momenteel ook bezig met een onderzoek in het onderwijs. En ik zag vandaag op nu.nl een interessant stukje staan over ontwikkelingskansen in het onderwijs.. en dan met name in de overstap van basis naar voortgezetonderwijs. Daar zitten ook veel hiaten in die opgevuld kunnen worden?
Hoe het gaat met de kinderen die eigenlijk een aantal jaar geleden op het speciaal onderwijs terecht zouden zijn gekomen, maar die nu toch in regulier onderwijs zitten. In combinatie met de grote klassen.
Dat is de kwestie omtrent "passend onderwijs" iets waar ik helemaal niet achtersta... ik werk momenteel niet eens in het VO, maar op een cluster 4 basisschool. En dan ook niet voor de klas (wel vervanging) maar ik doe de mediation, de achterwacht. Kindjes die er volledig uitklappen (gedrag, agressie, ruzie, slechte dag etc) die komen bij mij terecht. Ik zie kinderen die zoveel extra aandacht nodig hebben en ook vragen, positief en/of negatief, dat ik het snap dat die specifieke kinderen op het reguliere onderwijs heg echt moeilijk hebben.
Volgens mij was daar al onderzoek naar gedaan en bleek dat de persoon voor de klas meer invloed had op de resultaten in elk geval. Zou het als ik jou was nog even nazoeken. Natuurlijk zijn veel onderzoeken al eerder gedaan, maar dit heeft gewoon in de krant gestaan en ik weet niet of het dan nog geaccepteerd wordt als jij dit ook onderzoekt. Vanuit eigen belangstelling: passend onderwijs en hoogbegaafdheid. Dit is geen stoornis, dus het lijkt lastiger daar budget voor vrij te maken omdat de urgentie van aanpassingen vaak niet gezien wordt.
Meidenvenijn?? Zoek maar eens op. Afgelopen week naar en congres geweest met dit thema. Erg interessant
Als je dit zo zegt, klinkt dit als een uitgelezen onderwerp. Je loopt ertegenaan, windt je erover op alleen je baseert je met name op je eigen waarneming. Als je er mbv je scriptie in slaagt hier een inhoudelijke verdiepingsslag te slaan, heb je een winning situatie: je toont aan dat je een onderzoekende hbo er bent en je leert iets waar je zelf wat aan hebt. Ik zou mijn studenten zo' n keuze altijd aanraden boven ver van hun bed onderwerpen. Maaaaaar: het ligt wel ver van het Engels af.
Mijn oudste komt eind van het schooljaar in een groep 1/2 waar dan 40 kinderen in zitten. Dat vind ik echt veel te groot! Gelukkig staan ze vaak wel met z'n tweeen op de groep.
Wat heeft een cluster 4 kind nodig om wel in het regulier onderwijs mee te kunnen komen. Taal en beelddenkers Zin en onzin van zittenblijven. Hoe cluster 4 leerlingen begeleiden in de grote stap naar het VO.
Passen onderwijs. Dus hoe kan er binnen een school het best vorm gegeven worden aan passend onderwijs? Welke begeleiding is er nodig voor docenten? Wat is er mogelijk en ook wat niet? Zelf ook bezig om eem onderwerp voor scriptie te bedenken binnen het onderwijs. Echter wil ik mij gaan verdiepen in de motivatie van jongens.
Ik windt me er niet over op, ik ben er helemaal niet mee bezig zelfs verder. Maar vind het ook zeker geen leuk/interessant onderwerp om te onderzoeken. Dat het ver van aengels af ligt dat geeft niet, het is mijn derde opleiding (maatschappijleer, SEN en nu Engels), dus het mag wat ruimer.
Dit zou leuk zijn, maar daar krijg ik geen toestemming voor, omdat ik eigenlijk opgeleid word voor het middelbaar onderwijs. De overstap van basis naar VO zal wel mogen denk ik.