Hoi hoi Sommigen van jullie zullen het heerlijk vinden om uitgebreid te koken voor kerst en ingewikkelde dingen uit te proberen. Ik wil ook best 'wat nieuwe dingen' proberen, maar het moet ook nog té ingewikkeld zijn, ivm de organisatie vooraf. Mijn schoonfamilie komt eten, dus wil ik toch wel een feestelijk / chique kerstdiner. Wie heeft er goede, lekkere, en makkelijke ideeën? Geen knoflook of vis....
Even nadenken: een paar jaar geleden hadden wij als diner Vooraf: Heldere groente- of uiensoep Garnalencocktail of galiameloen met ham Als hoofdgerecht: Rollade met vulling Sperziebonen in bacon gerold Salade Aardappelkorketjes en pommes duchesse Als toetje: Kaneel- en vanilleijs met kletskoppen, slagroom en een bonbon
Ik zou dan rucolasoep met zachte geitenkaas maken, dat is serieus binnen een kwartier klaar én héél erg lekker, beetje apart, dus niet standaard. Of je maakt carpaccio met truffelmayonaise en pijnboompitten, nét even anders en ook ontzettend lekker. Als hoofdgerecht een vleesgerecht uit de oven. En vergezeld van aardappelgratinschijfjes met gesmolten kaas erop. Een eenvoudige salade erbij, met ouderwets lekkere ceasar dressing. Als toetje ijs met vers fruit en slagroom.
Ik zou dingen maken die je de dag ervoor kunt maken en op de dag zelf alleen maar hoeft op te warmen of kort af kunt koken. Soep. Kipcocktail (voorgerechtje in glas) Quiche als bijgerechtje.
Dit vorige week gemaakt en vond het zeker feestdagwaardig hoofdgerecht; Kipfilets Omwikkeld Met Spek, Overgoten Met Romige Champignonsaus recept | Smulweb.nl Knoflook kun je weglaten En echt makkelijk om te maken Je kunt de kip ook vervangen door varkenshaas...
Ik zou vooraf een soep doen. Die kan je van te voren maken en op de dag zelf alleen opwarmen. Lekker met bruchetta. Zo'n beetje elke supermarkt heeft kant en klare bakjes die zo de oven in kunnen. In aardappels, groenten en vlees. Is dus alleen een kwestie van uitzoeken wat je lekker vind haha. Eventueel wat sausjes en salade bij serveren.! Dan heb je het hoofdgerecht al klaar. Ik ben gek van taart en kleine gebakjes dus ik zou zoiets doen. Bijv lavacakeje met een bolletje ijs.
Ik ben zelf geen held in de keuken, maar wij gaan het volgende maken: Voorgerecht: tomatensoep en groentesoep met stokbrood (we zijn met 8 personen, we kunnen kiezen). Hoofdgerecht: kipfilet gevuld met kruidenboter en omringd met spek, gebakken aardappelen en verschillende salades. Nagerecht: ijs (denk ik). Mijn zus en haar vriend maken het voorgerecht, mijn man en ik het hoofdgerecht en mijn ouders zorgen voor het nagerecht.
Ik had vorig jaar kwartels uit de oven gemaakt. Echt heel makkelijk en erg lekker. Ga ik dit jaar weer doen.
Wij doen het ook makkelijk en lekker: - Vooraf garnalen cocktail en gerookte kipcocktail. Die laatste maak je door cremefraiche te mengen met mayonaise. Ananas, rucola, paprikareepjes en de kip. In een mooi glas doen en klaar. - hoofdgerecht oosterse varkenshaas. Varkenshaas vullen met bosui, spek, sojasaus, abrikozenjam. Dichtmaken met sateprikkers en grillen of bakken. - spekkoek en ijs na. Spekkoek volgens eigen recept. De andere kerstdag eten we tagliata vooraf. Rucola, biefstuk, pijnboompitjes roosteren en een dressing van olijfolie, thijm en balsamicosiroop Als nagerecht een chocolademousse met ijs
Ik ga beef Wellington maken. Van de week even oefenen en als het dan lukt ga ik hem met kerst maken. We maken met de hele familie verschillende dingen.
Meestal geen voorgerecht of wat kleins, stokbrood met kruidenboter en tapenade/bruchetta .dat kun je laten staan. Hoofdgerecht frietjes, gevulde varkenshaas (varkenshaas opensnijden, vulling kastanje champignons, ui, paar walnoten in de hakmolen, peper, zout (knoflook kan hoeft niet) vulling in de varkenshaas, pancetta om de varkenshaas wikkelen dicht maken met prikkers. Alles in de oven Je kan het van tevoren vullen. Groente komkommer, tomaatjes. Of broccoli 5 min koken (van tevoren) en opbakken met wat overgebleven stukjes pancetta. Toetje maak ik altijd een dag vantevoren, yoghurtbavarois en stoofpeertjes. Yoghurtbavarois is niks anders dan yoghurt, slagroom en gelatine. Stoofpeertjes gaan bij ons in de slowcooker met een beetje honing en kaneelstokje.
Echt makkelijk? Vooraf een chique kant en klaar soep (bij AH heb je ze in die plastic 'zakken' van een bekender merk). Een carpaccio is ook makkelijk te maken, dat is vooral een kwestie van 'neerleggen' met een recept van internet. Vergeet garnering niet, eten mooi aankleden toont goed. Ook het bord niet te vol. Hoofdgerecht: Varkenshaas met champignonsaus/paddestoelen o.i.d. Met varkenshaas ga je qua timing niet snel fout. En de champignonsaus kan ook zo kant en klaar als je wil . Aardappelroosjes kant en klaar in de oven (toont chique), klein beetje garnering, en groente kun je alle kanten op. spinazie a la creme in een apart bakje ernaast, salade, sperziebonen met klein beetje olijfolie in kookwater ernaast, en/of 3 trosjes broccolli? Na: kaasplankje of ijs (dame blanche is simpel), en daarna nog een kop koffie/thee of iets specialer. Eventueel met chique bonbons erbij o.i.d. Dat toont meteen mooier. Voor deze maaltijd moet je vooral kunnen opwarmen, niet zozeer koken!
Oeh lekker. Wil ik zelf ook nog eens een keer maken. Koop het meestal met de feestdagen kant en klaar bij de slager.
voorgerecht: soep, meloen met ham of carpaccio Hoofdgerecht: rosbief en rollade uit de oven, aardappel gratin uit de oven en een salade, appelcompote en witlof ham/kaas uit de oven nagerecht: ijs daarna een kaasplankje daarna: koffie met likeur en een bonbon Allemaal heel makkelijk te koop in de supermarkt, weinig werk en toch een heerlijk compleet menu
- Pastinaak- knolseldersoep. Net voor het serveren een beetje truffelolie en wat truffelschijfjes erop. De soep smaakt beter als je hem een dag eerder maakt. Makkelijk en heerlijk - trio van amuses, een bruschetta, glaasje met kip met dressing, mini slaatje in glas of carpaccio. Echt een hapje per amuse, - varkenshaas ingesmeerd met mosterd, dan in de parmaham, korst van bladerdeeg uit de oven. In plakken snijden, serveert mooi. Aardappeltjes uit de oven of grote aardappels spiraalsnijden, bestrooien met olie, koekkruiden en fleur de sel. - iets moeilijker (niet moeilijk, maar vermoeiend) een sabayon, en dan ondertussen in de oven repen bladerdeeg, insmeren met ei en beetje kaneel erover. - koffie met, of thee met een theebloem erin. Voor de grote eters kan je nog iets lekkers halen bij de chocolatier. Je kan bij het hoofdgerecht nog stoofpeertjes maken, die kan je ook al een dag eerder maken.
Ik zie dat Trirani ongeveer in dezelfde richting als ik dacht Dit is écht het meest simpele dat er is, praktisch alles is dan kant en klaar te koop. Goed opwarmen/oven gebruiken en je bent klaar. Ik doe het ook ongeveer op deze manier dit jaar.
Ik maak kip in de hoed, ieder jaar weer een schot in de roos bij ons. Kun je de dag van te voren lekker op je gemak maken en op de dag zelf in de oven zetten, salade erbij en klaar! Vooraf een soepje en als nagerecht ijs. Kip in de hoed - Recept - Allerhande - Albert Heijn
Ik zou gaan voor zelfgesneden steak tartaar. Met goed vlees is dat niet moeilijk. Dan een heldere paddestoelenbouillon met sherry of whisky. Hoofdgerecht een wildstoofschotel met knolselderijpuree, spruitenstamp en bijvoorbeeld cranberry/appelcompote en uitgebakken spek en hazelnotenkruim En toe koffie met likeur en bonbons. Eventueel een miniglaasje bijzonder ijs. De meeste mensen hebben niet echt zin in toetjes na zo' n groot menu, geloof ik. En je kunt heel makkelijk natafelen met iets kleins. Bij al deze gerechten komt het aan op het op smaak brengen, daar moet je even werk van maken. Maar de bereiding zelf is niet moeilijk, er kan niets verbranden of overgaar worden. Dat vind ik simpel. '