Als je een blikje deeg om croissants mee te maken hebt gekocht (danarol achtig). En dit in de gangkast hebt gezet (rond 15.00 vmiddag) ipv in de koelkast... Zou je hier morgen croissants mee maken? Of toch maad weggooien...
ligt eraan wat de temperatuur daar is. met bijna 38 weken zwangerschap zou ik het denk ik niet aandurven, stel het is niet meer goed.. geen pretje om met je bolle buik misselijk boven het toilet te hangen
als het niet goed meer zou zijn was het pak wel open gesprongen (gaan rijzen) ik zou het zeker nog eten....
je bedoeld toch zo'n blikje? ik heb wel eens gehad dat het over datum was (vergeten) en toen was het blikje opengesprongen. Ook als het deeg te warm wordt gaat het ook rijzen, En aangezien het ook nog afgebakken wordt zou ik me echt geen zorgen maken. En gebruik je neus....bij twijfel ruik ik aan een product. Er is hier nog nooit iemand ziek geworden van eten.
Ik denk dat iets in blik überhaupt nooit in de koelkast hoeft. Dat ze dat in de winkel wel doen, is puur marketing. Net als bij die sapjes van coolbest: die hoeven ook helemaal niet in de koeling. Eetsmakelijk!
Bedankt voor de reacties. Mn neus zei: ruikt prima, dus hebben ze gewoon gegeten. Volgens mij niks mis mee nog... Mochten we toch een abbonement op de wc krijgen vandaag, laat ik t wel even weten
Werk in een winkel en een klant kwam zo'n geploft ding terugbrengen met de mededeling : is al de derde keer! Bewaarde ze het in de kelder....zucht....
idd die danarolle blikjes moeten echt koud bewaard worden. als de temperatuur te hoog wordt gaat het rijzen en ploft het blikje...