carriere kunnen maken, is dit redelijk/normaal?

Discussie in 'De lounge' gestart door tuc, 6 dec 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Soulfood

    Soulfood Niet meer actief

    Dat laatste ben ik met je eens, het gaat ook nergens over. Ik heb collega's gehad die keurig tot 1830 bleven zitten maar dan vanaf 17 uur aan het online shoppen waren. Alsof dat wat zegt. Maar als het de heersende cultuur in een organisatie is is het moeilijk te veranderen. Je man zou in gesprek kunnen gaan met degene die over zijn promotie gaat. Zijn ambities kenbaar maken, een pad bepalen en daarbij aangeven dat hij twee dagen gewone tijd naar huis gaat (over het algemeen, ik denk dat het prima zou zijn als het incidenteel is) Daar kunnen ze dan positief of negatief op reageren. Positief = opgelost. Negatief = of er voor gaan en alles thuis laten wijken of op zoek naar iets anders.

    Maar het bedrijf of de cultuur laten veranderen waar dat zo is...ja dat is denk ik erg lastig, daar heb je weinig invloed op. Ook al is het inderdaad niet van deze tijd en zegt het niets over functioneren.
     
  2. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.657
    21.164
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Heb verder niks gelezen, maar ik vind het echt belachelijk dat het zo werkt in dat soort functies. Ik vind het ouderwets en totaal ongeemanipeerd. Moeders wordt weer gedwongen zich in bochten te wringen. Het is zo meten met 2 maten, als je dit als vrouw zou zeggen, ben je een ontaarde moeder, maar een man kan dat wel maken, want ja, carriere enzo. Je bent een gezin, ook als vader heb je je verantwoordelijkheden. En ik vind het belachelijk dat het in sommige bedrijven zo werkt dat je niet eens kan zeggen dat je 3 dagen overwerken prima vindt, maar je er 2 dagen voor je kinderen, en je vrouw, wil zijn. Ik zou het niet pikken, dan maar geen carriere. Alsof dat belangrijker is dan je gezin.
     
  3. twinkle star

    twinkle star Niet meer actief

    Je geeft zelf aan dat hij vroeger begint ivm de drukte op de weg. Bij ons zijn de werktijden van half 9 tot 5. Als je eerder begint ivm files is dat een eigen keuze en betekend dat niet dat je dan ook standaard eerder weg kan.
    Lastig ivm sporten van de kids maar daar moet je zelf een keuze in maken. Hier 3 kids en mijn ex was ook laat thuis. Iedereen ging dus mie en vol honger mee naar zwemles. Voor de voetbal spraken we met een andere ouder af, die bracht ze en bleef daar en ik loste halverwegen af bracht ze thuis wanneer mijn ex weer thuis was.

    Je moet proberen te denken in oplossingen ipv problemen. Het is vervelend en voelt vast oneerlijk maar als je echt hogerop wil, dan zal je moeten investeren hoe vervelend dat ook is.
    Ik denk wel dat je moet bedenken of dat je waard is. Jij hecht meer waarde aan het gezinsleven en hulp van je man dan aan promotie. Dat is natuurlijk prima maar wel iets om met hem te bespreken denk ik. Want als hij promotie maakt zullen zijn werktijden vast nog wat langer gaan zijn.
     
  4. kiki80

    kiki80 Fanatiek lid

    6 sep 2006
    3.967
    0
    0
    Centraal
    Hier een man in huis met een mooie carrière en bijkomend riant salaris. Daar heeft hij heel veel voor moeten investeren, en dat doet hij nog steeds. Lange dagen, reizen in de weekenden en 's avonds. Daarnaast nog weinig vrije dagen en die vrije dagen gaat de werktelefoon niet aan de kant. Toch is het voor hem geen probleem, hij doet het met veel plezier. En dat maakt mij gelukkig, hij geniet van wat hij bereikt en de invloed die hij heeft in het bedrijf. Ik ben gestopt met werken zodat ik alle tijd aan de kinderen (en aan mezelf) kan besteden. Daarnaast plukken we er financieel de vruchten van en dat is ook erg prettig.
    Wij hebben echter een regel, een week per jaar neemt hij de zorg van de kinderen op zich...dat begint morgen, dan ga ik een weekje shoppen in NY.
    Als je man ervoor wil gaan, kost dat offers, van beiden. De vraag is of jullie dat willen en kunnen.
     
  5. vertelikniet

    vertelikniet Niet meer actief

    Bij mijn man in het bedrijf kan je werken tussen 19 en 19 standaard en soms nog uitzonderingen als je je uren maar maakt en er afgestemd is dat er altijd iemand zit.

    Mijn man heeft gekozen voor 7.30 beginnen op 1 dag in de week na om 7 uur ivm zwemles van zoon, dat is ook de enige dag in de week dat hij echt om 15.30 de deur uitrent als hij thuis komt moet ik direct weg met zoon.
    De andere dagen soms is hij op tijd zoals nu de laatste weken zijn ze best wel op tijd maar het gebeurd ook geregeld dat hij moet bellen naar een andere vestiging in een ander land en dat kan dan pas vanaf 15 uur bijvoorbeeld dan is hij gewoon later. Dit wordt ook niet gecompenseerd, althans niet op het salaris maar aand e andere kant bedrijf is heel goed voor zijn personeel, hoogste pensioen mogelijkheden vanaf werkgever, betaald zorg verzekering voor het hele gezin dat soort dingen.

    Straks in januari gaan ze het jaar afsluiten en een nieuw systeem krijgen daar is wel een stokje voor gestoken dat dat wel gecompenseerd moet worden ze zijn de hele maand aan het werk ook de weekenden en vele avonden. dat doen ze dan ook wel.
     
  6. BabyFG

    BabyFG VIP lid

    20 feb 2012
    9.071
    1.916
    113
    omgeving Rotterdam
    wat ik hierin vooral mis is of je man dit ook al daadwerkelijk met zijn leidinggevende besproken heeft of dat het echt alleen gebaseerd is op van horen zeggen...

    als hij met zijn leidinggevende gaat praten, waarmee hij toch neem ik aan ook zijn werkuren afgesproken heeft, over zijn wens überhaupt om promotie te maken. en vooral ook wat hij daarvoor moet doen om ervoor in aanmerking te komen. misschien weet zijn leidinggevende helemaal niet dat hij promotie hoopt te maken? misschien komt hij er überhaupt al niet eens voor in aanmerking? bedoel he, als je dat niet weet...;) straks maakt ie zich druk om niks...

    hij kan dan aan zijn leidinggevende voorleggen natuurlijk dat hij alle dagen op 8 uur begint en het helemaal geen probleem vind om 3 dagen in de week langer door te werken (of idd eventueel nog telefonisch bereikbaar te zijn buiten zijn normale werktijden om), maar dat hij die 2 dagen eigenlijk wel echt op tijd weg zou willen i.v.m. gezinsverplichtingen. en dan de vraag neerleggen hoe zijn leidinggevende daar tegenaan zou kijken.

    zoiets...

    dat zou m.i. de eerste stap moeten zijn alvorens je er samen thuis een probleem van maakt
     
  7. dobbel

    dobbel Fanatiek lid

    12 feb 2009
    3.868
    39
    48
    ergens in het heelal

    Tot nu toe alle reacties gelezen, en ik lees overal een ja maar,

    Ik zou zeggen op dinsdag breng je je zoon even snel met je dochter plus oppaskindje en gaat naar huis, zodra oppaskindje is opgehaald kan jij daarna weer naar je zoon om hem op te halen, (geen idee wat de sport is maar lijkt me dat je niet fisiek aanwezig hoeft te zijn)

    Op woensdag heb je ook de keus brengen en halen, of gewoon even een uurtje blijven, zoonlief wordt echt niet minder van 1 keer in de week iets later op bed.

    Daarnaast kan je met andere ouders in gesprek gaan, en wellicht een afspraak maken, een brengt, ander haalt bv.

    Als je man graag promotie wil laat hem dan wat vrij hoe vervelend het ook is.

    mijn man is zelf voetbal trainer werkt tot 5 uur en staat om 6 uur weer op het voetbalveld, allemaal 6/7 jarigen maar de ouders brengen de kids en halen ze naar een uur weer op. staat altijd wel iets langs de kant maar nooit allemaal. en dat is prima.
     
  8. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113

    Mijn zoon is 3! Dus nee dat is geen optie.
    Maar wellicht wordt mijn post verkeerd begrepen. Ik was niet op zoek naar tips over hoe ik het thuis moet organiseren, die voorbeelden gaf ik alleen om aan te geven dat het niet is omdat ik het leuk vind dat hij op tijd thuis is, maar omdat een werkende vader ook taken thuis heeft.
    Mijn vraag was of het redelijk is dat een bedrijf verlangd dat je elke dag overwerkt zonder uitzondering en dat wanneer je dat niet doet dat je dan nooit een andere functie of werkzaamheden krijgt.
    Nogmaals het gaat hier niet eens om een managers functie.
     
  9. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Ik stuur je even een pb. Een antwoord hierop wordt te herkenbaar;)
     
  10. Skatje

    Skatje VIP lid

    10 dec 2008
    9.026
    165
    63
    Vrouw
    Gastouder
    Arnhem
    Je man heeft gelijk. Mensen die flexibel zijn, krijgen sneller promotie.
     
  11. Maartt

    Maartt Fanatiek lid

    30 mrt 2011
    4.843
    725
    113
    Eens met je man.
    Zo werkte/werkt het voor mijn man ook.
     
  12. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Hier sluit ik me bij aan. Jullie kiezen voor promotie maken en de daarbij horende taken/verwachtingen...
     
  13. Decca1980

    Decca1980 Fanatiek lid

    22 nov 2011
    1.068
    0
    0
    Flexibiliteit gaat uit van 2 richtingen. Dus ook flexibel wanneer je thuis verplichtingen hebt. Kan je man 's avonds thuis niets doen qua werk?
     
  14. twinkle star

    twinkle star Niet meer actief

    Als jouw zoon 3 is snap ik niet dat hij al sport, zeker niet omdat het voor jou voor problemen zorgt.

    Maargoed je wil geen tips. Maar ja je man heeft gelijk. En zoals ik eerder schreef aan jullie de keuze. Wil je promotie dan zul je beiden moeten investeren om er ook beiden de vruchten van te plukken want ook jij zal plezier hebben van de hogere inkomsten straks.

    Wil je niet investeren, dan is dat ook een keuze die gemaakt kan worden.
     
  15. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.813
    32.716
    113
    Ja, mee eens.
     
  16. Femke86

    Femke86 Bekend lid

    15 feb 2014
    590
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik heb niet alles gelezen, ik herken wel dingen uit je OP.
    Het ligt wel aan het bedrijf waar je werkt, als er een cultuur heerst waar je wordt aangekeken als je op de afgesproken tijd weggaat, krijg je dat ook niet zomaar veranderd.
    Bij mijn man was het ook gebruikelijk om regelmatig onbetaald flink over te werken. Ik vond dat niet eerlijk maar begreep ook wel dat het niet anders kon.
    Nu is hij (mede om de bedrijfscultuur) gewisseld van baan en daar gaat hij ook wel standaard later weg, maar is het veel meer eigen keus dan opgelegd.
     
  17. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.622
    3.993
    113
    Ben het ook met jou eens, snap ook niet dat je een 3 jarige naar een sportclubje brengt op een tijd dat niet uit komt. Maar dat is niet wat TUC wil horen.

    Promotie maken is investeren in je werk, en dan komt je gezin helaas op plek 2, dus als het bij je man's werk zo is dat hij dus tot 18u moet blijven 5 dagen in de week, dan is dat zo, dan kun je dat stom vinden, maar daar gaat het niet mee veranderen.
    Ik denk dat promotie/cariere maken voor 1 van de partners, alleen werkt als de ander er volledig in kan steunen.
     
  18. gitta

    gitta Fanatiek lid

    22 okt 2013
    2.625
    426
    83
    Ik weet dat dit zo is, maar als je het terugleest, vind je het dan ook niet raar dat dat de heersende mening is geworden? Vakkennis, collegialiteit, efficiëntie, inventiviteit maken allemaal geen ruk uit, als je maar genoeg uren draait?
     
  19. Smile

    Smile Fanatiek lid

    11 sep 2008
    4.358
    0
    0
    Belachelijk? Tja...in sommige bedrijven heerst nu eenmaal deze cultuur. Vaak kun je dit niet veranderen, hoewel je wel in je recht staat gezien het contract wat je man waarschijnlijk getekend heeft. Maar ongeschreven regels gaan soms boven het contract, en als je je daar niet aan houdt, maak je geen promotie of lig je er als eerste uit.
    En ja, dat is belachelijk. Maar je hebt nog altijd de keus om op zoek te gaan naar een andere baan. Deze keus hebben wij een aantal jaren geleden gemaakt. Een goede baan, met leuke collega's maar ook met veel overuren waar niets tegenover stond, opgezegd. Gekozen voor een baan met heldere werktijden. In eerste instantie een ander salaris, maar wat een verademing! Sterkte. Ik herken je frustraties!
     
  20. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.510
    5.614
    113
    Vrouw
    Niet voor jou persoonlijk hoor, maar gewoon even in zn algemeenheid op dit stuk.

    Waarom kiest een mens dan voor kinderen als je er toch nooit bent en geen actieve rol speelt in het gezinsleven...
    Het werk komt voor het gezin..
     

Deel Deze Pagina