Welke vriendschappen 'overgebleven' vanuit de kleutertijd?

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door ikkie97, 5 dec 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ikkie97

    ikkie97 VIP lid

    7 mei 2011
    10.079
    3.520
    113
    Ik ben zo benieuwd welke kinderen uiteindelijk 'echte' vriendinnetjes gaan worden van mijn dochter. Het maakt me verder helemaal niet uit wie het worden hoor, maar ben benieuwd of de kinderen waar ze nu naar toe trekt (ze zit in groep 1) ook haar vriendinnetjes blijven als ze ouder worden. Je ziet toch al best veel verschil in karakter tussen die meiden.
    Mijn dochter speelt vooral veel met het buurmeisje maar als dat niet ons buurmeisje was geweest weet ik niet of ze elkaar dan ook op hadden gezocht. Verder zijn er twee meisjes waar ze ook wel mee speelt en ze het vaak over heeft, over de andere meisjes eigenlijk nooit.

    Hoe ging dat bij jullie kinderen?
     
  2. Hippo89

    Hippo89 VIP lid

    11 dec 2012
    7.351
    319
    83
    Vrouw
    Mijn zoon ( groep 4) heeft nu nog steeds het zelfde beste vriendje als dat hij in groep 1 had, elke maandag of dinsdag spelen ze bij elkaar en eten ze bij ons of bij hun mee en worden ze om 19.00 uur gehaald of gebracht, echt leuk hoe die met elkaar om gaan

    Mijn dochter zit nu in groep 3 en heeft veel leuke vriendjes en vriendinnetjes waar ze wekelijks mee speelt maar ik zie er nog geen vastigheid in. En dat is ook prima,
     
  3. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Hier is mijn oudste (bijna 9, groep 5) nog steeds beste vriendinnen met een meisje bij wie ze in de kleuterklas zat. Meisje is helaas dit jaar van school gegaan, maar ze spreken nog wel regelmatig af. een andere goede vriendin is ook van school af en heeft het druk met haar sport, maar daar wil ze ook nog mee afspreken, na de feestdagen, want nu is het zo ontzettend druk en het kan alleen op zondag.

    Mijn jongste heeft vanaf groep 1 al een beste vriendinnetje en nu in groep 3 nog steeds. Mijn jongste is hooggevoelig en haar vriendinnetje is een heel rustig meisje, passen goed bij elkaar :)
     
  4. Libelle82

    Libelle82 VIP lid

    26 jun 2008
    5.000
    355
    83
    Gezinsbegeleider
    Zeeland
    Mijn dochter heeft sinds de kleuterklassen ( en zit nu in groep 4 ) dezelfde vriendinnen. ( én 1 beste vriendin waar ze ook op het kinderdagverblijf al veel naar toe trok ) Ze heeft 5 echte vriendinnen in de klas.

    Zoon zit in groep 1, maar is een combinatieklas 1/2. Hij trekt nu voornl naar de kinderen uit groep 2,... die vriendschap ( klasgenoten ) zal dus volgend schooljaar 'weg' zijn omdat zij dan naar groep 3 gaan.

    Als ik terugkijk naar mijzelf, .. ik heb geen vriendinnen meer vanuit de basisschool, .. wel van de middelbare school....
     
  5. vruchtje24

    vruchtje24 VIP lid

    2 jan 2007
    13.024
    414
    83
    Vrouw
    home sweet home
    Hier gingen de vriendjes van zoonlief stuk voor stuk verhuizen. Gelukkig is hij makkelijk in omgang en contacten zoeken. Geen vaste vriendjes meer uit groep1/2. Wel vanuit groep 3. Hij zit nu in groep 4.

    Hij spreekt meestal met 2 (heel soms 3) vaste vriendjes af.....vraag me af soms of dat niet te weinig is
     
  6. Jaimio

    Jaimio Fanatiek lid

    5 nov 2015
    1.372
    561
    113
    Vrouw
    Mijn dochter (8 jaar groep 7) had twee beste vriendinnen in het instroomjaar (groep 0). Het jaar daarop zaten die meisjes in een andere klas maar ze bleef daar beste vriendinnen mee. Na groep 1 is ze naar een andere school gegaan en daar heeft ze een nieuwe beste vriendin gekregen. Ze is toen weer naar een andere school gegaan en spreekt met haar beste vriendin nog altijd af in de vakanties. 1 van de eerste vriendinnen uit groep 0 spreekt ze nog wekelijks mee af en de andere ziet ze heel af en toe nog maar dat verwaterd.
     
  7. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Hmm hier 1 vriendinnetje dat overbleef van de kleuterklas.
    Helaas mag die van haar moeder niet meer met onze dochter spelen.
    En vandaag was hier een meisje dat ze kent vamaf 1 jaar.
    Inmiddels zijn wij als ouders ook bevriend EN zitten de dames weer bjj elkaar in de klas en spelen ze regelmatig samen.
     
  8. riean

    riean VIP lid

    21 apr 2014
    5.540
    7.043
    113
    Mijn oudste kwam in groep 1 bij een meisje in de klas wat meteen helemaal dikke mik was. Nooit viel er een onvertogen woord. 1,5 jaar later zijn wij overgestapt naar een andere school en heel toevallig bleken haar ouders ook al langer na te denken over die overstap. Gelukkig zijn ze toen tegelijk met ons overgestapt, en is de vriendschap gebleven. Ze zitten nu in groep 5, en ze blijven dikke vrienden.
    Dochter was in groep 1 al direct vriendinnen met de meisjes in de klas, het waren er toen zo'n 5 volgens mij. Nu zitten er in totaal 7 meisjes in haar klas, en ze speelt met allemaal wel, maar ik merk wel dat nu duidelijker wordt wie écht bij haar past en wie eigenlijk niet zo. Dochter is erg gevoelig, snel van slag, helemaal niet kattig. Een paar van die meisjes zijn dat wel, en dat kost haar bakken energie. Ze voelt zich het prettigst bij een meisje dat ook wat meer verlegen is, en ook wat gevoeliger. Ik denk dat de vriendschap van met een deel van de andere meisjes niet zal blijven.
     
  9. gaiamaria

    gaiamaria Actief lid

    17 jun 2009
    154
    4
    18
    Mijn jongste zoon van 20 heeft nog steeds dezelfde beste vriend vanaf groep 1.
     
  10. Uuz

    Uuz VIP lid

    8 dec 2014
    6.241
    818
    113
    Ik heb nog een kennis die op de basissschool een vriendinnetje was. Maar dat kwam vooral omdat onze ouders ook bevriend waren, dus dan kom je nog eens ter sprake, I guess.
     
  11. teigetje1

    teigetje1 Fanatiek lid

    18 jun 2009
    2.299
    116
    63
    Zuid-oost brabant
    Onze dochter (nu groep 4) heeft 5 vaste vriendinnen al vanaf groep 1, waarvan 1 echt een beste vriendin is.
    Onze zoon zit in groep 2 (wel 3 jaar kleutertijd) en heeft 3 vaste vriendjes uit zijn klas en nog 1 die over is naar groep 3.

    Onze zoon hecht nogal waarde aan zijn vriendjes omdat hij heel verlegen is en met deze 4 vriendjes gelukkig ontdooit. Onze dochter speel en maakt vriendjes met iedereen, maar die 5 zijn toch haar vaste vriendinnen.
    Er wordt onderling (bij beide)ook veel bij elkaar gegeten, kei leuk vind ik dat.
     
  12. belize

    belize VIP lid

    25 feb 2009
    11.105
    203
    63
    zoontje heeft die nog steeds.ook in verschillende groepen!
     
  13. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Mijn zoon speelde als peuter vaak met een bepaald jongetje en zij noemden elkaar ook echt beste vrienden. Hij vond het echt jammer toen zijn vriend naar de basisschool ging, terwijl hij bij de oppas 'achterbleef'. Ik was dus heel blij toen onze zoon in groep 1 weer bij zin vriend in de klas kwam.
    Helaas werd die blijdschap wel wat minder. Onze zonken zich maar moeilijk losmaken van dat vriendje. Hij kon / mocht alleen maar met hem spelen. Als hij eens met een ander kind speelde, was het gelijk drama want dat riep zijn 'vriend' dat ze nu geen vrienden meer waren. En ging onze zoon dus gauw maar weer met hem spelen. Op zich geen ramp, meestal speelden ze ok wel leuk samen. Maar het ging onze zoon toch wel storen. Hij vond dat steeds minder leuk. Maar hij kon zich ook niet zo goed losmaken.

    Gelukkig zag de juf dit ook wel en toen de klassen toch gehusseld moesten worden, zijn onze zoon en zijn vriendje uit elkaar gehaald. Onze zoon kwam toen in groep 2 wel weer in de klas naar een ander jongetje wara hij af en toe wel naartoe probeerde te trekken, maar wat dus niet mocht. Dat zijn in groep 2 goede vrienden geworden en in de loop van groep 2 kwam er nog een 'belangrijke vriend' bij. En ook nog andere jongens waar hij gewoon graag mee speelt.
    Nu in groep 3 speelt hij nog steeds vooral met dat groepje en na schooltijd spreekt hij vooral met de twee 'belangrijkste' vrienden af. Eén daarvan heeft soms ook wel dat claimerige. Onze zoon vindt het nog steeds wel lastig daarmee om te gaan. Hij durft er wel iets van te zeggen, maar zit er dan wel mee. Gelukkig heeft dit jongetje het minder.

    Zijn vroegere beste vriend ziet hij nog wel bij hebt overblijven. Dan spelen ze soms nog wel, geloof ik. Na schooltijd komt hij nog wel geregeld naar ons toe het plein. Dan maken we een praatje en lopen een stukje samen naar huis. Maar onze zoon houdt wat afspreken betreft de boot af.

    Er verandert best veel in vriendschappen, maar er zijn altijd vriendschappen doe lang blijven bestaan. Ga jezelf maar na. Nu heb ik door vele verhuizingen geen contact meer met klasgenootjes van de basisschool. Maar mijn man heeft een heel goede vriend die hij al kent vanaf de kleuterklas.
     
  14. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Zoon zit inmiddels in groep 6, en speelt met nog precies hetzelfde groepje.
    Dat zijn 6 jongens waarmee hij ook op voetbal zit, en met sommige op freerunnen.

    De jongste zit in groep 3 en speelt met 4 van de broertjes van die jongens haha.
     
  15. Paarse80

    Paarse80 Fanatiek lid

    5 okt 2008
    4.473
    1
    38
    Vrouw
    Thuis
    Mijn zoon heeft nog steeds dezelfde vriendjes als in groep 1. Hij zit nu in groep4.
    Zelf heb ik al heel lang vriendschap, iets van 35 jaar. Het kan echt hoor ;)
     
  16. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.537
    6.231
    113
    zuid-holland zuid
    Mijn zoontje had op de dagopvang als dreumes al 4 vriendjes. Bij 2 ervan zit hij nog steeds in de klas en is hij nog steeds goede vrienden. Met de andere 2 moeders hou ik contact en spreken we regelmatig af, dat zijn ook nog steeds hele goede vrienden.

    Zelf ben ik ook echt van de langdurige vriendschappen, ik heb ook nog steeds vriendinnen die ik ken vanaf 6 en 8 jaar.
     
  17. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.042
    2.178
    113
    Mijn oudste is nog steeds beste vriendjes met het jongetje waar hij in groep 1 ook al het meest mee optrok. Zijn andere beste vriendje, waar hij zelfs tegelijk mee startte in groep 1 is inmiddels helaas verhuisd. Soms spreken ze nog wel af, en hij is ook op het verjaardagsfeestje van onze zoon geweest, maar het contact verwatert wel snel nu.

    De jongste was juist in de kleuterklassen bevriend met andere jongens dan nu. Zijn beste vriendje van toen kijkt hij nu niet eens meer aan. Maar goed, dat was ook wel een apart type, blijkbaar heeft hij daar uiteindelijk wel genoeg van gekregen.

    Mijn beste vriendinnen ken ik ook al mijn hele leven. We hebben niet eens bij elkaar in de klas gezeten, maar onze ouders waren wel allemaal bevriend met elkaar, dus dan hou je makkelijk het contact in stand.
     
  18. huggybird

    huggybird Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.738
    803
    113
    Onze dochter (groep 5)heeft 1 beste vriend en 1 beste vriendin en aardig wat "losse" vrienden en vriendinnen.
    Haar beste vriend en vriendin kent ze al vanaf het kinderdagverblijf, sinds ze 1 jaar zijn ongeveer en de vriendschap met haar vriend is van deze twee de meest hechte, ze logeren en eten geregeld bij elkaar.
    Het scheelt dat wij als ouders het ook goed kunnen vinden met elkaar.
    Het contact met de moeder van haar beste vriendinnetje is op zich oké, maar ik heb niet de behoefte die band aan te halen.....;)
    Verder speelt ze met bijna alle kinderen uit de klas wel en maakt geen onderscheid tussen jongens of meisjes.
    Ik ben heel benieuwd of deze beste vriendschappen blijven bestaan, vooral met haar vriend. Op een gegeven moment gaan ze jongens toch stom vinden en jongen meisjes stom..... Al is mijn dochter helemaal geen meisje meisje..... Dus misschien komen ze helemaal niet in deze fase....
     
  19. TopperD

    TopperD Bekend lid

    9 jun 2015
    777
    156
    43
    Ik ken mijn beste vriendin ook al sinds de kleuterschool.
     
  20. Ijsbergsla

    Ijsbergsla Actief lid

    7 aug 2015
    185
    12
    18
    Ik ben heel benieuwd mijn zoontje heeft namelijk al vanaf zijn 2e bij de psz een beste vriendin! Er komt toch vaak een periode (hoeft niet) dat jongens en meisjes niet meer met elkaar willen spelen.
     

Deel Deze Pagina