Fotografie

Discussie in 'Prematuur' gestart door birds86, 7 dec 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. birds86

    birds86 VIP lid

    13 mei 2013
    5.304
    2.001
    113
    Vrouw
    Hoi dames,

    Ik wist even geen andere titel maar mijn vraag gaat over prematuur en fotografie in het ziekenhuis.
    Wie heeft er zon dergelijke fotos laten maken? Via stichting early birds bijvoorbeeld.

    Wat vonden jullie fijn en minder fijn?
    Welke momenten hebben jullie laten vastleggen?
    Hoe gaat de ic hiermee om?
    Word het moment gekozen door de ic of mag je dit zelf aangeven?
    Hoe ervaarde jullie dit als ouders? Wat had je graag anders willen doen?

    Zomaar een paar vragen. Als jullie nog wat te binnen schiet hoor ik het graag.
     
  2. Hippo89

    Hippo89 VIP lid

    11 dec 2012
    7.351
    319
    83
    Vrouw
    Onze zoon is met 36 weken niet echt prematuur geboren, maar moest wel met spoed opgenomen worden omdat hij een afwijking aan zijn middenrif bleek te hebben die nooit gezien is, dit was heel gevaarlijk voor hem dus hij moest meteen geholpen worden. En heeft hierdoor weken op de ic gelegen

    Wij hebben bij de geboorte een geboorte fotograaf gehad, zij was ook vrijwilliger bij early birds, dus na een week kwam zij foto's maken

    Wat ik fijn vond, dat ze bij de bevalling was en na de foto's maken op de ic we samen even in het restaurant konden zitten en over de bevalling kon praten, Maarja dat heeft natuurlijk niet iedereen, qua foto's maken heb ik eigenlijk geen op of aanmerkingen, we lieten het op ons af komen en lieten haar foto's maken zonder dat we teveel aandacht op haar legden

    Wij hebben eigenlijk gewoon een moment uitgekozen waarop het qua andere kinderen enzo het beste uitkwam, de ic vond het geen probleem en zag een mooie kans om hem van de beademing te halen, ze overlegden met de chirurg en die vond het ook het proberen waard, dus toen de fotograaf kwam mocht ik hem voor het eerst vasthouden, met beademing, daarna haalden ze hem eraf en moest hij het zelf doen, de foto's hiervan zijn onwijs gaaf en zo super om te zien hoe trots wij zijn dat hij van de beademing was, helaas lukte het hem toch niet en moest hij na een kwartiertje aan de c-pap maar ook dat was een grote stap vooruit,, de eerste keer vast houden, de eerste ademhaling die ze eigenlijk bij de geboorte moest vast leggen maar niet kon.... Hebben we toen als nog gekregen en dat vind ik wel heel bijzonder.
     
  3. birds86

    birds86 VIP lid

    13 mei 2013
    5.304
    2.001
    113
    Vrouw
    Heel mooi hippo! Ik heb al vaker je verhaal gelezen dus ik ben heel blij dat je de geboorte en daarna op foto hebt. Fijn dat je ic mee werkte en dat het een juist moment was.
     
  4. Loontje1

    Loontje1 Bekend lid

    5 mei 2014
    894
    2
    18
    oncologie verpleegkundige
    Wij hebben bij beide kinderen een fotograaf van Earlybirds laten komen. Ik ben erg blij met de foto's. Ze geven je een herinnering van de enorm hectische tijd.

    Wij mochten zelf gewoon plannen wat we wilden, de NICU is het volgens mij tegenwoordig wel gewend dat er een fotograaf lans komt. We hebben twee keer om dezelfde fotograaf gevraagd, gewoon omdat het dan al vertrouwd was en we het allemaal voor een tweede keer mee moesten maken. Ik zette wel in de bezoekmap dat er een fotograaf mee zou komen, zodat ze wel ingelicht zouden zijn.

    De vpk die de laatste keer de foto's maakte heeft ons goed geholpen en het moment dat papa de eerste keer uit de couv mocht halen (met enige hulp van die vpk) is zo mooi vastgelegd.
     
  5. Koekje2015

    Koekje2015 Bekend lid

    7 feb 2015
    626
    0
    16
    NULL
    NULL
    Wij zijn erg blij met de foto's van earlybirds. Wij hebben alles zelf geregeld en de afdeling werkt gewoon mee. Je mag zelf bepalen wat het beste moment is voor jouw kindje. Ik zou het zeker doen want het is een hele hectische tijd en de foto's geven je een mooie herinnering.
     

Deel Deze Pagina