Mijn schoonzusje werd vaak mishandeld door haar man. Een aantal maanden geleden is ze door hem uit huis gezet en wilde van haar scheiden. Zij wilde dit niet, maar heeft de scheiding na veel aandringen van de familie toch doorgezet. Door gebrek aan woonruimte is ze bij ons komen wonen met haar zoontje van 1 jaar. Ze begon haar leven weer op te pakken door te werken en weer met vriendinnen af te spreken. Dingen die ze daarvoor niet van hem mocht. Nadat hij bij ons een aantal weken geleden dreigend voor de deur stond, heeft ze besloten aangifte te doen voor alles wat hij haar heeft aangedaan. Ook handelde hij in drugs en dat is ook gemeld in de aangifte. Door de aangifte is Veilig thuis en slachtofferhulp ingeschakeld. Deze week is ze weer naar hem terug gegaan. De aangifte wil ze intrekken en zeggen dat ze alles gelogen heeft. Maandag heeft ze een gesprek met CJG in opdracht van Veilig thuis en ook daarin gaat ze aangeven dat alles gelogen is. Ik neem aan dat de instanties hier niet intrappen. Ik weet ook niet wat hij zal doen als hij de aangifte onder ogen krijgt. Volgens mij denkt hij dat ze langskomen nav de bedreiging aan de deur. Ondertussen is de scheiding ook al ingediend en zou waarschijnlijk volgende week worden uitgesproken. Wij vinden het natuurlijk erg zorgelijk dat ze weer terug is, maar hebben geen contact meer. Ze heeft alleen nog contact met een aangetrouwde schoonzus die haar spullen hier heeft opgehaald, maar vanaf nu wil zij er ook niets meer mee te maken hebben. Kunnen wij nog iets doen?
Het is een volwassene vrouw die er zelf voor kiest om terug te gaan naar die ellende. Zolang ze het zelf allemaal niet inziet denk eerlijk gezegd niet dat je daar iets aan kan doen, je kan haar moeilijk dwingen om bij hem weg te blijven. Het enige dat je eventueel zou kunnen doen is haar opvangen op het moment dat het weer verkeerd zal gaan, die kans is natuurlijk erg groot. Sterkte!
Je kunt contact opnemen met Veilig Thuis en jullie kant van het verhaal vertellen, zoals jullie het zien. Misschien is de kans dan groter dat ze doorzien wat er werkelijk gebeurd. Als ze jullie informatie niet hebben, hebben ze toch minder om op af te gaan en op door te vragen.
Omdat onze kinderen in huis waren tijdens de bedreiging voor de deur, hebben we al contact gehad met Veilig thuis. Mijn man heeft de situatie aan hen uitgelegd en ze gaven aan dat ze er een onvrijwillig traject van kunnen maken. Ik weet niet of dit ook daadwerkelijk gebeurd.
Aangifte intrekken helpt niet. Politie is ook niet om hun achterhoofd gevallen. 9 vd 10 keer trekken vrouwen/slachtoffers hun aangifte in ( uit angst), maar onderzoek loopt gewoon door. Heel goed dat jullie je verhaal hebben gedaan bij veilig thuis! Super lief ook dat jullie haar hebben opgevangen. Ik vind het ook heel zorgelijk klinken, hij klinkt niet alsof hij verandert. Maar je kan verder niets doen, behalve voor haar en hun kind klaar staan sls ze weer aandient. Niets verwijten. Moeilijk hoor! Veel sterkte! Jullie hebben echt alles gedaan, probeer het ook een beetje los te laten.
Aangifte intrekken kan niet eens meer... tenminste 10 jaar geleden heb ik in de zelfde situatie gezeten en ik kon hem niet intrekken. Na een aantal weken ben ik voorgoed vertrokken! Ze moet het zelf inzien en laat haar weten dat je deur altijd open staat!!!
Ik lees dat er ook een zoontje in het spel is en dat ze hem mee terug genomen heeft in die onveilige thuissituatie. Dat zou de eerste zorg van deze instanties moeten zijn op dit moment en ik hoop dan ook dat de situatie thuis goed bekeken gaat worden voordat instanties zich terugtrekken...
Je kunt een aangifte niet intrekken dus ik wens haar heel veel succes. Als ze zegt dat het een leugen was is ze zelf strafbaar en zal ze daar waarschijnlijk voor vervolgd worden.
Ik werk voor een van bovengenoemde instanties. De aangifte intrekken zal niet gaan. Bovendien kan de officier van justitie ook ambtshalve vervolgen. Dit betekent dat nu hij weet dat dit plaats heeft gevonden hij ook zonder aangifte de verdachte kan vervolgen. Omdat zij aangifte heeft gedaan en er een kind in het spel is is door de politie een zorgmelding gedaan bij Veilig Thuis. Ook zij zullen hun onderzoek tarten. dit duurt wel een flink aantal weken voor dat dit is afgerond. Je kunt verder helaas niet veel doen. Als je je zorgen maakt kun je zelf contact opnemen met veilig thuis en je zorgen daar neerleggen. Sterkte
Zij is volwassen maar neemt een kindje van een jaar mee terug naar een onveilige ruimte. Ts wat je zou kunnen doen is eeer contact opnemen met veilig thuis en aangeve dat de situatie veranderd is en je je zorgen maakt om je neefje. Verder zou je ook het CJG kunnen bellen om je zorg neer te leggen. Ik vrees voor je zusje dat nu alles in gang gezet is, ze niet meer terug kan. Denk dat dat ook maar goed is want zelf lukt het haar niet om uit zijn handen te blijven. Deze instanties kunnen haar hellen.
Je kan helaas weinig doen, het enige wat je kan doen is een oogje in het zeil houden vanwege haar zoontje. Ik vind dat dit een zeer ongezonde omgeving is voor de kleine man. En aks het dreigt uit de hand te lopen zou ik de kinderbescherming bellen. En ik zou haar niet meer opvangen want zei kiest elke keer weer voor deze situatie. Ik zou wel tegen haar zeggen dat je haar zoon wel op wilt vangen. Sterkte.
Je kunt niet zoveel doen behalve contact blijven houden en dan zodra je wat weet wat onveilig is voor het kind het direct melden. Mijn ervaring is met 2 dezelfde situaties dat ondanks veel meldingen dat kind pas uit huis werd geplaatst toen het extreem uit de hand liep, en nog kregen beide vrouwen toen het kind weer mee terug met voorwaarde weg gaan bij partner en er bij weg blijven, 1 melding van iemand die ze alsnog samen zag was voldoende voor uithuisplaatsing. Wat ook is gebeurt want zulke vrouwen blijven vaak vreemd genoeg altijd terug gaan.
Dit inderdaad. Er is een kind bij betrokken die als #1 de zorg en veiligheid moet krijgen. Door terug te gaan brengt ze ook haar kind in gevaar.
Dit. Je hebt wel een verantwoordelijkheid naar het neefje van 1 jaar toe. Die groeit op in een onveilige situatie. Daarover zou ik zeker contact opnemen met Veilig Thuis.
Misschien jeugdzorg inschakelen? Ik vind het voor dat kindje wel heel erg naar en het is heel schadelijk voor hem om in zo een situatie op te groeien.....
Bij een aangifte (en kinderen in het spel) wordt jeugdzorg sowieso ingeschakeld. Ik ken iemand (naaste omgeving) die ook de aangifte probeerde in te trekken en zelfs 2 jaar daarna is jeugdzorg nog nauw betrokken wat de kinderen betreft.
Ik zou bij haar inspelen op dat ze nu eigenlijk een keuze moet maken tussen haar en haar kind. En dat er een redelijke kans is dat als zij die keuze niet maakt deze voor haar gemaakt zal worden. Wat zouden de instanties doen als hij hulp voor zichzelf zou gaan zoeken? Als er dan wel kans is dat de kaarten dan alsnog geschud worden is dat misschien minder definitief en ligt de keuze dan bij hem. Wat ik mij ook afvraag in deze. Wat zijn de rechten van de vader? Ik kan mij zo voorstellen dat een vrouw ook kan blijven om het toezicht te houden en niet dr kind uit handen hoeft te geven en ondertussen maar heel hard moet bidden. Ten slotte, zou er spraken van chantage kunnen zijn? Kan je erachter komen waarmee ze gechanteerd word en dit samen met haar gaan ontrafelen. Wie weet dreigt hij wel ermee dat ze haar kind bijvoorbeeld kan gaan verliezen oid.
Precies dit. Niet alleen in het belang van je zus, maar vooral ook dat van je neefje. Ik weet niet hoe je band met je zus is, maar persoonlijk zou ik dit wel van tevoren aan haar melden. Waarbij je aangeeft dat jij je ernstige zorgen maakt over de veiligheid van haar en je neefje en voor nu geen andere oplossing ziet. Als je dit niet ziet zitten dan kan je natuurlijk altijd anoniem contact met veilig thuis opnemen. Sterkte met deze situatie. Dit zou voor jou ook niet makkelijk zijn om te zien dat je zus weer terug gaat naar een hele slechte en gevaarlijke situatie .
ik snap je zus echt niet dat zij voor dit leven kiest prima maar ze denkt absoluut niet aan haar zoon. Ik hoop dat het niet eerst uit de hand moet lopen voordat.....