"Intensivecare-afdelingen voor kinderen zijn overvol door een grote toestroom van jonge patiënten met het RS-virus, dat schrijft de NOS woensdag". Bron: 'Overvolle intensivecare-afdelingen voor kinderen door RS-virus' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl Ik denk dat het interessant is te onderzoeken hoe het komt dat kinderen soms in het ziekenhuis komen te liggen met het rs virus. Krijgt het kind borstvoeding op verzoek? Zijn er (preventief?) medicijnen gegeven (zoals ab)? Hoeveel baby's zullen er met uitdroging in het ziekenhuis belanden met rs virus als ze: Borstvoeding op verzoek krijgen en bij de moeder in bed liggen waardoor de baby gedurende de hele nacht toegang heeft tot melk? En hoeveel baby's zullen er in het ziekenhuis belanden als ze een speen krijgen en geen melk op verzoek aangeboden krijgen? Als je je kind op een speen laat zuigen zal het een deel van zijn energie kwijt raken met het zuigen op de speen waardoor het, zeker als het al wat zwakker is, minder energie over heeft om nog te drinken. En naast borstvoeding/fles voeding en zuigen op een speen of bij iedere zuigbehoefte de borst aan bieden is het ook interessant om te onderzoeken of vaccinvrije kinderen procentueel gezien vaker of minder vaak last hebben van ernstige rs klachten ten opzichte van gevaccineerde kinderen.
whahaha ik dacht nu komt ie.. hoeveel kinderen liggen daar omdat ze meedoen aan het rijksvaccinatieprogramma? nee? of breng ik je op een idee. betoverend
Je weet hoe het rs virus werkt? En waardoor babies/kindjes minder energie hebben om te drinken en ademhalen? Dat heeft dus bijzonder weinig te maken met bv/kv/speen/co-sleeping/vaccineren/preventieve medicatie. Hier twee babies gehad die zijn opgenomen met rs virus en beide kritiek gelegen. Nog ongevaccineerd, bv op verzoek, co-sleeping en nog nooit iets van medicatie gehad toen ze het kregen. Echt, de dingen die je noemt hebben geen barst te maken met het verloop van het rs virus. Als het virus op de longen slaat krijgen ze het benauwd waardoor ze gaan spugen, daardoor steeds meer verzwakt, minder drinken enzovoort. Daarbij maakt het niet uit welke voeding ze krijgen, of alle andere factoren die je noemt, want de oorsprong van de ellende ligt in de luchtwegen. Succes verder met je onderzoek.
Echt Sandra, je hebt werkelijk geen idee waar je het over hebt... Ik zie deze kinderen dagelijks en hun mate van ziek zijn heeft niks te maken met onbeperkt toegang hebben tot de borst...
Mijn oudste is toen hij 5 maanden was opgenomen met uitdrogingsverschijnselen door rs. Hij moest heel veel spugen en was te benauwd om te drinken. Hij heeft 2 jaar bv gehad hoor, gecosleeped, hele rataplan. Maar dat is nou eenmaal niet de oplossing voor alle problemen in het leven. Ik heb het idee dat ook grote mensen deze winter zowiezo veel eerder en vaker de griep hebben. Andere jaren zaten we ergens in februari in een griepepidemie, ik heb het gevoel dat we er nu al in zitten.
Sorry maar ik vind dit echt een misselijk topic. Toen onze zoon 3 maanden was heeft hij op het randje gelegen in het ziekenhuis vanwege dat virus. Dat heeft helemaal niks te maken met of een baby wel of geen borstvoeding krijgt. Doe eens normaal en stel niet van die achterlijke vragen, als je niet weet waar je het over hebt zeg dan gewoon niks.
Er zullen meer oorzaken kunnen zijn dan borst/fles/speen/borstvoeding op verzoek of eerder gegeven vaccinaties en het lijkt mij nuttig om te onderzoeken hoe je het risico op ernstige rs zo veel mogelijk kunt verkleinen. Loopt je kindje extra risico op rs met flesvoeding? Loopt je kindje extra risico op rs met Een speen? Loopt je kindje extra risico op rs met Op de klok ipv op verzoek voeden? Loopt je kindje extra risico op rs Als je het laat inenten tegen andere ziektes? Dat er nu reacties komen van ouders waarbij hun kind ondanks de borstvoeding op verzoek of ondanks dat hun kind (nog) geen vaccinatie gehad heeft ernstige rs heeft gekregen wil nog niet zeggen dat bovengenoemde dingen geen invloed kunnen hebben op een rs besmetting. Misschien was je kind wel gestorven als je geen borstvoeding had gegeven of als je hem wel al had laten vaccineren, misschien had de borstvoeding en de vaccinaties geen enkele invloed op de rs. Ik weet het niet en volgens mij weet niemand het omdat er geen onderzoek naar gedaan is.
Als je serieus wilt dat deze zaken onderzocht worden, moet je ze dan niet ergens anders stellen dan op dit forum? Er zijn hier vast mama's van kindjes die rs hebben gehad die de borst kregen, co sleeping, zonder vaccinatie etc. En er zijn ook kindjes met rs die de fles kregen, op tijd gevoed werden en een speen hadden.. Wat wil je hier nou bereiken? Wil je statistieken over alle kinderen die rs heben gehad Op dit forum? Maak dan een poll: Kreeg jou kind met rs: Speen of geen Speen? Voor sleeping of eigen kamer? Vaccinatie of niet? Borstvoeding of fles? Is dat nou serieus wat je wilt? Of op zoek naar oproer?
En wat dan precies je doel met dit topic? Wij zijn toch geen medische experts. Maar ik vermoed dat je probeert het antwoord te krijgen die je wil zien/horen. En als je dat antwoord niet krijgt draai je toch alles zo zodat het alsnog op jou waarheid uitkomt.
Nogmaals, je hebt geen idee... Ik denk dat elke kinderarts je vierkant uitlacht als je vraagt of kinderen met een speen een hoger risico lopen op het krijgen van het RS-virus. Kinderen raken niet uitgedroogd omdat ze door het zuigen op een speen te weinig energie hebben voor een voeding! Deze kinderen zijn überhaupt te benauwd om iets anders te doen dan letterlijk naar lucht te happen. Ik snap niet dat ik nog reageer, ik denk omdat het mij frustreert dat je nu kinderen met een ziektebeeld pakt waarvan je duidelijk geen verstand hebt. En zodra iemand een voorbeeld noemt van een kind in jouw ideale situatie, die toch doodziek was, bewijst dat natuurlijk niks. Dus volgens jezelf zijn jouw onderzoeksvragen eigenlijk niet te beantwoorden.
Hoeveel baby's zullen er overlijden door wiegendood als ze: Borstvoeding op verzoek krijgen en bij de moeder in bed liggen waardoor de baby gedurende de hele nacht toegang heeft tot melk? Het advies om dit niet te doen is er namelijk niet voor niets lieve SandraBe. En daar is toch echt (en nog niet zo heel lang geleden) onderzoek naar gedaan waar het advies om NIET met je kind in één bed te slapen tot deze 6 maanden oud is, op is gebaseerd. Maar goed... dat jij adviezen graag in de wind slaat is inmiddels algemeen bekend geworden.
Co sleep-ing dan. Zolang je als moeder vrijwel direct bij het eerste honger signaal je baby kan aanleggen in ieder geval. Mijn kinderen waren zuignapjes snachts (en overdag) en sliepen heel veel aan de borst. Dat had ik niet vol kunnen houden als ik ze in een eigen bedje had laten slapen en de halve nacht op had moeten zijn om mijn baby de borst te geven. I
Pfff jij bent echt vermoeiend met je topics. Prematuur geboren baby's komen soms in aanmerking voor een vaccinatie tegen het rs virus volgens mij. Maar dat past natuurlijk niet in jouw straatje. Ik hoop dat er héél snel een vaccin beschikbaar komt om alle baby's direct na de geboorte te beschermen tegen het rs virus. En ik droom soms dat er een vaccin komt om mensen die idiote dingen uitkramen zoals jij hier regelmatig doet een beetje meer hercencellen te geven
Co sleeping kan ook met het wiegje pal naast je bed, of met een co-sleeper (hoewel deze nog niet voldoende gekeurd zijn om de veiligheid hiervan te kunnen garanderen (naden bijvoorbeeld). Ik ben dan benieuwd wat jij beschouwd als een veilig alternatief van co-sleeping, want als jij je kind dag en nacht aan de borst had... Dan kan ik me niet voorstellen dat dit op een geadviseerde manier is gebeurd. Of wel?
Borstvoeding verminderd de ernst van het rs virus in zuigelingen, daar zijn al onderzoeken naar gedaan SandraBe. 🙄 Ik grijp er even ééntje: https://www.researchgate.net/publication/24405600_Breastfeeding_reduces_the_severity_of_respiratory_syncytial_virus_infection_among_young_infants_A_multi-center_prospective_study De populatie niet-gevaccineerde kinderen is (Godzijdank!!!) te klein om gedegen onderzoek te kunnen doen naar een eventuele correlatie tussen het het rs virus en het effect daarvan op niet-gevaccineerde kinderen. Maar aangezien niet-gevaccineerde (of 'vaccin vrije' zoals jij het noemt) kinderen in het algemeen juist een lagere weerstand hebben en vaker ziek zijn kun jij natuurlijk ook wel op je vingers natellen dat juist vaccineren óók een positief effect heeft op de gevolgen van het rs virus in jonge kinderen. Toch TS?! 😉 😁 Kortom: wat de WHO al tig jaar adviseert: - borstvoeding: ja - kinderen vaccineren: ja Maar op zich weer leuk geprobeerd TS! 👏🏼👍🏼