Kerstavond gaan we uit eten. 1e kerstdag maak ik kiprollade met bladerdeeg en aardappels uit de oven met pompoen. 2e kerstdag gaan we gourmetten bij m'n so.
Voorgerechten: 1. Kalkoen-cocktail met rucola, mango, sausje, pijnboompitten 2. Bruscetta's met olijfolie, tomaat, basilicum en beetje knoflookmayonaise 3. Pasteitjes met kalfsragout met champignons, prei en bieslook Tussengerecht: pompoen-wortelsoep met tomaat en ui Hoofdgerecht: Wilde eend op een bed van zelfgemaakte aardappelpuree met knoflook en bosui. Marinade voor de eend: soja met wat sinaasappel en honing. Groente: spruitjes met spekjes of rode kool met appeltjes (Voor de kindjes aardappelkroketjes) Dessert: vanille-ijs met rood fruit, met een subtiele toppunt van melkchocolade (au bain marie bereid) bedekt met een 'sneeuw-laagje' (poedersuiker) Of een fris ijs-trio van pistache, mango en aardbei, bestrooid met verkruimelde bastognekoek en als 'schepjes' wat losse oreo-koekjes
Kerstavond: - garnalencocktail en een kipcocktail ( amuse glaasjes) - krachtige runderbouillon - kalfsrollade, rode kool, kerstsalade, aardappeltjes rozemarijn en tijm uit de oven, stoofperen - vers vanilleijs, fruit, merengue Eerste kerstdag: - Amuses als voorgerecht: dadel met geitenkaas en spek uit de oven, carpaccio lepelhapjes voor de gasten, crostini met brie en cranberry compote - Verse runderbouillon met groenten - Stoofvlees met gekarameliseerde uitjes met een dakje van bladerdeeg, rode kool en spruiten - Plaatcake met chocolade en banketbakkersroom, opgerold. Vers fruit en eventueel vienetta mocht de cake mislukken. Tweede kerstdag: Gourmetten bij schoonouders
Kerstavond buffet bij mijn tante (zit vast wat tussen wat ik mag eten), Eerste kerstdag gourmetten bij ons thuis met 13 man en tweede kerstdag weer gourmetten met mijn vader en familie. Daarna zeker een paar dagen genoeg gegeten en lekker uitrusten.
Ik hebgeenzin in stress dit jaar dus houden het simpel met kipsate en patat. Dit vinden we allemaal het lekkerste dus waarom moeilijk doen als het makkelijk kan de kipsate marineer ik wel zelf hoor! Tweede gaan we bij familie eten.
Kerstavond luxe diner bij mijn vader, eerste kerst bij ons thuis met schoonfamilie en mn zusje en moeder fondue en 2e kerst gourmetten bij vrienden thuis Kijk er naar uit, dit jaar gaan we vertellen dat ik zwanger ben als de echo vandaag goed is tenminste
Kerstavond gourmetten met de hele vriendenclub inclusief kinderen. Dan zitten we dus met 11 man bij elkaar. Super gezellig. 1e kerstdag diner bij mijn schoonouders. Elk jaar het zelfde: Kalkoensoep Stoofpeertjes, gekookte aardappelen en kalkoen. Ijs. 2e kerstdag gaan we uit eten met mijn ouders. Wel pas om kwart voor 8. Ik moet eerst tot kwart voor 7 werken..
1 dag maken wij het voorgerecht (kleine tapas: met een tomatensoepje, bladerdeegstengel, garnalencocktail, kipcocktail, gambaspiesjes), hoofdgerecht en nagerecht worden door anderen gemaakt, maar ik ga ervanuit dat er rekening met mijn zwangerschap gehouden wordt 1 dag gaan we gourmetten, zijn genoeg soorten vlees en vis die ik wel mag hebben!
Wij gaan op Kerstavond een gebraden kippetje, roseval aardappeltjes uit de oven met knoflook en rozemarijn en spruitjes. Toe moet ik nog bedenken, maar zal ijs oid worden. Eerste Kerst hebben we brunch en maak ik ricottacake met rode vruchten en hartige eiermuffins. De rest maakt andere heerlijkheden. 's Avonds diner bij schoonfamilie en dan maak ik oreo brownie met ijs en slagroom. Tweede Kerst gourmetten.
Kerstavond gourmetten Eerste Kerstdag gaan we uit eten in een buffetrestaurant Tweede Kerstdag gaan we bij mijn schoonzus eten. Iedereen neemt wat hapjes mee. (Er zal een moot zalm zijn, stokbrood, gehaktballetjes, soep, quiche en verder wat kleinere hapjes als hamrolletjes met monchou, kaasblokjes etcetera, soort tapastafel dus).