het is heel vervelend wat er met je vader is gebeurd. Maar ga daarvoor in therapie dan ipv je frustraties op andere ouders afreageren. 🙄😏
Wat heeft dit met het topic te maken? Reageer gewoon niet als het je niet aanstaat toch? Ik zou het persoonlijk wel interessant vinden om deze onderwerpen inhoudelijk uit te diepen maar door al die aanvallende reacties is dat zo slecht mogelijk.
Dat is volgens mij juist wel mogelijk met een cosleeper. Je zal zelf slapend niet een cosleeper inrollen maar als je beide op de rand van bed en cosleeper ligt, dan kun je voeden.
Nee, geen schuldgevoel. Maar wat doet het met de gezondheid van je baby van 8 maanden als je het vier dagen in de week naar de crèche brengt? Borstvoeding op verzoek geven is vrijwel onmogelijk in de kinderopvang. Daar is vrijwel geen tijd voor. Baby's moesten nog maar een half uurtje huilen totdat het etenstijd was, ook de Borstgevoedde baby's. Samen slapen natuurlijk ook niet. Ik legde de baby's soms huilend in de slaapkamer omdat ze doodmoe waren maar niet konden of wilden slapen en ik nog 10/11 andere kinderen op de groep had die aandacht nodig hadden.
Ik word er helemaal verdrietig van om dit te lezen. In wat voor crèches wordt dit gedaan? En waarom zou je zelf op zo'n plek blijven werken? Hier gaat mijn zoon binnen enkele weken naar de onthaalmoeder, hij zal dan vier maand oud zijn - net zoals zijn zus destijds. Maar daar wordt echt niet zo omgegaan met baby's hoor. En ja, dat weet ik zeker, omdat ik op de meest onmogelijke momenten daar al onaangekondigd op bezoek geweest ben en nog nooit een kind heb weten krijsen.
Duidelijk verhaal, en dat is ook echt het beloop van het RSV dit jaar bij de kinderen die worden opgenomen, ze worden in schrikbarend korte tijd doodziek.. Ik wil het volgende nog toevoegen. Baby's tot een maand of 8 ademen voor 80% door de neus. Ze hebben ook nog geen reflex om door de mond te ademen. Dus hoe verstopt die neus ook zit, ze blijven proberen om lucht te krijgen door die neus. Daarbij hebben ze een relatief groot, zwaar hoofd en smallere en slappere luchtwegen dan het grotere kind en de volwassene. Dat zijn allemaal factoren waardoor een jonge zuigeling sneller in de problemen komt. De grootste groep kinderen die worden opgenomen zijn jonge zuigelingen, vele zelfs nog zo jong dat ze nog niet naar een kdv zijn geweest.
Oh zo. Ja dan is het wel een goede optie. Onze oudste had vaak oorontsteking en sliep in ons bed, wist niet van het bestaan van cosleepers af. Was altijd bang om boven op hem te gaan liggen en droomde daar veel over.
Jouw ervaringen zijn niet per definitie de standaard Sandra. Dat is net zo'n argumentatie als ik ken 1 iemand. Jij kent een kdv waarbij het er zo aan toe ging, dat geldt niet voor allemaal. En nee bv op verzoek zal niet altijd meteen kunnen nee, maar jij schetst echt een vreselijk negatief beeld vanuit eigen ervaring. Ik herken dat beeld helemaal niet van het kdv waar onze jongste twee ochtenden heen ging bijv. Daar heb ik echt zelden krijsende kinderen/baby's gezien.
Helder. Pas op de praktijk een vader die in paniek de praktijk bij ons binnen kwam rennen met zijn 3 maanden oude dochtertje. Meisje was zo benauwd, echt heel naar. Met spoed opgenomen en ook het RS virus. Het beeld was in een tijdsbestek van 1-2 uur van een beetje snotterig naar zwaar benauwd veranderd. Zover ik weet is het meisje nu weer thuis.
Ik weet niet op wat voor creche jij gewerkt hebt, maar als wij dit zouden doen, waren we allang dicht geweest.
Het lijkt mij totaal niet goed of interessant om o.a. dit onderwerp uit te diepen. Het zijn hele rare vragen en conclusies waar ze alleen maar mensen mee probeert te kwetsen. Als je je goed inleest in het verloop van RS dan kun je zelf al de conclusie trekken dat bv of co sleeping hier geen rol in speelt.
Ik heb heel veel verschillende crèches en groepen gezien en vergeleken met elkaar. Gelukkig ging het er op lang niet alle crèches en groepen zo aan toe zoals ik beschreef maar ik kwam dit soort situaties tegen en dat vond ik heel naar. Natuurlijk zei ik er wat van en probeerde ik dingen te verandereren maar als invaller had je niet een hele grote inspraak. En al helemaal niet als je via het uitzendbureau een dagje kwam invallen.
Interessante vraagstellingen. Ik keek gister naar Serious request. Ze waren op bezoek in een gebied waar het normaal is om niet in te enten, wel borstvoeding te geven en gezamenlijk te slapen. Stress genoeg ivm de omstandigheden waarin die mensen daar moeten leven. De actie is dit jaar opgezet om te helpen bij kinderen en baby's die massaal sterven aan longontsteking omdat er geen tot weinig medische en preventieve zorg is. Dit zegt mij meer dan genoeg en ben dankbaar voor alle zorg hier.
Is dat zo? Zijn daar in die landen waar Serious request nu mee bezig is geen landelijke inentings programma's?
Ik geloof dat de kinderombudsman vorig jaar (of jaar daarvoor) zijn zorg uitsprak over kdv's. Door bezuinigingen staan er te weinig krachten op een groep en kan er onvoldoende adequaat gereageerd worden op baby's. En dat laatste is essentieel voor een goede hechting.
Misschien de documentaire "Wit is ook een kleur" even bekijken. Je kunt ook serieus op het topic ingaan. Gewoon inhoudelijk, dit klinkt zo kinderachtig.
De algehele gezondheidsvoordelen van borstvoeding zal ik niet uitvlakken, want die zijn gewoon aangetoond. Maar als je ziet hoe ziek de groep kinderen is, die dit jaar wordt opgenomen (zie bijvoorbeeld meerdere verhalen hier), dan is bv on demand in die gevallen geen doorslaggevende factor in wel of geen opname. Want dit zijn geen kinderen die uitgeput zijn omdat ze te lang zijn gerekt met een speen. Ze zijn uitgeput omdat ze geen lucht krijgen en daardoor überhaupt niet kunnen drinken Daarbij is bij elke vorm van verkoudheid het gangbare advies om vaker kleine beetjes voeding aan te bieden. Of dat nou de borst of de fles is. Want flesvoeding kan je ook op roep geven en opnieuw aanbieden als alles uitgespuugd is. Natuurlijk gelden er maximale hoeveelheden fv per dag. Maar de kans dat je daar overheen komt bij een verkoudheid, is minimaal.