Jup met stip op 1 harry potter. Ik kan ze blijven lezen, en ik blijf genieten. Soms wens ik dat ik vergeet waar het over gaat zodat het mij weer letterlijk betoveren kan. Ander goed boek; The help (een keukenmeiden roman in het nederlands)
Ik zou niet weten waar ik moet beginnen, heb elke paar maanden wel een nieuwe favoriet 😂. Ik lees ook echt van alles door elkaar, van spannende literaire thrillers tot Harry Potter en ander veelal fantasy boeken. Reiziger van Diana Gabaldon? De serie al ontdekt op Netflix?
oke, goed om te weten de twilight serie vond ik trouwens ook leuk om te lezen. Evenals de shopaholic serie. Verder hou ik van waargebeurde verhalen. Maar om heel eerlijk te zijn lees ik zo;n beetje alles wat los en vast is, lees ook rustig 3 boeken door elkaar heen (uurtje in boek 1, daarna pak ik boek 2 en ;s avonds lees ik gerust weer een ander boek, haha) Ik vind veel leuk eigenlijk.
Klopt sorry! Lees zelf alleen maar Engels, dus niet bij stil gestaan Hij wordt in de loop van 2017 vertaald, dus nog even geduld! Er zijn al wel andere boeken van haar vertaald (zo uit mijn hoofd sterrenhemel, sterrenregen, misschien ooit, misschien nooit, onvoorwaardelijk en oprecht) en dat zijn ook enorme aanraders!
met stip op 1, een schitterend gebrek van Arthur Japin. Wat een geweldig boek, heb hem nig niet helemaal uit. Maar zo mooi en ontroerend.
Echt leuk om te lezen vond ik De verborgen geschiedenis van Donna Tartt. Er zijn mooiere boeken, maar dit was een waanzinnige leeservaring. Ook heel leuk, in de categorie luchtig: de losstaande boeken van Sophie Kinsella (dus niet de Shopaholic!). En tot slot nog, non-fictie: de taalboeken van Paulien Cornelisse. Hardop om gelachen!
Ik ga ook voor kinderboeken haha. Die blijf ik, in tegenstelling tot volwassenen romans, altijd herlezen. Ik denk dat ik één van de mooiste boeken toch wel de trilogie van de Kinderen van Moeder Aarde vind van Thea Beckman. De wereld die ze daarin beschrijft is gewoon fantastisch. Maar ook Kruistocht in Spijkerbroek en Hasse Simonsdochter zijn prachtig. Jan Terlouw eveneens geweldige schrijver, Oorlogswinter, De Kloof, Koning van Katoren, Oosterschelde Windkracht 10, ik kan ze dromen maar blijf ze herlezen.
Niet echt het mooiste boek naar degene die het áller meeste indruk heeft gemaakt is 'kind in nood' van torey hayden: De zevenjarige Venus Fox spreekt niet meer, luistert niet en reageert nergens op. Men vermoedt dat ze doof is of misschien een hersenbeschadiging heeft. Ze komt terecht in het klasje van juf Torey Hayden, die gespecialiseerd is in kinderen met ernstige gedragsproblemen. Het zal een van Torey's zwaarste, meest verbijsterende maar ook dankbaarste schooljaren worden. Het is rauw. Schokkend, hartverscheurend en waanzinnig goed geschreven. Het feit dat het waargebeurd is maakt het nog extra verbijsterend. Doorgaans lees ik (bijna) alleen non-fictie en/of waargebeurd. En na de ontelbare boeken die ik heb gelezen vond ik deze nog altijd met stip op 1.
Deze heb ik inderdaad ook ooit gelezen, echt een prachtig, zeer ontroerend boek. ze heeft trouwens nog een prachtig boek geschreven, al weet ik niet zo hoe deze heet: ook over een van haar leerlingen.
Ik vind er nogal een verschil zitten tussen mijn 'leukste boek' en 'lekkerste boek' en 'beste boek' en 'meest indrukwekkende boek'. Ik bedoel, er zijn Jill Mansells die ontzéttend lekker weg lezen, maar ik zal het nooit een goed boek noemen. Ja, wel goed in wat het wil doen: een chicklitboek zijn. Een van de beste boeken van de laatste tijd vond ik 'A tale for the time being' van Ruth Ozeki. Echt supervet. Ook tof, op een heel andere manier: 'H is for hawk' van Helen Macdonald. Ook 'The tiger's wife' van Tea Obreht vond ik heel goed. Ik zag 'm hier al genoemd, maar 'Duizend schitterende zonnen' van Kaled Hosseini vond ik héél indrukwekkend. Ik was vrij laat met boeken van hem lezen en ik vond het ook niet per se het mooiste ooit, maar wel heftig. Goeie fantasy vind ik bijv de boeken van George Martin en Robin Hobb. Maar dat is weer goed op een heel andere manier, binnen een genre... Qua taalgebruik en creativiteit vind ik die dan weer minder goed dan de eerstgenoemde boeken.
En er worden in Nederland heeeel veel goeie kinderboeken geschreven. De boeken van Simon van der Geest bijvoorbeeld, zoals 'Spinder'. Of die van Sjoerd Kuyper, zoals 'Hotel de grote L'. Of 'Honderd uur nacht' van Anna Woltz. Op de een of andere manier kunnen de Nederlandse kinderboekenschrijvers wat de Nederlandse volwassenenschrijvers maar met moeite kunnen: boeken schrijven die én spannend, én grappig, én taaltechnisch mooi zijn én goed in elkaar zitten <3 Terwijl Nederlandse boeken voor volwassenen vaak óf taaltechnisch mooi zijn, óf lekker weglezen. Maar zelden tot nooit allebei, en ze zijn al helemaal nooit spannend >_>
@Leraje Probeer eens de boeken van Wanda Bommer, die benadert die kennelijk zeldzame combinatie heel aardig. Ik vind dat er wel meer Nederlandse auteurs zijn die virtuoos taalgebruik weten te combineren met een spannend, grappig en/of onderhoudend verhaal, maar het merendeel daarvan zul je al wel kennen. Namen die me invallen zijn o.a. Ronald Giphart, Esther Gerritsen, Peter Buwalda (slechts één boek, maar wat voor boek), Hanna Bervoets, Herman Koch. De aloude Hermans vind ik ook bijzonder grappig.
Dit. De ene keer is het das parfum, de andere keer die verwandlung of matilda of the canterbury tales of life of pi of de helaasheid der dingen of kom hier dat ik u kus.
Ik zou ook niet één boek kunnen kiezen hoor! Er zijn zoveel goede boeken en vaak is het boek waar ik op dat moment 'in' zit, 'het beste'. Hoewel, ik ben nu met de Dirk Pitt serie bezig van Clive Cussler en die boeken zijn leuk entertainment, maar kunnen met toch niet zo bekoren als de Jack Reacher reeks van Lee Child of de Grant County reeks van Karin Slaughter. Die boeken vallen trouwens allemaal in de categorie misdaad gepleegd - held lost het op onconventionele wijze op. Als je houdt van fictieve wereldje dan is de Shannarareeks goed. Hoewel sommige boeken op een gegeven moment wel wat gruwelijk werden, als ik het me goed herinner. En er was nog een andere fantasyfeeks waar ik van gesmuld heb, maar waarvan ik nu toch echt niet op de naam kan komen... heel irritant. Maar ik ga m'n arme zieke man toch maar niet wakker schudden om het te vragen. Da's zielig. Ik zal me beheersen, met moeite
Ik vind de boeken van Khaled Hosseini prachtig. De vliegeraar, Duizend schitterende zonnen en En uit de bergen kwam de echo.
Mijn vaakst herlezen boeken zijn de boeken van Robin Hobb, behalve die ene serie die niet op dezelfde wereld speelt, die heb ik maar 1 keer gelezen. En ik heb de Harry Potters ook meerdere keren gelezen. Als kind las ik elke vakantie alleen op de wereld en onder moeders vleugels en sprookjesboeken. Ik woonde namelijk in een klein dorp en de biebbus kwam niet tijdens de vakantie, dus las ik alles wat we in huis hadden. Verder las ik ook Thea Beckman, etc. Als tiener las ik vooral Stephen King en Dean Koontz, maar later ging ik meer richting de fantasy. Ik kan ook genieten van een goede roman, thriller of zelfs een bouquetreeks .