Mei 2017 mama's

Discussie in 'Zwangerschap clubs' gestart door Mommysince13, 30 aug 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. patty27

    patty27 Lid

    10 dec 2014
    95
    0
    6
    @kelien87 heel veel sterkte. En ik hoop dat de uitslagen heel goed zullen zijn.

    Wij hebben vandaag een easywalker duo gekocht ben er super blij mee. Morgen naar de vk ben benieuwd of de uitslagen van me bloed goed zijn weet al dat is rhesus heb dat had ik bij de vorige ook.
     
  2. Suzannaa

    Suzannaa Actief lid

    30 mrt 2016
    257
    0
    16
    NULL
    NULL
    @kelien Goed om te horen dat de punctie goed ging. Maar wat jammer dat ze nog meer ontdekten. Ik blijf aan je denken en voor je duimen!
     
  3. Suzannaa

    Suzannaa Actief lid

    30 mrt 2016
    257
    0
    16
    NULL
    NULL
    Vandaag weer naar verloskundige geweest. Gewoon routine afspraak. Ik ben toch steeds zo opgelucht als het hartje weer te horen is. Hebben jullie dat ook? Die onzekerheid of het allemaal nog leeft daar binnen?
     
  4. patty27

    patty27 Lid

    10 dec 2014
    95
    0
    6
    Hoi

    Suzannaa ben vandaag ook.bij de vk geweest voor routine onderzoek en ik ben ook altijd blij als ik het hartje weer hoor. 3 januari de 20 weken echo ben echt benieuwd of alles goed is. En 17 januari weer terug naar de vk.

    Groetjes Patty
     
  5. Suzannaa

    Suzannaa Actief lid

    30 mrt 2016
    257
    0
    16
    NULL
    NULL
    @Patty Spannend! Ik heb 28 dec de 20 weken echom kan echt niet wachten. Sinds vandaag heb ik steeds meer het idee dat ik misschien toch al wat voel van binnen. Ik heb de laatste weken vaak last van lucht/gassen, best irritant. Hebben er meer last van?
    Maar nu heb ik het gevoel dat niet al het lucht van binnen alleen maar gassen zijn, maar wel eens die luchtbellen kunnen zijn waar men het over heeft als het kindje schopt. 😮 Zou dat kunnen?
     
  6. patty27

    patty27 Lid

    10 dec 2014
    95
    0
    6
    Hoi

    Suzannaa ik heb ook veel last van gassen vooral s nachts. Ik dacht de kleine gisteren ook gevoeld te hebben maar weet het niet zeker. Vandaag bij kiano helpen bij de kerstviering op school. Heb echt zin in kerstmis kan niet wachtten.

    Groetjes Patty
     
  7. 82Noor

    82Noor Actief lid

    8 sep 2016
    468
    15
    18
    Hebben jullie trouwens soms ook last van menstruatieachtige pijn mer wat venijnige steken tussendoor in jullie onderbuik?
     
  8. Suzannaa

    Suzannaa Actief lid

    30 mrt 2016
    257
    0
    16
    NULL
    NULL
    @82Noor Hmm, nee komt me niet bekend voor. Heb wel soms wat rare steekjes ofzo, maar niet vergelijkbaar met venijnige steken of menstruatiepijn. Moet zeggen dat ik tot nu toe ervaar als rustig allemaal. Als je het niet vertrouwd, kan je altijd om je gerust te stellen de verloskundige bellen he.
     
  9. Daisy120

    Daisy120 Bekend lid

    2 sep 2014
    626
    43
    28
    NULL
    NULL
    Die pijn/steken herken ik ook niet, zou bij twijfel toch even contact op nemen met je verloskundige!
     
  10. Suzannaa

    Suzannaa Actief lid

    30 mrt 2016
    257
    0
    16
    NULL
    NULL
    @82Noor Nou zat ik vanmiddag te denken, maar ik wil je niet onnodig ongerust maken, want wie weet kan dat gewoon zonder dat er wat mis is. Maar ik herinner me die steken en menstruatiepijn wel in de tijd voordat m'n miskraam om gang kwam in het begin van het jaar. Maar nogmaals, het kan bij iedereen anders zijn en misschien bedoel je wel andere steken en pijn dan dat ik me kan voorstellen dat je beschrijft. Of kan je die pijn en steken ook gewoon voelen als het allemaal gewoon goed gaat. Dit is voor mij ook allemaal nieuw, dus dat weet ik niet. Bel bij twijfel echt even de verloskundige en ga niet piekeren.
     
  11. 82Noor

    82Noor Actief lid

    8 sep 2016
    468
    15
    18
    Met hoeveel weken had je een miskraam Suzanaa? Ik ben gisteren nog even bij de verloskundige geweest en ze zei dat her bandenpijn is in combinatie mer harde buiken. Ik moet echr even rustig aan doen. Ook nog het hartje gehoord en klonk goed. Probeer me maar even geen zorgen te maken. Het is nu ook al iets minder. Alleen nog af en toe een klein steekje aan de zijkanten bij mijn liezen.
    Ik heb ook geen bloedverlies wat heel belangrijk is volgens de Vk.
     
  12. Suzannaa

    Suzannaa Actief lid

    30 mrt 2016
    257
    0
    16
    NULL
    NULL
    @82Noor De miskraam was bij mij al in het begin met 5 á 7 weken. Dan denk ik bij jou ook eerder aan iets van bandenpijn inderdaad. Zolang je geen bloed ziet, dan komt het gewoon goed. Goed dat je even langs de verloskundige bent geweest, geeft meteen weer rust.

    Trouwens! Sinds deze week begin ik er ineens toch stiekem van overtuigd te raken dat ik de baby voel! Zo onwerkelijk. Die gassen waar ik de laatste week last van heb, lijken inderdaad niet alleen maar gassen, maar bewegingen en schopjes! Gisteravond lag ik in bed en toen voelde ik het flink bewegen. Dus ik zei tegen m'n partner, voel jij nou eens op m'n buik. Ik heb het idee dat ik gek word, hahaha. En jawel, hij voelde het ook! Wat bizar! Dat vond ik zo'n bijzonder moment. Ik begin nu pas echt te beseffen dat het allemaal echt waar zou kunnen zijn. (Ja, ik ben geloof ik maar een rare, aan echo's heb ik geen genoeg bewijs. Ik ben echt van het eerst zien en voelen, dan geloven. Maar dat mag misschien nu ook wel sinds ik over de helf ben, haha). Hebben jullie partners al wat kunnen voelen?
     
  13. 82Noor

    82Noor Actief lid

    8 sep 2016
    468
    15
    18
    @Suzanaa Ik denk ook dat het bewegen is. Bij mij voelt het niet als kriebelen of belletjes of propjes maar echt alsof het m'n darmen zijn maar dan net anders. En mijn vriend heeft zojuist net ook voor het eerst voelen bewegen. Apart gevoel he. Ik ben er ook allemaal heel nuchter onder. Ik geloof het wel maar vind het allemaal zo onwezenlijk. Ik begin wel een beetje een buikje te krijgen dus dat helpt ook wel met het geloven.
    Maar wat leuk Suzannaa.
     
  14. Suzannaa

    Suzannaa Actief lid

    30 mrt 2016
    257
    0
    16
    NULL
    NULL
    @82Noor Ja precies, ik ben ook heel nuchter. Iedereen om me heen is al heel enthousiast, maar ik moet het eerst allemaal nog maar eens zien. Ik heb ook het idee dat ik een buikje begin te krijgen. Zo onder de navel begint het een beetje bol te worden en een soort hard bergje. Nu dat eindelijk komt, begin ik ook langzaam te wennen dat het toch allemaal waar gaat zijn.

    Bij mij voelt het bewegen ook als m'n darmen. Heb de laatste tijd vaak last van gassen, en dacht daarom steeds dat het dat gewoon was. Maar het voelt inderdaad net zo, maar dan net iets anders. Zo grappig!
     
  15. Daisy120

    Daisy120 Bekend lid

    2 sep 2014
    626
    43
    28
    NULL
    NULL
    Ja blijft een bijzonder moment die eerste schopjes :)
    Bij mij is het ook regelmatig feest in mijn buik, dacht dat mijn zoontje er wat van kon, maar dit lieve meisje weet ook wat een feestje bouwen is!

    Fijne 2e kerstdag allemaal!
     
  16. patty27

    patty27 Lid

    10 dec 2014
    95
    0
    6
    Hier begin ik nu ook echt schopjes te voelen echt grappig.Iedereen een goede kerst gehad hier veel leuke dingen.gehad voor ons meisje nu maar hopen dat ze met de 20 weken echo niet zeggen dat het een jongen word.

    Groetjes Patty
     
  17. Tammie81

    Tammie81 Bekend lid

    8 okt 2014
    553
    106
    43
    Hoi meiden, ik ben weer terug na een korte kerstonderbreking :) Heeft iedereen fijne feestdagen gehad?

    Kelien, hoe gaat het met je? en hoe was het eerste deel van de uitslag gister? Ik hoop dat je positief nieuws hebt gekregen!

    Suzannaa, ik was eerst ook erg onzeker of alles nog goed was voor een echo maar nu ik ons meisje voel bewegen is dat gelukkig enorm afgenomen. Een soort van ik weet dat alles goed gaat omdat ik d'r elke paar uur wel voel bewegen. Hopelijk scheelt dat bij jou straks ook!

    Noor, vervelend van de bandenpijn. Gaat het nu al wel wat beter? en merk je het meer als je teveel doet?

    Patty, hopelijk bevestigen ze tijdens de 20 weken echo het geslacht! Wanneer heb je hem gepland staan?

    Ik heb gister de 20 weken echo gehad en alles was prima. Ze is een beetje aan de kleine kant (in cm) maar ruim binnen de band breedte en ben zelf ook niet zo groot dus maak me daar niet zo'n zorgen om.
     
  18. Suzannaa

    Suzannaa Actief lid

    30 mrt 2016
    257
    0
    16
    NULL
    NULL
    @tammie81 Ja precies, nu ik ook het idee heb dat ik het voel schoppen en bewegen begin ik er meer in te geloven. Nu moet die buik nog even komen, voor de volle overtuiging. :)

    Vandaag voor de 20 weken echo geweest! Alles was helemaal goed. Pff, wat een opluchting. Alles er op en er aan, en werkte zoals het moet zijn. Alle waardes lagen mooi op of dichtbij de gemiddelde waardes.

    Enige was dat de afstand tussen baarmoedermond en placenta wat aan de kleine kant was, zei. Maar ze vertelde dat ik me daar niet druk om moest maken, omdat de meesten dat hebben rond 20 weken. In week 32 gaan ze daar nog eens naar kijken en is het aan de gyn om verder te beslissen. Ben als de dood voor een keizersnede, dus flink duimen dan maar. Hebben er meer van jullie dit ook?
     
  19. Spannend03

    Spannend03 Bekend lid

    12 okt 2013
    573
    1
    16
    NULL
    NULL
    HOi Hoi Allemaal!

    Graag zou ik als het nog kan bij jullie aansluiten.
    Ik ben nu 18,5 week zwanger. Uitgerekend op 29 mei.
    Ik zit met meerdere vragen zo af en toe dus dacht dat het wel fijn zou zijn een groep te hebben waar je dan lekker je dingetjes kunt vragen en bespreken.
    Mijn vraag voor nu is vooral hebben jullie nog tips qua zwangerschapscursus? Is het echt verstandig om te doen? En weet iemand misschien of het dan leuker is om alleen of juist samen te doen?

    Groetjes !
     
  20. Tammie81

    Tammie81 Bekend lid

    8 okt 2014
    553
    106
    43
    Suzannaa, bij mij lag de placenta ook nog redelijk laag maar inderdaad door het groeien van de baarmoeder komt hij automatisch mee naar boven. Hoef je je voor nu volgens mij dus nog niet heel veel zorgen om te maken. Als je verder bent in de zwangerschap en hij ligt dan nog steeds zo laag is het wel een grote kans dat hij daar blijft en je het risico hebt op een keizersnede. Fijn dat de echo goed was trouwens! Kun je nu lekker van gaan genieten van een schoppend kindje :D

    Spannend, welkom en gefelicteerd met je zwangerschap! Voor mij is het mijn eerste kindje en ik ga samen met mijn partner een cursus hypnobirthing doen. Lijkt me sowieso fijn om me goed voor te bereiden en dat mijn man ook weet wat mij te wachten staat. Mocht ik dan in de paniekmodus schieten tijdens de bevalling dan weet ik dat ik op hem kan vertrouwen omdat hij dezelde informatie heeft gehad.
     

Deel Deze Pagina