ik wil voor het eerst een rollade maken maar ik heb geen idee hoe ik dat het beste kan doen. hoe maken jullie een rollade klaar? het gaat om een varkensrollade van 1 kilo en een kiprollade van een halve kilo. het is eigenlijk voor morgen. kan ik het vandaag dan alvast maken of moet dat dan echt morgen pas?
Ik maak ze juist graag eerder zodat je ze heeeeeeeel zachtjes klaar kan laten stomen. Ik braad ze aan. En dan met bouillon op een zacht vuur uren laten stoven. Zalig!
Rollade aanbraden en dan een paar uur in de oven laten garen. Ik doe 1 uur op 180 en dan nog 2 of 3 uur op 140. Ik bak er soms nog ui/paprika/champignon/spekjes bij en doe die bij de schaal rollade in de oven (met water erbij). Dan heb je meteen iets voor over de rollade .
Eerst even bruin bakken in de pan. Dan voor 2/3 onder water; lekkere jus maken en zo'n 3 uur laten pruttelen.
Ik smeer de rollade altijd in met mosterd, lekker peper en zout erop. Aanbakken in de braadpan en dan laat ik hem de hele dag lekker pruttelen en op het laatst nog eventjes in de oven. Heerlijk!
Rustig een uur of 4 a 5. Ik braad ook veel wild. En daarbij heb ik wel geleerd dat hoe rustiger je het laat pruttelen, hoe lekkerder het word. Veel malser.