Is wel te doen, maar is het je je waard, om alles ervoor te moeten laten. Waarschijnlijk niet. Ik weeg het altijd af: het geluk/fijne gevoel van een mooie spaarrekening tegen het geluk/fijne gevoel om iets te kunnen/uit te geven in het heden. Wat geeft me meer voldoening. Soms betekent dat extra sparen en soms wint toch echt dat leuke uitje met de kids bijv.
Hier op mijn eigen persoonlijke spaarrekening minimaal 20k en voor onze gezamenlijke spaarrekening het liefst minimaal 1500 euro. Mijn man heeft ook nog zijn eigen spaarpotje. Stel er gaat ooit iets mis met onze relatie sta ik op straat omdat het huis niet op mijn naam staat, maar op dat van mijn man. Daarentegen betaal ik ook niet mee aan de hypotheek, dat geld spaar ik dus iedere maand op om zo een huurhuisje oid te kunnen betalen in geval van nood.
Wat een boel geld beschouwen jullie als minimum. Ik vind 2500 euro voor noodgevallen wel genoeg. Als we langdurig geld nodig zouden hebben ivm ontslag of iets dergelijks, moeten we toch alles omgooien, of we nu 2500 of 25000 op de spaarrekening hebben. Momenteel hebben we trouwens wel wat meer, tegen de 10.000 en het is niet zo dat mijn handen jeuken om het uit te geven, maar ik zou het niet erg vinden. Groot onderhoud van onze woning gaat via de VvE en onze auto hebben we alleen voor recreatief rijden.
Wij kunnen onze spaarrekening ook altijd extra spekken met het geld van de belastingteruggave in juli. Wij laten onze rente van de hypotheek 1x per jaar terugkeren i.p.v. elke maand en dat is echt een leuk bedrag extra per jaar. Zouden we het elke maand terug krijgen dan zouden we het waarschijnlijk ook weer uitgeven, nu gaat het elk jaar gelijk naar de spaarrekening en dan heb je het toch over bijna 2.500 euro. Maar die mogelijkheid is er niet voor iedereen, je moet wel de bruto lasten van je hypotheek dan elke maand kunnen dragen. Eindejaarsuitkering van ons beiden was dit jaar ook weer een leuk extraatje en gaat ook gelijk op de spaarrekening. En verder ben ik het daarbij eens met Eppo82. Wat is je meer waard? Waar worden júllie gelukkig van? Dat is zo persoonlijk!
Is ook zo, we sparen zo veel mogelijk. Maar verjaardagen, kleding enz tikt ook aardig aan. Extra rekeningen, tandarts bezoek enz Elkaar maand is er wel "iets". Maar vanaf januari gaan we weer in de bespaar stand, hopen dat we elke maand minimaal 400 kunnen sparen. Idd belastinggeld gaat ook naar de spaar.
5000 vind ik een minimum als je een koophuis hebt, wij willen graag 10.000. Waarom? Geen idee eigenlijk, gewoon een fijn gevoel. De belastingteruggaaf geven wij altijd weer uit aan ons huis, en veel van wat we sparen gaan we ook weer van op vakantie om het daarna weer aan te vullen tot 10.000.
Ik vind 2500 al prima al moet ik zeggen dat ik nu denk dat iets meer wel handig is. Ik moet alleen altijd zo huilen van dat sparen..dan staat er weer een mooi bedrag en dan..gaat de auto stuk,de tv,de wasmachine. En dan staat er het jaar daarop weer een mooi bedrag en dan..komt er een dikke rekening,gaat de droger stuk,gaat weer de auto stuk en hebben we lekkage Of we echt iets leuks doen met ons spaargeld,nee nooit dus altijd gaat er wel iets stuk hier en meestal meteen 3 dingen.
Haha ik vind 10.000 ook ideaal maar dat hebben we niet. Wij verdienen beide laag gemiddeld en houden van lekker uit eten, vakanties, naar de kapper, op stap etc. Wij kunnen wel zo'n 500 per maand sparen, en dat doen we ook, het wordt alleen ook weer snel uitgegeven haha. Vakantiegeld gaat op aan vakantie (kiezen we ook bewust voor) Eindejaarsuitkering gaat hier op aan kosten woz/rioolheffing/waterschapsbelasting etc wat allemaa einde van het jaar komt. Hypotheekrente teruggaaf is 'maar' 1200per jaar, deze ontvangen we maandelijk. We zouden ervoor kunnen kiezen om dit jaarlijks uit te laten betalen.. Een paar duizend houden we dus achter de hand voor noodgevallen. Het zijn keuzes maken en wij kiezen er ook voor om te willen genieten. Anders zouden we zo 1000per maand kunnen sparen denk ik.. Ik vraag me af of degene met minimaal 10.000euro spaargeld en meer dit zelf hebben gespaard of ook bijv. Via erfenis verkregen?
Dit verhaal snap ik helemaal. Erg is dat he!! Maar aan de andere kant denk ik dan altijd, als je het geld niet op de spaarrekening had staan had je nu dus een probleem gehad!! Ik vind sparen echt stom. Ik doe het wel, of iig mijn best ervoor. Echter laat ons inkomen het helaas niet altijd toe en wil ik ook leuke dingen kunnen doen. Maar qua minimum denk ik toch als snel 1000 tot 2500 wat ik op de spaar zou willen hebben. Maar zijn nog druk aan het klussen thuis dus het meest geld dat overblijft aan het einde van de maand gaat daar naar toe.
Zelf gespaard. Met voornamelijk 1 inkomen, ik werk als go maar toen we de buffer opgebouwd hebben werkte ik een tijd helemaal niet en later een beetje.
Ik vind rond 8000 prima, voor mezelf dan, mn man kan meer sparen dan ik, maar als het echt moet betaalt hij de hoge bedragen. Nieuwe wasmachine of iets dergelijks gaat van de betaalrekening, voor bv een nieuwe auto moeten we natuurlijk wel sparen.
Wij hebben het iig zelf gespaard. Voor we ons huis kochten hadden we 30.000 gespaard en de bank wilde toen ook weten of het van onszelf was of een erfenis, nee hoor helemaal zelf gedaan! Was ik toen wel trots op. En nu nog blij mee want ons huis staat een heel eind boven water.
Ik vind 15.000 ideaal maar je hebt het niet altijd voor het zeggen he Meestal hebben we ongeveer 5000. Wij sparen alles zelf, geen erfenissen ofzo. Maar we laten er echt wel wat voor.
Minimum van 10.000 vind ik toch wel fijnste Maar na nieuwe kunststof kozijnen en nieuwe kunststof voor en achterdeur + een nieuwe veranda is het even geslonken Toch zitten wij nooit onder de 5000 ook niet na deze verbouwing
Zelf gespaard in een jaar of 3 met beneden modaal inkomen. Maar we doen waarschijnlijk minder kappers, vakanties en etentjes dan gemiddeld (Maar omdat we uit een armoedige studententijd komen, hebben we zelf steeds het gevoel dat ons leven nu superluxe is, gewoon omdat we bijv duo penotti kunnen kopen ipv huismerk pasta enzo ). Moet ik zeggen dat mijn studieschuld hoger is dan onze spaarrekening nu dus in hoeverre je kan zeggen dat we écht zo veel spaargeld hebben... Maar goed, minder studieschuld staat niet gelijk aan een spaarrekening waar je geld vanaf kan halen als je auto stuk gaat.Bewaren
Nou echt he pff altijd is er wel iets helaas. Wij zijn ook aan het klussen dus daar gaat momenteel ook veel naar. Ik probeer elke maand een flink bedrag aan de kant te zetten maar ik vind shoppen en leuke dingen doen ook belangrijk
Haha oeps dat zijn dus dingen waar wij niet eens over nadenken. We kopen altijd duo penotti/nutella, calve, coca cola etc. Daar zouden we flink op kunnen bezuinigen als we willen Als we willen Haha nee maar dat vinden we veel te lekker! Dan maar een lage spaarrekening haha. Alhoewel ik ook veel fijner/rustiger zit wanneer deze goed aangevuld is.
Wij sparen eigenlijk niet. Of met een doel. Bijv nu badkamer. Wordt in april gedaan. Dan is het ver op en sparen we weer opnieuw. April was droger kapot. Ja dan sparen we voor een droger en hebben september een nieuwe gekocht. Zomer was buiten gehangen. Bijna alles in huis is verzekerd om hoge onkosten te voorkomen. Met echt hoge nood Koop ik wel wat op marktplaats tot ik geld heb voor nieuwe. We zouden wel kunnen sparen maar houden van leuks dingen doen en a producten Spaar elke maand voor de kinderen. En voor de huisdieren leg ik 30/35 per maand apart voor entingen, dierenarts, medicatie etc. Zo hoeven hun niet te wachten bij een noodgeval of oogklachten etc tot er geld is.
Wij hebben ons spaargeld altijd zelf gespaard. Alleen het allereerste begin komt bij onze ouders vandaan die de rekening hadden geopend en uiteraard hebben we soms wel eens een gift gehad van een paar 10'tjes en een enkele keer wat meer. Man en ik begonnen volgens mij allebei met zo'n 2000-3000 euro op de spaarrekening. Toen we 5 jaar geleden ons 1e huis kochten en gingen trouwen hadden we samen zo'n 30.000 euro. We konden beiden een tijd lang goed sparen doordat we een fulltime baan hadden, maar nog wel thuis woonden. Ik heb op die manier een jaar flink kunnen sparen en man wat langer, die werkt al vanaf z'n 16e, uiteraard wel opleidingen in de avond gedaan of via de BBL route. Na ons trouwen de rekeningen samen gevoegd en vlak erna nog een nieuwe auto gekocht. Toen hielden we zo'n 12.000 euro over geloof ik. Dat is eigenlijk al die jaren globaal zo gebleven, met uitzondering van de verhuizing bijna 2 jaar terug. En afgelopen zomer is het dan echt gekelderd door onverwachte uitgave aan de auto en nieuwe kozijnen, maar alles wordt hier zelf gespaard door zuinig te leven, op de kleintjes te letten en zo bewust mogelijk met geld om te gaan. Wij zijn dus niet de types die met regelmaat uit eten gaan en de kapper komt hier voor mij aan huis en m'n man en zoon doe ik zelf met de tondeuse bv. Wij hebben nu sinds de zomer denk ik weer zo'n 3000 euro gespaard, maar daar zit dan ook nu onze eindejaarsuitkering bij, dus dat was wel een mooi extraatje.