rollade maken

Discussie in 'De lounge' gestart door Dustin, 30 dec 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Dustin

    Dustin Actief lid

    4 jun 2016
    371
    42
    28
    NULL
    NULL
    ik wil voor het eerst een rollade maken maar ik heb geen idee hoe ik dat het beste kan doen. hoe maken jullie een rollade klaar?

    het gaat om een varkensrollade van 1 kilo en een kiprollade van een halve kilo.

    het is eigenlijk voor morgen. kan ik het vandaag dan alvast maken of moet dat dan echt morgen pas?
     
  2. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Ik maak ze juist graag eerder zodat je ze heeeeeeeel zachtjes klaar kan laten stomen.

    Ik braad ze aan. En dan met bouillon op een zacht vuur uren laten stoven. Zalig!
     
  3. elsie89

    elsie89 Fanatiek lid

    27 sep 2014
    3.645
    1.251
    113
    randstad
    Ik braad de rollade aan en dan op 160 graden in de oven
     
  4. teigetje1

    teigetje1 Fanatiek lid

    18 jun 2009
    2.299
    116
    63
    Zuid-oost brabant
    Rollade aanbraden en dan een paar uur in de oven laten garen. Ik doe 1 uur op 180 en dan nog 2 of 3 uur op 140.
    Ik bak er soms nog ui/paprika/champignon/spekjes bij en doe die bij de schaal rollade in de oven (met water erbij).

    Dan heb je meteen iets voor over de rollade ;).
     
  5. Dustin

    Dustin Actief lid

    4 jun 2016
    371
    42
    28
    NULL
    NULL
    hoelang laat je deze dan stoven?
     
  6. Marjonn

    Marjonn Lid

    12 dec 2016
    65
    0
    6
    NULL
    NULL
    Eerst even bruin bakken in de pan. Dan voor 2/3 onder water; lekkere jus maken en zo'n 3 uur laten pruttelen.
     
  7. Johanna1986

    Johanna1986 Niet meer actief

    Ik smeer de rollade altijd in met mosterd, lekker peper en zout erop. Aanbakken in de braadpan en dan laat ik hem de hele dag lekker pruttelen en op het laatst nog eventjes in de oven. Heerlijk!
     
  8. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief


    Rustig een uur of 4 a 5.


    Ik braad ook veel wild. En daarbij heb ik wel geleerd dat hoe rustiger je het laat pruttelen, hoe lekkerder het word. Veel malser.
     
  9. Dustin

    Dustin Actief lid

    4 jun 2016
    371
    42
    28
    NULL
    NULL
    bedankt voor alle tips het staat nu heel rustig te pruttelen
     

Deel Deze Pagina