Maar wij gebruiken liever niet de magnetron nog niet voor het verwarmen, dus vinden wij dit de ideale manier om de flesjes te maken. Het koude deel wat erbij gaat is ook niet gekookt maar komt rechtstreeks uit het pak .
Het gaat niet om het steriliseren. Wel om de droogrest in het water weg te koken. Daar krijgen ze namelijk krampen van. Vandaar dat in België mineraalwater wordt geadviseerd.
Dat snap ik niet helemaal; de droogrest is net wat er overblijft als je t water zo lang laat koken dat alles verdampt is... Dus tenzij je de condens opvangt en dat gebruikt voor de fles zorgt koken er net voor dat de concentratie aan mineralen en kalk groter wordt, en hoe langer het kookt hoe groter dat effect. Maar met mineraalwater doe je natuurlijk niets verkeerd, snap dat je daarvoor gaat als je baby krampen heeft. Zoniet lijkt kraanwater mij prima.
Wij warmden eerst het water op in de magnetron en dan het poeder erbij en roeren. Aangezien we eigenlijk anti-magnetron zijn hebben we nu altijd een thermosfles op het aanrecht staan. Op een gegeven moment weet je precies hoeveel warm en hoeveel koud je moet mengen. Daarna poeder erbij en roeren (tegenwoordig ook wel eens schudden). Onderweg hebben we altijd al een thermosfles gebruikt en we namen een plastic lepel mee om te roeren. Poeder zit dan in zo'n speciaal bakje.
Thuis warm ik het water op in de magnetron Onderweg neem ik gekookt water mee in een flesje met aluminiumfolie eromheen. Deze meng ik met koud water uit een flesje tot de juiste temperatuur en dan de poeder uit het torentje
Koud water afmeten in de fles, opwarmen in de magnetron en dan doe ik de poeder er bij dan even roeren met een vork
Thuis: water in de magnetron en dan poeder erbij. Roeren met een vork. Onderweg: als we langer onderweg zijn. Water en poeder mee en daar in een magnetron. Korter onderweg: ik maak de voeding alvast warm klaar (iets warmer dan normaal) en in een kleine thermoskan. Ter plekke overgieten in se fles.
Sorry ik had je berichtje niet eerder gezien. Wij willen geen magnetron gebruiken ivm de straling, deze reden word door vele maar raar gevonden maar gezien melkvoeding (zowel kv als bv) momenteel zijn hoofdvoeding is willen wij dit niet in de magnetron verwarmen. Over een jaar ofzo, dan is het niet meer echt de voeding waarvan hij moet leven, maar gewoon lekker erbij en dan zetten we het best een keer in de magnetron, hebben we bij de andere kinderen ook soms gedaan. Voor ons voelt dan anders dan dat hij nu bijv 6x per dag al zijn 'maaltijden' uit de magnetron zou krijgen. We proberen dus een tussenweg te zoeken die voor ons goed voelt.
Thuis: koud kraanwater in de fles opwarmen in magnetron. Poeder erbij, schudden en klaar. Onderweg: gekookt water in thermosfles + koud water in flesje. Bij elkaar voegen, poeder uit poedertorentje erbij en klaar!
Gekookt water in thermosfles mee en een flesje koud water. Torentje met melkpoeder. Fles maken: poeder in fles, heet water erbij en vervolgens aanvullen met koud water tot juiste hoeveelheid/temperatuur. Succes!
Thuis: koud water opwarmen in de magnetron, poeder erbij en roeren. Onderweg: bijna overal is wel warm water, dus wij namen bijna nooit een thermoskan mee. Ik heb hem ook nog nooit gemist
Het is niet nodig om in Nederland het kraanwater te koken om bacteriën af te doden. Leidingwater kan wel luchtbelletjes bevatten, koken helpt om deze luchtbelletjes eruit te krijgen(bijvoorbeeld bij krampjes). Mineraalwater heeft dit niet, je moet wel controleren op de verpakking of het water geschikt is voor de bereiding van babyvoeding want dit is niet altijd zo. Maar je kunt gewoon ongekookt leidingwater gebruiken in Nederland. Warm kraanwater wordt niet aanbevolen door de drinkwaterbedrijven vanwege eventuele metalen die beter oplossen in warm water (dit water wordt warm doordat het even een periode in een boiler of iets dergelijks wordt verwarmd, er is dus theoretisch een mogelijkheid dat de metalen van de boiler kunnen oplossen in het water want dat gaat sneller bij warm water) Wij doen 1/3 water, gekookt uit de waterkoker en 2/3 koud leidingwater. Flesje heeft dan de juiste temperatuur om te drinken. Als je maar een klein beetje water in de waterkoker doet, is het zo klaar.