ik heb erg veel zin in witlof vanavond maar wil eens iets anders dan witlof met ham en kaas uit de oven. hebben jullie nog lekkere witlof recepten?
Wel met ham en kaas in de oven, maar tikkie anders; Witlof gaar koken en goed uit laten lekken. Bladerdeeg (plakje) uitrollen. Witlof opensnijden en plakje kaas ertussen. Witlof in ham rollen. Op bladerdeeg leggen en oprollen. Bladerdeeg bestrijken met geklopt ei of melk en bestrooien met geraspte kaas. Alles in een ingevette ovenschaal uiteraard. Ongeveer 20 min in de oven op 200 graden (tot bladerdeeg mooi bruin is)
Wij maken vaak salade ermee; mooi fijn snijden, sinaasappel erdoor, garnalen, lepel mayonaise, opeten Eten we met rijst erbij.
Ja erg lekker! Ik doe er meestal gebakken aardappels bij of aardappels uit de oven en kipkluifjes oid vind ik er altijd lekker bij. Als ik het maak als er visite komt maak ik er nog een salade bij en nog iets van doperwtjes. Dan staat er een behoorlijke maaltijd op tafel die behalve lekker ook simpel te bereiden is
Witlofsalade vinden wij trouwens ook erg lekker; Witlof fijn snijden Appel in kleine stukjes Uitje fijn snijden Yoghurtdressing erdoor Evt kan er ook een mandarijntje door, uitgebakken spekjes en/of walnoten
Chorizo (of andere pittige worst) in stukjes snijden en aanbraden. Daarna in stukjes gesneden witlof erbij doen en even snel warm maken. Dan afblussen met wat kookroom. Heerlijk bij pasta en binnen 10 minuten op tafel.
Een simpele en erg lekkere twist is wat tomaat en oregano bovenop. Witlof koken (zonder het hart en grote stronken halveer ik), bestrooi met peper en zout, in de ham rollen, en in de ovenschaal leggen. Daarop de in dunne plakjes gesneden tomaat. Strooi de kaas erop en daarbovenop de oregano. In de oven voor 15 min op 185 graden. Anders witlof salade: - 3 stronken witlof zonder hart halveren en fijn snijden - 3 augurkjes in plakjes - 2 sjalotjes fijn snijden - halve appel - 75 gram cherry tomaten in vieren gesneden - 1/2 eetlepel grove mosterd, 1 eetlepel mayo, 1 eetlepel yoghurt of kwark - peper en zout Goed doormengen en smullen maar!!! Lekker met gebakken aardappels en een kipfilet
Ik kook de witlof altijd even kort in groenten bouillon, daarnaa meestal als oven gerecht met brie of gorgonzola en zongedroogde tomaatjes. In de zomer meestal een salade twist.
Ik heb hem een tijdj geleden met brie en honing gemaakt. Net als witlof hamkaas alleen dan plakjes brie erop. Eb de honing als het uit de oven komt erover. Zalig!
Uitje fruiten, witlof in stukken erbij, kippenbouillon en 10 groene peperkorrels. Lekker even laten sudderen. Heerlijk!
Witlof-appel-stamppot Witlof met appels (in blokjes gesneden) koken, rozijntjes en kaneel toevoegen (en de aardappels uiteraard) en klaar ben je!
Witlofschotel: Witlof kort koken (heel of gesneden, wat je leuker vindt, wel goed laten uitlekken) en daarna met ham in een ingevette ovenschaal leggen, daaroverheen aardappelpuree en bovenop kaassaus. Daarna nog wat paneermeel erop. Dan lekker gratineren in de oven. Kaassaus maak ik altijd met een roux van boter, bloem en melk. Op het laatst geraspte (oude) kaas erdoor en kruiden naar smaak. Witlofsla: witlof, walnoten, friszure appel, augurk, blokjes kaas, komkommer en dan een honingmosterddressing erdoor.
bedankt voor jullie lekkere recepten. ik heb ze op geschreven en ik ga de komende tijd een aantal recepten uitproberen voor vanavond heb ik het recept met de bladerdeeg uitgekozen