Gekarameliseerde witlof van Herman den Blijker. Jammie! Weet recept niet uit mijn hoofd maar Google is Your best friend
Jawel dat lukt ook hoor! Zal alleen wat harder/knapperiger worden. (Ik hou daar wel van, doe de gewone bladerdeegversie soms ook langer of op hogere temp om m knapperiger te krijgen). Structuur is wel iets anders maar het kan gerust!
Witlof brie taart. Eerst bakblik met bladerdeeg bekleden en dan een x aantal minuten (volgens verpakking) in de oven even afbakken. Ondertussen een rode ui fruiten en daarna de witlof er bij. Wat verse of gedroogde tijm er door. En in andere pan rooster je pijnboompitjes. Dit doe je allebei in het bakblik waar de bladerdeeg is in gebakken. En dan bedekken met plakjes brie. En dan ongeveer 10-15 min in de oven. Dat de brie een kleurtje heeft en gesmolten. Meestal 3 plakjes bladerdeeg, 1 stronkje witlof, 1/2 rode ui per persoon.
ik maak er salade van. Hart eruit. Reepjes snijden. En dan appel, rozijnen, citroensap en een beetje zoetstof/suiker.
Ik wok het.. Spekjes bakken, uien erbij, zure appels, en dan de witlof.. Wij eten dat met macaroni! Lekker met wat geraspte kaas erdoor
Witlof met tagliatelle en kastanjechampignons, dit recept van Appie maak ik regelmatig en valt erg in de smaak hier: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R785898/tagliatelle-met-champignons-en-witlof
Zo maak ik het ook altijd,dit is ook de enige manier om witlof bij mijn man en zoon erin te krijgen....