Voor eten/drinken koop ik het liefst plastic nr 5, PP. Voor de rest let ik er niet zo goed op. Hoewel, babyspeelgoed (gaat voortdurend in het mondje) hebben we voornamelijk van merken (in de veronderstelling dat dat degelijk spul is).
Die codes die jullie noemen staan die ergens op het product vermeld en zo ja hoe moet ik dat dan interpreteren?
Nog nooit bij stil gestaan en ben ook niet van plan om dit wel in de toekomst te gaan doen. Waarom? Omdat ik het onzin vind. Ik vind dat men doorslaat in heel veel dingen. Geen luiers voor een baby omdat er een klein beetje chloor ik kan zitten of uitwasbaar maandverband, doe ff normaal zeg. We leven niet meer in het stenen tijdperk. Denk je dat al dat wassen niet ongezond is? Vreet energie. En in Biologische eten geloof ik ook niet. Of althans, niet dat wat de supermarkten je verkopen in ieder geval. Ik geloof niet dat alles wat hun als zijnde biologische verkopen het ook daad werkelijk is. We eten hier weinig uit potten maar niet met de intentie dat er misschien een beetje plastic in kan zitten, nee wij vinden het vers gewoon lekkerder maar die ene keer dat we wel een potje open trekken daar krijg je echt niets van hoor. Ik vind het allemaal zo overdreven. Maar goed, ieder zijn ding zullen we maar zeggen.
ja die nummers staan er als het goed is op. Eerder in dit topic staat een lijstje waar de nummers voor staan.
Ik let er wel op dat iets bpa vrij is maar we drinken nooit uit plastic bekers omdat we dat vies vinden. Melanine gebruik ik alleen voor een boterham en niet voor de warme maaltijd en daarvoor meestal een bamboo bordje of gewoon steen. Magnetron gebruik ik zelden om iets op te warmen. Ik let er redelijk op maar ga niet moeilijk doen als we er weleens mee in aanraking komen. Pannen met Teflon komen er hier ook niet in, enkel keramisch.
Teflonpannen hebben wij ook weggedaan, alleen nog keramisch en rvs. Doe je die melaminebordjes in de vaatwasser? Wij wel, maar we wassen wel steeds meer (plastic lepeltjes bijvoorbeeld) met de hand af.
Ik heb alleen keramische pannen. En ik maak nooit eten warm in plastic of op plastic borden. Dus ook als het bpa vrij is. Ik koop sowieso alleen bpa vrije spullen. Maar maak het dus nooit warm. (Wel in de vaatwasser)
Wasbaar is gezonder voor je kind. Daarnaast is het veel beter voor het milieu. En ook leuk, het is veel goedkoper. Heb je al gelezen dat heel veel jongetjes van deze generatie niet of moeilijk kinderen kunnen krijgen? Allemaal door de gifstoffen waar ze aan bloot gesteld worden. Ik vind deze signalen niet overdreven en wil mijn kinderen behoeden voor ziektes en ongemak.
Voedsel bewaardingen kijk ik altijd of het van pp (5) is. Speelgoed hebben we eigenlijk alleen wat geschikt is voor kinderen onder de drie en ik ga er eigenlijk vanuit dat dat aan streng genoege eisen voldoet. Toen we een nieuwe vloer aan het uitzoeken waren voor ons huis, hebben we ook naar pvc vloeren gekeken, maar ik vond het idee van spelende kinderen op de vloer erg eng aangezien daar weekmakers inzitten, dus zijn we voor een houten vloer gegaan, de olie hiervoor is geschikt om speelgoed mee te olieen, met dat soort dingen houd ik vooral ook rekening (zoon likt hier ook weleens aan de vloer). Eten doen we vrij veel biologisch, we hebben een pakket en andere boodschappen van beterbio, superhandig. Mijn dochter eet elke dag een banaan, dat is dus het meest bespoten fruit ter wereld (en ja dat gaat ook gedeeltelijk door de schil heen), ik vind het wel geruststellend dat haar bananen onbespoten zijn. En dan heb ik het al helemaal niet over de enorme hoeveelheid groente en fruit die mijn zoon tegenwoordig eet (jaren 0,0 groenten gegeten, moet blijkbaar ingehaald nu ). Ik ben er verder niet krampachtig over hoor, als we eens niet toekomen met de bananen of ander fruit of groente, dan kopen we gewoon wat bij in de supermarkt. En ook vlees hebben we weleens van de (niet biologische) keurslager.
Dit dus. Ik lees ook geen etiketten opzoek naar e-nummers ofzo. Mijn oma zegt altijd doe maar normaal dan ben je al gekeken genoeg. Ik denk dat we tegenwoordig heel vaak overdrijven. Binnenkort moeten we stoppen met ademen.
Ik let ook niet op e-nummers. Maar keramische pannen en plastic niet warm maken. Dat is niet zo moeilijk dus daar hou ik me wel aan. Hormoon verstorende stoffen zijn echt geen geiten wollen sokken hype hoor.
Eigenlijk is het raar dat alles is omgedraaid. Biologisch eten is raar, gifstoffen in/op je eten zijn gewoon. Hormoon verstorende stoffen in speelgoed, Pampers, maandverband of douchespul/shampoo is normaal, wasbaar of natuurproducten zijn raar. Als je er goed over nadenkt is het de omgedraaide wereld!
Ik let er niet echt op, maar dat is echt omdat ik eerlijk gezegd soms door de bomen het bos niet meer zie wat nou nog oké is en wat niet. De lijst wordt langer en langer.
Verder dan plastic bakjes enzo ga ik niet. Maar ik warm ook niks op de magnetron dus daar zou ik nooit aan denken..
Ik zit nu toch weer even een rondje te Googlen. Maar dan zie ik al die geitenwollensokkenhippies (sorry. Maar zo weet iedereen wie ik bedoel, toch? Bedoel het niet verkeerd!) uit klean kanteen flessen drinken en dan zit daar toch ook gewoon een dikke vette plastic dop op? Tenzij je de rvs dop neemt. Maar die heeft ook een siliconen ring voor de afdichting. Komt daar het drinken dan niet mee in aanraking? Of dan die glazen bakjes. Die hebben toch ook gewoon een plastic deksel. Ik vind het gewoon verwarrend.