Ik kook op vrije dagen graag havermout. Voor 2-3 personen een halve liter melk, 85 gram havermout en een snufje zout als basis. Aan de kook brengen met regelmatig roeren, als jet begint te koken gas uit en nog een paar minuutjes laten staan. En dan in je kommetje lekker volgooien met allerlei fruit, kaneel, rozijntjes, nootjes... Eventueel een zoet iets als suiker, honing of agavesiroop. Ik houd niet vsn koude pap, dus sla de overnight oats over. Ik houd ook van yoghurt, ik vind de volle yoghurt van de Lidl erg lekker. Vooral met granola met noten, en vers fruit 😋 Let op met cruesli en kant en klare vruchtenyoghurt, ongemerkt werk je best wel wat suiker en smaakstoffen naar binnen. En waarom zou je yoghurt met een paar procent fruit en verder vooral geur- en kleurstoffen en gelatine nemen als je ook gewoon fruit door je yoghurt kan gooien? Desnoods steek je de staafmixer erin als je het glad wil hebben.
Ik eet vaak magere joghurt met een klein beetje cruesli appel met een kneepje honing , een appel of banaan in kleine stukjes en kaneel eroverheen..geen idee of ik goed bezig hen maar ik heb geen honger tot twaalf uur en met brood had ik alweer om tien uur echt trek...
Overnight oats in alle varianten! Ik doe er vaak ook een aantal scheppen kwark bij door, dat maakt het net iets romige dan met alleen amandel of cashewnoten melk. En dan wat cacaonibs of kokossnippers erdoor, of een handje noten.
Ik eet wel altijd havermoutpap, maar dan moet het wel op een bepaalde manier worden klaargemaakt. Simpele pap van haver en water is echt heel vies.
Ik ontbijt iedere ochtend door fruit te prakken (altijd een banaan met iets anders, bijvoorbeeld aardbeien of een kiwi of blauwe bessen etc). Dat prak ik helemaal glad, tot er een fruitmoes ontstaat. Daar doe ik havermoutgranen door. Even laten staan en je hebt heerlijke fruitpap die goed vult. Ik heb er de hele ochtend geen honger door, terwijl ik om een uur of 10 echt trek heb als ik met brood ontbijt. En zo kom ik ook nog eens aan mijn fruit, want daar ben ik niet zo goed in overdag...
ik sla het ontbijt ook nog wel eens over maar meestal heb ik volle boerenyoghurt. die is ook niet zo heel zuur en wat dikker dan bijv de huismerken. daar gaat granola door. de jongste eet dezelfde yoghurt met honing en havermout. ik laat het dan wel eerst even een half uurtje staan dan is de havermout lekker zacht geworden en kan ze het zo door slikken
Ik heb havermout leren eten met banaan erin en wat kaneel. Inmiddels vind ik het ook greoon "kaal" lekker. Yoghurt eet ik vaak met rauwe noten, granaatappelpitten, lijnzaad en pompoenzaden. Is een goed vullend ontbijt.
Ik eet meestal kwark met fruit erdoorheen. Of kwark met lijnzaad. Af en toe crackers, havermoutpap, beschuit of smoothie. Geroosterde boterham is misschien ook een optie? Wel brood maar toch net iets anders.
Ik eet altijd een schaaltje volle yoghurt met meusli (zonder suiker) met noten, zaden, pitten en gedroogd fruit.
Ik ontbijt vaak met yoghurt met cornflakes. Muesli en cruesli zijn veel lekkerder, maar daar zit helaas wel heel veel suiker in.
Ik ontbijt bijna elke dag met wat anders. Soms maak ik een smoothie van fruit met amandelmelk of magere yoghurt. Ook eet ik regelmatig yoghurt met gezonde cruesli. Of ik eet crackers of geroosterde boterhammen met lekker beleg.
Persoonlijk vind ik kwart (en Arla) echt verschrikkelijk vies!!!! Mijn favo ontbijt is: - Turkse yoghurt (10%) - Een vorm van vezels* (zie hieronder) - Nootjes en pitjes (bv zonnebloempitten, hazelnoten, amandelen) - Kaneel - Bessen (aardbeien, blauwe, zwarte, bosbessen, frambozen, bramen, etc.) - Honing Qua vezels wissel ik af tussen bijvoorbeeld: - Speltmout - AH biologische muesli met fruit - Granola Ik eet het elke dag, al ruim anderhalf jaar, en het verveelt me nog steeds niet! Het kost net zo weinig tijd als het smeren van twee boterhammen. Wat ik soms ook doe, is de avond van tevoren overnight oats maken. Dan gebruik ik wel alleen speltmout, want die andere dingen wil je niet nat hebben. die moeten juist knapperig blijven. Laagje mout zet ik in wat water (dat het net onder staat). Dan de yoghurt erop, de nootjes, kaneel. 's ochtends het fruit en/of wat honing erop. Héérlijk! Oja, qua Turkse yoghurt: Mijn favoriet is die van het merk Yayla. Gewoon te koop in de grotere supermarkten (in elk geval de AH) en natuurlijk in de Turkse winkels. Dat zijn van die emmertjes. Alle andere merken vind ik minder, maar het is een kwestie van smaak, dus probeer het uit! Ik zou wel die van 10% vet nemen, want dan heb je een goede bodem en kun je de hele ochtend vooruit. Persoonlijk ben ik geen fan van de huismerken 'Yoghurt Turkse stijl' en 'Yoghurt Griekse stijl'. Kun je beter Roomyoghurt nemen. Dan wel de volvette natuurlijk.
Mugcake! Snel klaar en heel lekker en makkelijk te varieren.. 1 banaan fijn prakken in een kommetje, 1 ei erbij, 20 gram havermout, en dan variëren naar keuze met vulling, bijv: - aardbeien in stukjes, en een scheutje vanille essence.. - appel in stukjes met een vleugje kaneel - frambozen met een schepje cacaopoeder Alles mengen, in een beker doen en 3,5 minuut in de magnetron Ook lekker met wat yoghurt ernaast/overheen
Ik hou niet van cruesli of muesli. Yoghurt vind ik wel lekker als ontbijt en dan met die volkoren flakes bijvoorbeeld. Of ik ga naar de notenwinkel en haal daar gezonde ongezouten en ongebrande noten met bijvoorbeeld een energiemix (gedroogd fruit). Is echt heel lekker.
Magere kwark met banaan, wat nootjes (meestal pecan en walnootjes ongezouten en ongebrand) en een beetje honing. De bananenomelet is ook erg lekker en gaat hier ook in de staafmixer. Met stukjes eten de kindertjes ze niet op
Ik pureer sinds een aantal weken van alles tot een ontbijt. Vanochtend: Kwart mango Scheutje yoghurt Wat melk Havermout. Alles pureren en je kunt het opdrinken. Ik ben zelf ook niet zo van havermout maar door een smoothie vind ik het wel lekker. Ook heb ik deze week spinazie door een smoothie gedaan. Was erg lekker terwijl ik normaal geen spinazie lust 60 gram spinazie verse sinaasappelsap banaan havermout beetje water erbij